Samuel Massie:

Hastet til akutten: - Spydde blod

Samuel Massie og bestefaren holdt foredrag - så gikk det galt.

PÅ SYKEHUS: Eventyrer Samuel Massie forklarer til Se og Hør at han har følt seg uvel de siste dagene. 26-åringen har tilbragt det siste døgnet på Ålesund sjukehus. Foto: NTB Scanpix
PÅ SYKEHUS: Eventyrer Samuel Massie forklarer til Se og Hør at han har følt seg uvel de siste dagene. 26-åringen har tilbragt det siste døgnet på Ålesund sjukehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eventyrer og tv-profil Samuel Massie (26) har den siste tiden reist rundt med sin bestefar Arne Ulvolden (83) på foredragsturné i Norge. Onsdag ettermiddag avslører Massie imidlertid at han ble innlagt på sykehus i går, etter å ha gjennomført et foredrag i Sandnes.

- For tre dager siden begynte jeg å spy blod. Jeg har vært litt pjusk i det siste, og tok vurderingen om å holde ut, så lenge jeg hadde en bøtte ved siden av scenen - i tilfelle det skulle gå galt, sier Massie til Se og Hør.

PÅ TURNÉ: Samuel Massie (26) har den siste tiden reist rundt med sin bestefar Arne Ulvolden (83) på foredragsturné i Norge. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PÅ TURNÉ: Samuel Massie (26) har den siste tiden reist rundt med sin bestefar Arne Ulvolden (83) på foredragsturné i Norge. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

26-åringen forklarer at han følte seg uvel underveis i foredraget, men at det aldri var aktuelt å avbryte seansen. Da sceneteppet gikk ned, ble derimot tilstanden forverret.

- Det gikk fint og jeg følte meg i relativt god form, men så ble oppkastet mer og mer blodig. Jeg tok en taxi til Ålesund sjukehus rett etter foredraget, og endte på akutten.

- Lavt blodtrykk

Det siste døgnet har legene foretatt ulike prøver og undersøkelser for å finne årsaken til helseproblemene. Overfor Se og Hør forklarer Massie at han ikke har et endelig svar på hva som forårsaket den ubehagelige situasjonen, men at det skal dreie seg om et sår i magen.

- Jeg har hatt ganske lavt blodtrykk de siste dagene, men blødningen er nå under kontroll, og jeg føler meg frisk.

View this post on Instagram

"Skrevet ut!" Etter å ha spydd blod i noen dager sammen med "pjusk" form ble jeg innlagt på akutten på Ålesund sykehus igår kveld. Med fantastisk legehjelp fra både her og Sandnes igår og forrigårs er vi blitt enige om at foredraget til meg og bestefar i Kolbotn Kulturhus ikveld kan gjennomføres, og jeg føler meg herved i toppform! Det er alltid en vanskelig balansegang med alt man ønsker å få gjort her i livet, samtidig som man må ha med seg helsen og kroppen underveis. Det er fort gjort å tenke kortsiktig og hva ønsker jeg å få til i akkurat dette øyeblikket, mens er man smart så er langsiktig tenkning, både i arbeid, helse og relasjoner det jeg tror man kan høste best av. Den balansegangen mellom å hvile idag for å komme sterkere tilbake imorgen er noe jeg skal fortsette å se på med undring, men jeg kan hverfall konkludere med at jeg har fått hvilt idag og kommer sterkt tilbake ikveld! :D Som dere ser på bildet har jeg begynt "utskriviningen" allerede men om alt går bra så skrives jeg forhåpentligvis ut om noen timer her i vakre Sunnmøre. Nok en takk til norsk helsevesen som virkelig har tatt meg godt imot slik at nye planer for fremtiden kan legges! #Ålesund #sykehus #akutten #blodtrykl som en gamling #turne med #samuelogbestefar #kolbotnkulturhus #parkenKulturhus #sandnesKulturhus Alfie for ung til å stryke med, aldri for gammel for å leve :D #foredrag #kunstenåleve

A post shared by Samuel Massie (@samuelmassie) on

Massie forklarer at han har fått svært god hjelp, og benytter samtidig anledningen til å gi helsepersonellet ved sykehuset all heder og ære for deres innsats.

- Det møtet jeg har hatt med norsk helsevesen, har vært helt fabelaktig. Jeg er kanskje ikke den som går oftest til legen, men slike symptomer skal man jo ta alvorlig, fortsetter Massie, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

- Idiotisk

Sammen med Ulvolden skal 26-åringen etter planen holde et foredrag i Kolben Kulturhus i Oppegård kommune i kveld. Førstnevnte reiste med fly til Gardermoen tidligere i dag, men det er fortsatt uvisst om Massie når fram.

- Legene har gitt meg klarsignal til å kunne forlate sykehuset, og at jeg kan fortsette eventuelle undersøkelser i Oslo. Jeg håper dermed å kunne rekke foredraget i kveld. Jeg har en stor reservetank, så dette er langt fra det verste jeg har vært med på.

- Men dette er kanskje et tegn på at du har presset kroppen for hardt?

- Å presse seg for langt, er idiotisk. Jeg innser at det er viktig å ta helsen seriøst. Samtidig føler jeg meg bra nå. Vi vil veldig gjerne slippe å avlyse eller å utsette reiseplanene, men det er en vurdering vi tar fortløpende og seinest innen fredag eller lørdag, sier han.

LES OGSÅ: Slik kapret han drømmedama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer