Håver inn

Håver inn med promp på boks

- Jeg gir opp verden.

HÅVER INN: Amerikanske Stephanie Matto, kjent fra reality-programmet «90 Day Fiancé» får reaksjoner for å selge sin egen fis på glass. Video: Kine Falch Vis mer
Publisert

Realitykjendisen Stephanie Matto (31) har funnet en høyst uvanlig måte å tjene penger på, skriver People.

«90 Day Fiancé»-deltakeren påstår at hun tjener rundt 400 000 kroner i uken på å selge promp på boks, glass og krukker.

- Jeg føler at jeg er prompekrukkenes Einstein. Jeg har funnet den perfekte oppskriften på å tjene mest mulig på kortest mulig tid, sier hun.

Den profesjonelle prompekrukkeselgeren opplyser at pris per fis er 10 000 kroner. Da får du et lite roseblad og en personlig hilsen med på kjøpet.

FISER: Det er ikke alltid ting går som det skal når man lager TV. Det fikk programleder Wendy Williams erfare da prompet på direkten. Video: Fox Broadcasting Company, Vis mer

Prisen for fisen

Det var etter at Matto gikk viralt på TikTok med videoen «En dag i livet til en jente som selger prompene sine i glass» at hun har skapt overskrifter.

I skrivende stund har videoen blitt sett 6,6 millioner ganger på TikTok.

I videoen viser hun hvordan hun forbereder seg ved å spise mat som gir henne luft i magen, som mye protein, hardkokte egg, bønner og yoghurt.

- Jeg elsker å lese mens jeg venter på at prompene skal utvikles. Jeg er veldig smart, sier hun i klippet.

Ifølge Stephanie Matto opplever hun stor pågang fra folk som vil kjøpe prompene hennes, og hun sier at hun jobber på spreng.

KLØNE: Charter-Svein har blitt en karakter og en ting er gjennomgående når han er på skjermen; han er en skikkelig kløne. Vis mer

Penger og oppmerksomhet

Hun legger ikke skjul på at hovedmotivasjonen bak det hele er penger og oppmerksomhet.

- Hovedmotivasjonen min var penger, men jeg tenkte også at det var et hysterisk stunt som ville få masse oppmerksomhet. Det har virkelig fungert, sier hun til BuzzFeed.

«Fart Jar Girl»

Kanskje ikke så uventet blir Mattos salg av promp møtt med kritikk.

På TikTok kalles hun nå bare «Fart Jar Girl».

- Jeg gir opp verden, har en seer av videoen kommentert.

- Er dette satire, spør en annen.

- Du burde skamme deg, skriver ei.

I en ny video svarer Stephanie Matto på kritikken:

Folk er delt i kommentarfeltet på om denne kvinnen promper på ekte eller ei, hva tror du? Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

- Folk dømmer meg for å selge promp på glass. De vet ikke at jeg har tjent over 100 000 dollar og har et flott hjem og mange biler, skriver hun.

Ifølge People synes Stephanie Matto at det er hardt å være profesjonell prompekrukkeselger.

- Til folk som kommer til meg og sier: «Åh, hvem i helvete vil betale 1000 dollar eller 500 dollar for en fis? Det er for dyrt». Da har jeg lyst til å be dem om å sette deg inn i min situasjon. Du skulle prøvd å lage promper hver eneste dag, flere ganger om dagen. Det er ikke lett, sier hun.

LES OGSÅ: Om hetsen: - De er redde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer