HASTEINNLAGT: «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) visste ikke om nyresvulsten under tv-innspillingen i fjor sommer. Nå er den fjernet. Morten Eik / Se og Hør
HASTEINNLAGT: «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) visste ikke om nyresvulsten under tv-innspillingen i fjor sommer. Nå er den fjernet. Morten Eik / Se og HørVis mer

Runar Søgaard:

Hasteinnlagt på sykehus etter «Farmen»

Tv-profilen måtte fjerne den ene nyren for å unngå kreft.

Det var i september i fjor at den tidligere kjendispredikanten Runar Søgaard (51), som for tiden er å se i TV 2s «Farmen kjendis», begynte å kjenne på kraftige smerter i mageregionen.

- Først tenkte jeg at det kunne være en blindtarmbetennelse. Senere viste det seg at jeg hadde en syv centimeter stor svulst på den ene nyren, forteller 51-åringen - også kjent som eksmannen til Carola Häggkvist (52) - til Se og Hør.

Søgaard ble umiddelbart innlagt på Södersjukhuset i Stockholm, byen han er bosatt. Der fikk han vite at svulsten var i ferd med å utvikle seg til kreft, og måtte fjernes.

- Heldig

- De måtte fjerne hele nyren for å unngå spredning. Det var selvfølgelig en tøff beskjed å få, men heldigvis gikk alt veldig bra. Svulsten ble oppdaget tidlig, så jeg var heldig, forteller han.

Etter et ti dagers sykehusopphold fikk Søgaard returnere hjem. 51-åringen forteller at legene har erklært ham «frisk som en fisk».

REGELBRUDD: Runar Søgaard sto i bresjen for en storslått pizza-fest på Farmen Kjendis-gården under innspillingen. Det ville ikke Ronald Pulk være med på. Vis mer

- Jeg er en nyre fattigere, men alt er i skjønneste orden, og jeg lever helt normalt, konstaterer han.

Å leve med bare én fungerende nyre er uproblematisk, ifølge Norsk Helseinformatikk. Nyrene kan til og med fungere godt med bare 20 prosent funksjon, skriver nettstedet.

- En kan si at vi har overskuddskapital på nyre. Jeg har fortsatt mye å gå på, spøker Søgaard.

Politianmeldt

Omstendighetene til tross, «Farmen kjendis»-profilen er tydelig på at han ikke frykter for at noe liknende, med et potensielt verre utfall, skal skje igjen.

- Nei, jeg er ikke redd i det hele tatt. Hvis det er noe jeg er dårlig på, så er det å uroe meg, sier han.

Parallelt med sykdomsforløpet i fjor høst, skapte Søgaard overskrifter etter å ha blitt politianmeldt for trusler mot en svensk journalist. Ifølge Expressen skal 51-åringen ha kommet med nedlatende beskrivelser om en reporter for Jönköpings-Posten, som skrev om at Søgaard ikke hadde betalt en regning på 50 000 kroner.

Saken fortsetter under videoen.

KANINDRAMA: Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer Vis mer

Søgaard gikk senere ut i et nytt Facebook-innlegg der han forklarte at den aktuelle journalisten først ringte ham mens han lå på sykehus, i sterk morfinrus.

- Høy som et hus forklarte jeg om den alvorlige situasjonen jeg sto i, og meddelte at regningen selvfølgelig skulle betales når legene tillot meg å reise hjem. Noe jeg også gjorde (...) Dette hindret riktignok ikke journalisten fra å skrive en overvinklet artikkel der min såkalte uærlighet brettes ut. Jeg fikk nok, skrev 51-åringen blant annet.

- Har ordnet opp

Politiet i Jönköping opplyste til VG i januar at saken vil ta lang tid å etterforske.

Søgaard forteller til Se og Hør at han prøver å legge saken bak seg.

- Jeg ble hasteinnlagt på sykehus, og rakk derfor ikke å betale regningen før fristen. Det er senere blitt ordnet opp i, sier han.

Det var for øvrig ikke uten grunn at 51-åringen, som har sønnen Amadeus (21) fra ekteskapet med Carola Häggkvist, i tillegg til to yngre sønner fra sitt andre ekteskap, måtte utebli fra «Farmen kjendis»-pressetreffet i Oslo forrige måned.

Saken fortsetter under videoen.

REAGERER: Flere av deltagerne reagerer kraftig på Trude Mostues lederstil. Selv mener hun at hun kunne vært tøffere. Vis mer

Søgaard måtte nemlig møte i retten hjemme i Sverige i samme tidsrom, tiltalt for tilfeller av økonomisk kriminalitet. Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013-2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

Selv nekter han straffskyld. I en uttalelse til Se og Hør forrige uke ga Søgaard dessuten uttrykk for at han føler seg urettferdig behandlet.

- Dette stemmer overhodet ikke. I denne saken har jeg gått god for andres gjeld. Det er en stor forskjell på Sverige og Norge dersom man leverer regnskapet for sent. I Sverige får man fengselsstraff, mens man i Norge får bøter på 18 000 kroner. Hele saken er tragisk, sa Søgaard til ukebladet.

LES OGSÅ: Er blitt samboer med hemmelig kjæreste

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Avslørte babynyhet på direkten

Avslørte babynyhet på direkten

- Dette «beviser» hemmelig romanse

- Dette «beviser» hemmelig romanse

- Jeg vrir meg i smerte

- Jeg vrir meg i smerte

Se, så stor hun er blitt!

Se, så stor hun er blitt!

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

- Han var ganske dritt tidligere i uken

- Han var ganske dritt tidligere i uken

Slik er den «ukjente» milliardærarvingen

Slik er den «ukjente» milliardærarvingen

Dette bildet vekker oppsikt

Dette bildet vekker oppsikt

- Er vi en gjeng med pyser?

- Er vi en gjeng med pyser?

Dette tjener søsteren på å uttale seg om Meghan

Dette tjener søsteren på å uttale seg om Meghan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255