Zac Efron:

Hasteoperert etter skiulykke

Må legge skiene på hylla en god stund.

EKSTREMSPORT: Zac Efron (31) ble i helgen fraktet til sykehuset etter at han landet feil mens han stod på ski. Foto: Skjermdump fra Instagram/ NTB Scanpix
EKSTREMSPORT: Zac Efron (31) ble i helgen fraktet til sykehuset etter at han landet feil mens han stod på ski. Foto: Skjermdump fra Instagram/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikaneren Zac Efron (31) tok verden med storm da han på 2000-tallet utmerket seg i skuespillerbransjen som hovedkarakteren Troy Bolton i «High School Musical»-filmene.

Efron regnes nå som en av Hollywoods kjekkeste menn, og siden dagene som Troy Bolton har han hatt mange oppturer karrieremessig.

Han har spilt i en rekke filmer de senere årene, og er kjent fra blant annet «Bad Neighbours», «Baywatch» og «The Greatest Showman».

Involvert i ulykke

Snart er han også aktuell i rollen som en av tidenes verste seriemordere, Ted Bundy, i den nye filmen «Extremely Wicked, Shockingly Evil & Vile».

Men ikke nok med det. Han har nemlig også utmerket seg som en stor fan av ekstremsport, og er ikke av den forsiktige typen.

Han blir ofte observert mens han utfører ulike typer ekstremsport, og er fan av alt fra å surfe til å kjøre snowboard og drive med fjellklatring, og han tester gjerne nye triks så fort anledningen byr seg.

Nå ser det ut til at Zac er pent nødt til å legge skiene på hylla for en stund, og bytte dem ut med krykker. I helgen var han nemlig i en ulykke i skibakken, der 31-åringen skulle freestyle og gjøre et triks. Skuespilleren landet feil, røyk det ene korsbåndet, og ble fraktet til sykehuset.

Stjernen ble dermed hastet inn til operasjon, og oppdaterte fansen med status på både Twitter og Instagram:

«Jeg røyk korsbåndet da jeg skulle gjøre et kult triks i bakken, men alt er bra. Jeg valgte å operere så jeg kan komme tilbake sterkere enn noensinne. Tusen takk til Dr. Kvitne og hans team på Kerlan-Jobe Surgery Center. Jeg skal oppdatere dere når jeg er bedre og om framgangen. Takk for all kjærlighet og positivitet!», skrev han til følgerne sine.

Flere sykehusopphold

Dette er ikke første gangen kjekkasen blir hastet til sykehuset med skader eller helseproblemer. I 2008 ble han fraktet til sykehuset for å fjerne blindtarmen, etter en akutt blindtarmbetennelse.

I 2013 hadde stjernen maks uflaks da han brakk kjeven i en hjemmeulykke, og måtte sy igjen kjeven. Ifølge nettstedet Radar Online måtte Efron sy flere steder. Bakgrunnen for ulykken skal ha vært at han ikke klarte å ta seg for da han skled i en vannpytt utenfor sitt eget hjem i Los Angeles.

Efron har også slitt med rusavhengighet, og i 2013 falt han livløs om på en fest og måtte gjenopplives etter en overdose av heroin.

Efron sjekket senere i hemmelighet inn på rehab for å kvitte seg med avhengigheten som omfattet blant annet kokain og alkohol.

Under en pressekonferanse i New York snakket Efron ut om det vanskelige året.

- Det var et interessant år. Jeg lært så utrolig mye. Det beste var at det gav meg muligheten til å reflektere over mine egne erfaringer og innse hvor mye jeg har lært om meg selv og hvilken type menneske jeg ønsker å være.

MANGE SKADER: Mesternes mester deltaker og tidligere basehopper Karina Hollekim forteller om skadene hun pådro seg i 2006, da fallskjermen ikke ble utløst skikkelig i et fallskjermhopp, og hun traff bakken i over 100 kilometer i timen. Vis mer

Klar for å slå seg til ro

De siste årene har derimot 31-åringen fått livet på rett kjøl igjen, og han uttalte i 2017 at han er klar for å slå seg til ro, i et intervju med Cosmopolitan.

- Jeg har ikke tenkt så mye over det å slå seg til ro før nylig. Nå er jeg mye sammen med folk i flotte forhold. Jeg innser at man må finne sin egen lykke før man kan gjøre andre lykkelige, sa han den gang.

Kjekkasen bor for tiden i Los Angeles sammen med lillebroren Dylan (27), og legger stadig ut bilder på sosiale medier av morsomme ting de gjør sammen på fritiden.

På kjærlighetsfronten har det angivelig ikke skjedd mye de siste årene, og Efron har tidligere uttalt at han syns det er vanskelig å finne en kjæreste.

Tørke på Tinder

I et intervju med The Sunday Times har han tidligere fortalt at det er vanskelig for ham å ha et normalt kjærlighetsliv i Hollywood, ettersom alle jenter han viser seg sammen med får veldig mye oppmerksomhet. Dette i tillegg til at det raskt oppstår rykter som ikke er sanne.

- Jeg tror jeg aldri kommer til å kunne date normalt. Alle jeg dater vil ha en eller annen oppfatning før de har møtt meg uansett, sa Efron i intervjuet.

Skuespilleren kunne også røpe at selv på datingappen Tinder var det lite napp å få for ham.

- Utrolig nok, da jeg fikk meg Tinder, så var det ingen som «likte» meg slik at vi kunne begynne å chatte. De trodde kontoen var falsk, sa Efron i avisintervjuet.

ÅPNER OPP: John Carew deler detaljer om hvordan drømmedama skal være. Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg innser at man må finne sin egen lykke før man kan gjøre andre lykkelige

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer