Meghan Markle og prins Harry:

- Hater tanken på å gå glipp av et av historiens største øyeblikk

Skal Thomas Markle delta i datterens bryllup eller ikke? De siste rapportene tyder på at han holder seg hjemme.

GIR OPP HÅPET: Tre ganger har det snudd i farsen om Meghan Markles far kommer til brullupet hennes, eller ikke. Nå skal han ha forstått at det ikke går. Foto: NTB Scanpix
GIR OPP HÅPET: Tre ganger har det snudd i farsen om Meghan Markles far kommer til brullupet hennes, eller ikke. Nå skal han ha forstått at det ikke går. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med bare noen dager igjen til bryllupet hele Storbritannia venter på, mellom prins Harry og Meghan Markle, har det vært knyttet stor spenning til hvilke gjester som kommer. De aller fleste øynene har vært rettet mot Meghan Markles far.

Fram og tilbake

Mandag meldte amerikanske TMZ at Thomas Markle, som egentlig skulle leie datteren til alteret, hadde trukket seg fra å delta i bryllupet på grunn av et angivelig paparazzi-samarbeid.

ANDRE KÅR: Meghan Markle kommer fra USA, og har en helt annen oppvekst enn sin utkårede. Her er hun fotografert som tenåring sammen med faren, Thomas Markle. Foto: Privat, NTB scanpix
ANDRE KÅR: Meghan Markle kommer fra USA, og har en helt annen oppvekst enn sin utkårede. Her er hun fotografert som tenåring sammen med faren, Thomas Markle. Foto: Privat, NTB scanpix Vis mer

Ifølge nettstedet skal han ha vært redd for at hendelsen gjorde datteren og prins Harry flau.

Så kom kontrabeskjeden tirsdag formiddag: Markle hadde angivelig ombestemt seg, og ville komme i bryllupet likevel.

Hjerteoperasjon

Nå har det hele snudd en tredje gang. I tillegg til at Thomas Markle hadde stilt opp til avtalte paparazzibilder, hadde han også nettopp blitt rammet av et hjerteinfarkt.

TMZ melder at Markle nå skal gjennomføre en hjerteoperasjon onsdag morgen, og at han derfor ikke kan reise til England til bryllupet.

- Legene vil gå inn og fjerne en blokkering, lege skade og plassere et stent der det trengs, sier han til nettstedet.

Gir opp håpet

TMZ hevder videre at Meghan skal ha sendt faren sin meldinger tirsdag, og fortalt ham at hun er glad i ham og er bekymret for helsetilstanden hans.

Meghan bærer ikke nag til ham for avtalen han gjorde med paparazzi-byrået, som tok oppstilte bilder der han later som om han forbereder seg til bryllupet, sier Markle til TMZ.

Han legger til at han har tenkt nøye over hva som skjedde, og synes ikke paparazzi-bildene var et alvorlig overtramp, men at det likevel var «dumt gjort».

Hvis Thomas får klarsignal fra legen ønsker han altså nå å reise til England for å ta del i den store begivenheten.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

- Jeg hater tanken på å gå glipp av et av historiens største øyeblikk, og å ikke få følge min datter ned kirkegulvet, forteller han til TMZ.

Det var i helga at den britiske storavisen Mail on Sunday hevdet at Meghan Markles far hadde samarbeidet med paparazzifotografer etter at flere bilder av ham dukket opp i britiske medier.

Bilder av Thomas Markle sittende på kafé mens han surfer på internett og leser nyhetssaker om dattera og prins Harry, i tillegg til bilder av ham mens han leser boka «Images of Britain», ble deretter spredt på flere nettsteder.

Mandag gjestet Meghans halvsøster, Samantha Grant, det britiske talkshowet «Loose Women», der hun hevdet at det var hennes forslag å la faren bli avbildet i disse omstendighetene.

Lav risiko

Ifølge Lommelegens lege for hjerte- og karsykdommer, Hans Thorbjørn Rydningen, er det er høyst nødvendig at faren til Meghan Markle må ta denne operasjonen.

- Denne hjertefeilen kan gi hjerteinfarkt og i verste fall kan man dø av det, eller få en stor skade på hjertemuskelen, hvis man ikke gjør noe med det, sier han til Se og Hør.

Når det er sagt forteller Rydningen at dette er en helt vanlig operasjon, med en lav sannsynlighet for at det går galt.

- Det er såkalt utblokking av kransåra til hjertet. Kransårene gir blod til hjertemuskelen. Prosedyren er normalt ukomplisert. Man går inn via armen med et kateter med en ballong og utvider blodåra. Deretter setter man inn et stent, som er av metall, som skal hindre at åra blokkerer seg, sier han.

Kan ikke fly

Rydning kan fortelle at sannsynligheten for at faren til Meghan Markle rekker bryllupet, er lav.

- Etter slike prosedyrer skal man normalt ikke fly før etter ei uke, dersom man ikke har hatt et hjerteinfarkt eller har andre forhold som gjør at det bør gå lengre eller kortere tid. Dette avhenger blant annet av hvor stabil situasjonen er og hvor lang flyreisen er. Fra USA til England er lang tid og man etter retningslinjer vente ei uke med å fly, sier Rydningen.

- Det er åpenbart stressende for pårørende i slike situasjoner. Hjerte og hjertefunksjonen er som kjent vesentlig for livet vårt, så hjertesykdom er alltid en belastning for både pasient og pårørende. Men som sagt bruker disse type operasjoner/inngrep å gå bra, legger han til.

LES OGSÅ: - De virket svært overrasket over å bli oppdaget

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer