Chris Rock:

Håver inn etter skandalen

Etter Will Smiths slag mot Chris Rock, har interessen for Rock sitt USA-show skutt i været.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oscar-utdelingen natt til mandag vil uten tvil huskes best for Will Smiths slag mot Chris Rock, da sistnevnte kom med et sleivspark rettet mot Smiths kone, Jada Pinkett Smith.

Chris Rock sa fra scenen at han så frem til å se Pinkett Smith i en oppfølger til «G.I. Jane» - en film fra 1997 hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat. I 2018 ble Pinkett Smith diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

Hun har vært åpen om sykdommen og forsøkt å avstigmatisere den og hjelpe andre i samme situasjon.

Til tross for at Smith først lo av vitsen, tok han få sekunder etterpå turen til scenen der han slo til Rock.

Enorm prisøkning

Opptrinnet har imidlertid ført til at billettsalget til Rocks show «Chris Rock Ego Death», som komikeren skal sette opp i USA, har økt stort etter Oscar-utdelingen, melder Variety.

Hemmelighetsfull: Den norske skuespilleren Renate Reinsve gjestet nylig det populære talkshowet: «The Late Late Show with James Corden», i anledning Oscar-utdelingen 27. mars. Video: Youtube Vis mer

Billettene skal også ha økt enormt i pris, da de skal ha kostet minst 46 dollar 18. mars, mens de nå koster minst 341 dollar. Det er en stigning på hele 200 prosent.

I en twittermelding skriver billettselger TickPick at de natten etter Oscar-utdelingen solgte flere billetter til Rocks show enn de gjorde i hele februar.

En som kanskje også kan ha bidratt til interessen til Rocks show er skuespiller Adam Sandler. I en twittermelding har han lagt ut bilde av salgsplakaten til showet, med teksten:

«Can't wait for this. Love you buddy», skriver Sandler i meldingen, som så langt har fått over 300 000 likerklikk.

- Jeg er flau

Slaget har vært et stort samtaleemne helt siden utdelingen, og i ettertid har Will Smith beklaget for hendelsen i et innlegg på Instagram.

Chris Rock har for øvrig sagt han ikke vil politianmelde Smith, mens Oscar-akademiet har startet en formell gransking av hendelsen. Ifølge Hollywood Reporter kan det komme reaksjoner mot Smith i etterkant av hendelsen.

Etter utdelingen forholdt Smith seg taus om slaget mot Rock, men natt til tirsdag tok han bladet fra munnen i et lengre innlegg på Instagram.

I innlegget skrev Smith at vitser på hans bekostning er en del av jobben, men at en vits om Jadas medisinske tilstand var for mye for ham å bære, og at han dermed reagerte følelsesmessig.

«Jeg vil be deg om unnskyldning offentlig, Chris. Jeg gjorde en feil. Jeg er flau og handlingene mine var ikke en refleksjon av mannen jeg ønsker å være», skrev Smith.

- ABSURD: «Verdens verste menneske» ankom den røde løperen i Hollywood før nattas Oscar-utdeling. Video: AP Vis mer

Smith rettet også en beklagelse til Oscar-akademiet, produsentene, deltakerne og alle seerne hjemme.

«Jeg angrer dypt på at oppførselen min har tilsmusset det som ellers har vært en fantastisk reise for oss alle».

LES OGSÅ: Sannheten bak bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer