Coronaviruset:

Hastet hjem til Norge

Milliardærarvingen Katharina Andresen er bosatt i London som student, men har reist hjem grunnet coronaviruset.

REISTE TIL NORGE: Milliardærarving Katharina Andresen (midten) besluttet å reise fra London grunnet coronaviruset. Blogger Isabel Raad har også kommet hjem fra utlandet, mens Amalie Snøløs (t.h.) har befunnet seg i USA. Foto: Tore Skaar og Andreas Fadum
REISTE TIL NORGE: Milliardærarving Katharina Andresen (midten) besluttet å reise fra London grunnet coronaviruset. Blogger Isabel Raad har også kommet hjem fra utlandet, mens Amalie Snøløs (t.h.) har befunnet seg i USA. Foto: Tore Skaar og Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den pågående corona-pandemien har foreløpig smittet over 180 000 mennesker på verdensbasis, og over 7100 har hittil mistet livet.

Myndigheter i både inn- og utland har innført strenge restriksjoner for å begrense smitten, og mange nordmenn holder seg hjemme i karantene i disse dager. Flere utenlandsreiser i nærmeste framtid blir avlyst som følge av spredningen.

Smittefaren kan være stor hvis man ikke følger forholdsregler, tiltak og oppfordringer.

I helgen ba Utenriksdepartementet nordmenn på reise om å komme hjem så snart som mulig. Dette ble begrunnet med at land kan innføre reiserestriksjoner, der man kan bli satt i tvungen karantene etter reise fra land med virusutbrudd, grenser kan bli stengt, flyavganger kan bli kansellert, eller andre tiltak kan iverksettes.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Trengte ikke bli værende

En som valgte å følge oppfordringen fra UD, til tross for at hun er bosatt i London til vanlig, er milliardærarvingen Katharina Andresen (25).

Det bekrefter kreativ leder i managementet hennes, Sebastian Solberg, til Se og Hør.

Solberg forteller at Andresen, som bor og studerer i den britiske hovedstaden, valgte å forlate London grunnet coronaviruset.

I en uttalelse fra Andresen via Solberg, forteller arvingen at hun besluttet å dra hjem fordi hun ønsket å være nærmere venner og familie til situasjonen har roet seg og blitt mer oversiktlig.

- Skolen jeg går på i London ble også stengt inntil videre, så det var ikke noe som gjorde at jeg måtte bli værende i London, forteller Andresen, og legger til at hun nå sitter i karantene.

Rett i karantene

Det var forrige uke at regjeringen innførte de strengeste tiltakene i Norge i fredstid, hvor det ble klart at alle som har reist utenfor Norge, blir satt i 14 dagers karantene.

Tiltak og retningslinjer fra myndighetene samt FHI, har Andresen planer om å respektere i tiden fremover.

- Det vil jeg gjerne også oppfordre alle andre til å gjøre, da dette er en felles dugnad som krever at alle bidrar og gjør som ekspertene sier, sier hun avslutningsvis.

Flere av landets kjendiser sitter for tiden i karantene hjemme i Norge, men det er imidlertid ikke alle som har kommet seg hjem fra utlandet.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Befinner seg i utlandet

Influenser og tidligere realityprofil Amalie Snøløs (23) er for tiden i USA. Hun fortalte nylig til Se og Hør at hun synes det er skremmende at hun nå befinner seg på andre siden av Atlanterhavet.

Til tross for kaoset kunne 23-åringen fortelle at hun foreløpig beholder roen, og påpekte at det er viktig å tenke på dem som ikke er like friske i situasjonen.

I USA: Amalie Snøløs er en av dem som befinner seg i utlandet. Foto: NTB Scanpix
I USA: Amalie Snøløs er en av dem som befinner seg i utlandet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Så uansett hvor fristende det er å gå ut, er det viktig å holde seg hjemme. Min mor jobber som renholdsleder i Arendal kommune, så er det én ting jeg har fått inn med morsmelka, så er det hvor viktig håndhygiene er.

Se og Hør har vært i kontakt med Snøløs igjen i forbindelse med denne saken, men har foreløpig ikke lykkes få en kommentar om hvordan situasjonen hennes er i dag.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Blogger og influenser Anniken Jørgensen (23) har også vært på ferie den siste tiden. Hun har delt flere bilder og innlegg fra Madeira.

For en knapp uke siden skrev hun på bloggen at hun hadde landet på øya som tilhører Portugal, og at hun våknet til sol og varme.

Se dette innlegget på Instagram

🤍

Et innlegg delt av A N N I J O R (@annijor)

Se og Hør har vært i kontakt med Anniken Jørgensens manager, men får opplyst at 23-åringen ikke ønsker å uttale seg om saken.

- Kommer til å bli utfordrende

Toppblogger Isabel Raad (25) kom i dag hjem til Norge etter å ha vært på ferie i Sri Lanka. På Instagrams historiefunksjon har hun lagt ut flere innlegg om at hun nå skal tilbringe de neste to ukene i karantene - i full isolasjon fra andre mennesker.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Raad legger ikke skjul på at det kommer til å bli rart, men at hun respekterer karantenereglene og gjør det med glede.

- Jeg er sikker på at disse to ukene kommer til å bli utfordrende, ettersom at jeg ikke kan være sammen med noen som helst på 14 dager og være hjemme i leiligheten min uten å gå ut, skriver Raad på Instagram.

Foto: Skjermdump fra Instagram.
Foto: Skjermdump fra Instagram. Vis mer

Videre skriver toppbloggeren at hun ikke kommer til å omgås noen de neste to ukene ettersom hun ikke ønsker å eventuelt smitte andre.

Se dette innlegget på Instagram

💕💕💕

Et innlegg delt av 𝒾𝓈𝒶𝒷𝑒𝓁 𝓇𝒶𝒶𝒹 (@isabelsraad)

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Raad.

LES OGSÅ: Ble mamma med eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer