KAN SMILE HELE VEIEN TIL BANKEN: Prinsesse Märtha Louise og forretningspartner Elisabeth Nordeng tjerner store penger på engleskolen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
KAN SMILE HELE VEIEN TIL BANKEN: Prinsesse Märtha Louise og forretningspartner Elisabeth Nordeng tjerner store penger på engleskolen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Märtha Louise:

Håver inn millioner på engleskolen

Prinsesse Märtha Louises selskap omsatte for over 3,7 millioner i fjor.

Publisert

Prinsesse Märtha Louises kommersielle prosjekter går sjelden ubemerket hen.

Særlig oppmerksomhet har hun fått for selvutviklingskonseptet Soulspring, bedre kjent som Engleskolen, som ble startet opp i 2007.

Og det er ingen tvil om at engleskolevirksomhet er god butikk for prinsessen. Søndag skriver tidsskriftet Kapital at selskapet bak Soulspring, Astarte Inspiration, omsatte for over 3,7 millioner i fjor.

22 millioner på ti år

Selskapet har, ifølge Kapital, tjent penger på undervisning, kurs og foredragsvirksomhet. Både Märtha Louise og makker Elisabeth Nordeng satt igjen med et styrehonorar, på henholdsvis 770 000 og 750 000 kroner.

Soulspring, som har omsatt for svimlende 22 millioner siden oppstarten for ti år siden, gikk i overskudd for tredje året på rad.

- Vi er fornøyd med resultatet, som vi mener gjenspeiler en fornuftig drift av selskapet, sier manager/agent Carina Scheele Carlsen i Soulspring til Kapital.

Tidsskriftet legger også til at englemakkerne har tjent store summer på bøkene de har utgitt sammen, med et anslag, per i dag, på fem millioner kroner i samlede inntekter.

Märtha Louise og forretningspartneren ga seinest ut boka «Født sensitiv», der å være såkalt «høysensitiv», eller uvanlig følsom for sanseinntrykk, er tema.

- Ikke allment akseptert

I anledning bokslippet i januar stilte de to venninnene opp i et stort intervju med Dagbladet Magasinet, der prinsessen blant annet fortalte om hvordan hun har brukt mye tid på å finne sin rolle i samfunnet.

I intervjuet henviser avisen til et utdrag fra boka, der 45-åringen skriver at hun «ble en belastning for familien».

- Det er fordi jeg jobber med noe som ikke er allment akseptert. Det ble sagt at kongen burde si nei. At kongen burde gjøre sånn. Eller sånn. At jeg ikke burde være prinsesse lenger. At dette måtte gjennomgås, fortalte hun til Dagbladet Magasinet.

Prinsessen refererte til nettopp engleskolen, som har skapt mange kontroverser opp gjennom årene.

- Og det var møter på Slottet - til støtte for meg, fortalte Märtha videre i intervjuet, før hun understreket at kongeparet har støttet henne hele veien.

Saken fortsetter under videoen.

PARODI: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne parodierer Märthas engleskole i forbindelse med «Tusvik og Tønne Talkshow». Video: TV 2Vis mer Vis mer

Beholder huset

Det er gått over et år siden prinsessen annonserte at hun og ektemannen gjennom 14 år, Ari Behn (44), skulle skilles.

Märtha Louise åpnet opp om ekteskapsbruddet i et videoklipp på Soulsprins hjemmesider i fjor høst, der hun fortalte at prosessen var et «åpent sår».

Etter bruddet ble det kjent at Märtha Louise skulle beholde parets hus i Lommedalen, i tillegg til landstedet på Hankø. Eksparet deler omsorgsretten for sine tre barn.

Ari Behn, som har funnet kjærligheten på ny etter bruddet, har gått til anskaffelse av et nytt krypinn i nærheten av familiens tidligere hjem.

LES OGSÅ: Så mye tjener de svenske kongebarna.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer