«Sommerhytta»:

Hastet til sykehus

En flis i fingeren endte med blodforgiftning.

DÅRLIG: - En skikkelig infeksjon. Det sa Trude etter Trine ble innlagt på sykehuset. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Sommerhytta» er allerede godt i gang. Som tidligere sesonger har den engasjert stort, og norske mann i både hus og hytte setter seg mer enn gjerne ned i sofakroken for å følge med på hyttebyggingen.

Det er imidlertid ikke helt uten dramatikk. Det er nemlig ikke så uvanlig at det oppstår alt fra skrubbsår og skader, til flis i fingeren når man skal pusse opp. Det kan naturligvis også skje på «Sommerhytta».

I et litt ivrig forsøk på å flytte en blomsterkasse, gikk det i torsdagens episode galt for en av deltakerne i årets sesong. Den ene tvillingen, Trine Rishaug Lium (41), klarer nemlig å få flis i fingeren.

- Det var altså så vondt. Det er ikke ofte jeg griner av smerter altså, men da felte jeg noen tårer. Det bare rant, sier hun i episoden.

FLIS: - Det er så vondt! Det sa Trine da hun fikk flis i fingeren på «Sommerhytta» og Trude trå til. Video: TV 2 Vis mer

- Skulle vært litt føre var

Deretter kan man se tvillingsøsteren Trude Rishaug Lium (41) forsøke å få ut flisen, og til og med foreslå å snitte opp området med kniv slik at man kan få den ut. Man kan også høre henne si at det hadde vært fint å få den ut, slik at søsteren ikke får blodforgiftning.

Det som imidlertid ikke vises på tv, er at det er nettopp dette som skjer.

I mandagens episode er nemlig Trine fraværende. På grunn av flisen har hun blitt sendt til sykehuset, der det ble konstatert at hun har fått blodforgiftning.

- Jeg husker ikke at Trude sa det engang. Jeg tenkte ikke tanken, jeg tenkte bare at det var flis. Jeg tenkte først at det ble betennelse, siden vi drev med jord. Jeg skulle nok ha vært litt føre var, sier hun til Se og Hør.

FLIS: Trine fikk en flis i fingeren, som seinere utviklet seg til blodforgiftning. Foto: Privat
FLIS: Trine fikk en flis i fingeren, som seinere utviklet seg til blodforgiftning. Foto: Privat Vis mer

Hun forteller også at hånden bare ble verre og verre.

- Den begynt å hovne opp og bli varm, men jeg tenkte at det ikke var noe spesielt, bare at det var på grunn av flisen.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

Ble redd

Da hun kom hjem til Rygge tenkte den blide 41-åringen at hun kunne pleie seg selv. Hun smurte på en antibiotika-krem fra USA og surra rundt «noe greier», forklarer hun lattermildt.

Mandag, da hun skulle tilbake til «Sommerhytta», merket hun imidlertid at det var noe galt, og hun stakk derfor innom legevakten for en sjekk.

- Jeg var kanskje ikke i veldig god form, men ba om å få noen tabletter og tenkte det skulle gå fint. Da fikk jeg beskjed om å holde meg hjemme for at antibiotikaen skulle få virke. Jeg hadde egentlig pakket sakene og skulle reise, men jeg hadde veldig høy CRP.

Ettersom kvelden gikk ble hånden bare verre, og hun beskriver den som ekstremt vond. Da hun satt ute den kvelden, ble det tydeligere at det var alvor.

- Jeg tenkte «fader, jeg har så dårlig syn». Da tenkte jeg bare «herregud, hva er dette, det er ikke normalt». Da jeg ble jeg litt småredd, siden øynene ikke fungerte, forteller hun.

- Kunne gått galt

Da besluttet hun å ringe legevakten, og reiste dit. Da hun ankom hadde hun en CRP på godt over 300, forteller hun, og turen gikk derfor rett til Kalnes sykehus.

- De sa at jeg skulle være glad jeg kom da, ellers kunne det gått virkelig galt. De hadde store problemer med å få ned CRP-en.

PÅ SYKEHUS: Trine måtte få behandling på Kalnes sykehus i Østfold midt under innspillingen. Foto: Privat
PÅ SYKEHUS: Trine måtte få behandling på Kalnes sykehus i Østfold midt under innspillingen. Foto: Privat Vis mer

CRP måler om det er betennelse eller infeksjon i kroppen, og skal normalt ligge på mellom 5 og 10 mg/L, ifølge Lommelegen. Trine hadde som nevnt en CRP på over 300.

Den akutte sykdommen førte til at Trine måtte ligge på sykehus hele uken, i tillegg til å holde seg hjemme i to-tre dager etter det.

- Men jeg tenkte «jeg skal jo tilbake», jeg var veldig ivrig på det, sier hun, og legger til:

OPPMERKSOMHET: Anna og Jone som er med i årets sesong av «Sommerhytta», og de har fått mye oppmerksomhet etter deltagelsen. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har tenkt på det i ettertid, jeg var ikke i form. Det hadde herjet noe i kroppen, jeg kjente det. Men jeg sa ikke noe om det. Jeg er ikke sånn som gir meg så lett, sier hun lattermildt.

Avslutningsvis påpeker hun at alt er bra igjen i dag, og at hun ikke har hatt noen plager i ettertid.

LES OGSÅ: Fikk kritikk for seieren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer