HASTEINNLAGT: «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) visste ikke om nyresvulsten under tv-innspillingen i fjor sommer. Nå er den fjernet. Morten Eik / Se og Hør
HASTEINNLAGT: «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) visste ikke om nyresvulsten under tv-innspillingen i fjor sommer. Nå er den fjernet. Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Runar Søgaard:

Hasteinnlagt på sykehus etter «Farmen»

Tv-profilen måtte fjerne den ene nyren for å unngå kreft.

Publisert

Det var i september i fjor at den tidligere kjendispredikanten Runar Søgaard (51), som for tiden er å se i TV 2s «Farmen kjendis», begynte å kjenne på kraftige smerter i mageregionen.

- Først tenkte jeg at det kunne være en blindtarmbetennelse. Senere viste det seg at jeg hadde en syv centimeter stor svulst på den ene nyren, forteller 51-åringen - også kjent som eksmannen til Carola Häggkvist (52) - til Se og Hør.

Søgaard ble umiddelbart innlagt på Södersjukhuset i Stockholm, byen han er bosatt. Der fikk han vite at svulsten var i ferd med å utvikle seg til kreft, og måtte fjernes.

- Heldig

- De måtte fjerne hele nyren for å unngå spredning. Det var selvfølgelig en tøff beskjed å få, men heldigvis gikk alt veldig bra. Svulsten ble oppdaget tidlig, så jeg var heldig, forteller han.

Etter et ti dagers sykehusopphold fikk Søgaard returnere hjem. 51-åringen forteller at legene har erklært ham «frisk som en fisk».

REGELBRUDD: Runar Søgaard sto i bresjen for en storslått pizza-fest på Farmen Kjendis-gården under innspillingen. Det ville ikke Ronald Pulk være med på. Vis mer

- Jeg er en nyre fattigere, men alt er i skjønneste orden, og jeg lever helt normalt, konstaterer han.

Å leve med bare én fungerende nyre er uproblematisk, ifølge Norsk Helseinformatikk. Nyrene kan til og med fungere godt med bare 20 prosent funksjon, skriver nettstedet.

- En kan si at vi har overskuddskapital på nyre. Jeg har fortsatt mye å gå på, spøker Søgaard.

Politianmeldt

Omstendighetene til tross, «Farmen kjendis»-profilen er tydelig på at han ikke frykter for at noe liknende, med et potensielt verre utfall, skal skje igjen.

- Nei, jeg er ikke redd i det hele tatt. Hvis det er noe jeg er dårlig på, så er det å uroe meg, sier han.

Parallelt med sykdomsforløpet i fjor høst, skapte Søgaard overskrifter etter å ha blitt politianmeldt for trusler mot en svensk journalist. Ifølge Expressen skal 51-åringen ha kommet med nedlatende beskrivelser om en reporter for Jönköpings-Posten, som skrev om at Søgaard ikke hadde betalt en regning på 50 000 kroner.

Saken fortsetter under videoen.

KANINDRAMA: Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer Vis mer

Søgaard gikk senere ut i et nytt Facebook-innlegg der han forklarte at den aktuelle journalisten først ringte ham mens han lå på sykehus, i sterk morfinrus.

- Høy som et hus forklarte jeg om den alvorlige situasjonen jeg sto i, og meddelte at regningen selvfølgelig skulle betales når legene tillot meg å reise hjem. Noe jeg også gjorde (...) Dette hindret riktignok ikke journalisten fra å skrive en overvinklet artikkel der min såkalte uærlighet brettes ut. Jeg fikk nok, skrev 51-åringen blant annet.

- Har ordnet opp

Politiet i Jönköping opplyste til VG i januar at saken vil ta lang tid å etterforske.

Søgaard forteller til Se og Hør at han prøver å legge saken bak seg.

- Jeg ble hasteinnlagt på sykehus, og rakk derfor ikke å betale regningen før fristen. Det er senere blitt ordnet opp i, sier han.

Det var for øvrig ikke uten grunn at 51-åringen, som har sønnen Amadeus (21) fra ekteskapet med Carola Häggkvist, i tillegg til to yngre sønner fra sitt andre ekteskap, måtte utebli fra «Farmen kjendis»-pressetreffet i Oslo forrige måned.

Saken fortsetter under videoen.

REAGERER: Flere av deltagerne reagerer kraftig på Trude Mostues lederstil. Selv mener hun at hun kunne vært tøffere. Vis mer

Søgaard måtte nemlig møte i retten hjemme i Sverige i samme tidsrom, tiltalt for tilfeller av økonomisk kriminalitet. Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013-2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

Selv nekter han straffskyld. I en uttalelse til Se og Hør forrige uke ga Søgaard dessuten uttrykk for at han føler seg urettferdig behandlet.

- Dette stemmer overhodet ikke. I denne saken har jeg gått god for andres gjeld. Det er en stor forskjell på Sverige og Norge dersom man leverer regnskapet for sent. I Sverige får man fengselsstraff, mens man i Norge får bøter på 18 000 kroner. Hele saken er tragisk, sa Søgaard til ukebladet.

LES OGSÅ: Er blitt samboer med hemmelig kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer