Else Kåss Furuseth:

Håver inn millioner fra scenen

Else Kåss Furuseth tjener fett på sin nye forestilling.

TJENER FETT: Elske Kåss Furuseth skal tjene fett på sin nye forestilling som raskt ble utsolgt. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
TJENER FETT: Elske Kåss Furuseth skal tjene fett på sin nye forestilling som raskt ble utsolgt. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): Tidligere i år hadde komiker Else Kåss Furuseth (37) premiere på sitt nye show, «Gratulerer». Den populære 37-åringen spiller for fulle hus, og forestillingen går så det griner.

Else har valgt å være åpen om selvmord i sin nærmeste familie, blant annet gjennom monologen og komedien «Kondolerer».

Oppfølgeren, «Gratulerer», ble utsolgt i en fei, og Else tjener rått i forbindelse med forestillingen.

Utsolgt

Ifølge Kapital, ville de totale billettinntektene ha vært på svimlende 4,9 millioner korner, dersom alle ble solgt til full pris, skriver Hegnar.

Noen av billettene er derimot solgt til rabattert pris, så de totale billettinntektene er sannsynligvis noe lavere enn dette, skriver nettstedet videre.

Informasjonskonsulent Monica Lindanger ved Nationaltheatret har uttalt til nettstedet at de 38 forestillingene som var i salg i begynnelsen av januar, var utsolgt allerede 2. januar.

Dette lover godt både for teateret og Elses lommebok.

I tillegg til alle ordinære, ble også 18 ekstraforestillinger utsolgt på et blunk.

Til tross for at det er kjent at det håves inn store beløp når det kommer til billettinntekter, er det fremdeles ukjent hvor mye som går direkte til komikeren.

Else Kåss Furuseth og Vibeke Skofterud kliner i programmet "Det er lov å være blid" Vis mer

Går til psykolog

Else har truffet mange nordmenn rett i hjertet med forestillingene sine. I et tidligere intervju med Dagbladet Pluss fortalte Else at broren hennes, som tok sitt eget liv på slutten av 2000-tallet, rådet henne til å gå til psykolog før han døde.

Det tok imidlertid mange år før den kjente komikeren valgte å følge brorens råd. I 2015 oppsøkte hun psykolog for første gang, og til avisen sa «Mandagsklubben»-profilen at hun fortsatt går i terapi.

Selv om Else Kåss Furuseth kan snakke om det at hun går til psykolog i dag, har det ikke alltid vært sånn. 37-åringen syntes nemlig det var litt «jålete», og hun slet med å fortelle folk at hun gikk til psykolog.

Det førte til at hun faktisk løy på jobben om hvor hun var de gangene hun hadde time hos psykologen:

- Jeg fortalte dem på jobben, i Feelgood, at jeg skulle på bikramyoga, men gikk til psykologen. Jeg ønsket ikke å si det til noen, sa hun til Dagbladet.

Mange år før broren hennes gikk bort, opplevde Else at moren tok sitt eget liv. Den gang var Else Kåss Furuseth bare et barn.

Fra 4-stjerners middag på TVNorge. Vis mer

I terapien har hun lært å finne overlevelsesstrategier i hverdagen, og når det butter imot:

- Jeg var en periode redd for å bli deprimert ved å gå til psykolog, åpne dører og gå inn i rom jeg ikke bør være i. Jeg var bare 11 år da mamma tok sitt eget liv, sa hun åpenhjertig til avisen.

Den populære komikeren og programlederen har flere ganger tidligere snakket åpent om psykisk sykdom og selvmord, blant annet i NRK-programmet «Trygdekontoret».

Våren 2016 besøkte både hun, søsteren Cecilie Ramona Kåss Furuseth og faren Kristian Furuseth tv-studio for å snakke om hvordan det er å miste noen til selvmord.

- Da bestemor ringte meg klokken 16.15 og sa at Lars Kristian ikke kom til middag som han pleide, var jeg sikker på at han var død, sa Else Kåss Furuseth om broren, ifølge NRK.

LES OGSÅ: ​ - Man har jo lyst til at barnet sitt skal få søsken