Prins Harry og Cressida Bonas:

Harrys eks snakker ut

Cressida Bonas var selvskreven gjest da ekskjæresten prins Harry giftet seg for to år siden. Nå åpner hun opp om tiden etter bruddet.

ÅPNER OPP: Cressida Bonas er blant kvinnene som datet prins Harry noen år før han giftet seg. Nå snakker hun ut om tida etter det kongelige forholdet. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Cressida Bonas er blant kvinnene som datet prins Harry noen år før han giftet seg. Nå snakker hun ut om tida etter det kongelige forholdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det var nok mange som ble overrasket da prins Harry (35) hadde invitert flere av sine ekser til bryllupet da han giftet seg med hertuginne Meghan (38) for drøye to år siden.

Både Cressida Bonas og Chelsy Davy kunne hatt rollen som Meghan fikk da hun giftet seg inn i den britiske kongefamilien, men i stede måtte begge sitte på sidelinjen og være vitne til at prinsen fikk sin kone.

Prins Harrys første, offisielle romantiske relasjon var med zimbabweren Chelsy Davy. Paret gikk hver til sitt etter seks år i 2010.

Selv om prins Harry er blitt koblet til kvinner som Ellie Goulding, Mollie King og Caroline Flack, har han bare hatt ett annet offisielt forhold - utenom med Davy og Markle. Nemlig Cressida Bonas.

- Frykt

De to ble først introdusert for hverandre av Harrys kusine, prinsesse Eugenie i 2012, og ble fotografert sammen utallige ganger, på alt fra sportsarrangementer til ute på byen.

SPESIELL GJEST: Cressida Bonas var invitert da Harry fikk sin Meghan i Windsor i 2018. Foto: NTB Scanpix
SPESIELL GJEST: Cressida Bonas var invitert da Harry fikk sin Meghan i Windsor i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De var imidlertid svært private rundt forholdet, og uttalte seg egentlig aldri direkte om romansen. Etter to år sammen tok de i 2014 avgjørelsen om å gå fra hverandre.

Nå, seks år senere, letter Bonas på sløret om bruddet fra den svært offentlige prinsen.

- Frykten for å feile, frykten for avvisning, frykten for å ikke gjøre det rette, frykten for å ikke være perfekt. Jeg tror det har begrenset meg i ulike situasjoner i livet mitt, sier hun i et intervju med Daily Telegraph.

Hun forteller at hun har fått mer selvtillit med årene, og at hun ikke henger seg like mye opp i de små tingene mer.

- Jeg føler det definitivt har gitt meg en sterkere følelse av mening og en sterkere følelse av hva jeg vil eller ikke vil, sier hun videre.

Får sin Harry

Bonas fikk naturligvis mye oppmerksomhet for sitt forhold med prinsen, og ble ifølge People blant annet omtalt som en «it-jente». De senere årene har hun imidlertid satset stort som skuespiller, men etter bruddet var hun redd for at hun alltid ville bli sett annerledes på på grunn av sitt tidligere forhold.

- Jeg synes at begreper som det (it-girl journ.anm.) er veldig trangsynte. Jeg synes jeg jobber veldig, veldig hardt, jeg elsker det jeg gjør, og håper at denne rollen viser folk hva jeg kan gjøre og hva jeg liker å gjøre. Jeg håper jeg ikke blir fanget i en boks på noen måte, sier Bonas, som er aktuell i den britiske miniserien «White House Farm».

NÆRT VENNSKAP: Prinsesse Eugenie, prins Harrys kusine, introduserte ham for Cressida Bonas. Foto: NTB Scanpix
NÆRT VENNSKAP: Prinsesse Eugenie, prins Harrys kusine, introduserte ham for Cressida Bonas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om hun ikke endte opp med prins Harry, skal hun likevel gifte seg med sin Harry. I fjor fridde nemlig kjæresten Harry Wentworth Stanley til henne, og de skulle etter planen ha giftet seg i år.

Foreløpig er bryllupet satt på vent som følge av coronaviruset.

- Dessverre har det blitt utsatt. Vi vet ikke helt hva det neste steget er, men vi har blitt nødt til å utsette bryllupet, forteller hun.

Fulgte drømmen

Bonas ble født i Winchester, som ligger i Hampshire i England, som datter av Lady Mary-Gaye Curzon. De har kongelig blod, og slekter blant annet på jarlen Edward Curzon.

Ungdomsårene brukte hun på sport og på scenen. Hun studerte dans ved universitetet i Leeds, og gikk videre til andre studier ved Trinity Labans konservatorium for dans og musikk.

OFFENTLIG FORHOLD: Harry og Cressida ble fotografert sammen utallige ganger, men holdt likevel en forholdsvis lav profil. Her sammen i 2014 før de gikk hver til sitt. Foto: NTB Scanpix
OFFENTLIG FORHOLD: Harry og Cressida ble fotografert sammen utallige ganger, men holdt likevel en forholdsvis lav profil. Her sammen i 2014 før de gikk hver til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Interessen for skuespill var stor hos den unge briten, som debuterte på tv-skjermen i 2009 i serien «Trinity». Det skulle derimot ikke renne på med roller for henne, men hun klarte likevel å bli et hett navn med årene.

Etter bruddet med prinsen har hun fulgt drømmen. Hun har blant annet vært å se i filmen «Tulip Fever» med Alicia Vikander, og hun har også spilt i «Gatsby» på scenen til Leicester Square Theater.

Den unge sosietetskvinnen har også rukket å bli en del av motefiffen. I 2015 var hun med i en kampanje for Mulberry, og på diverse motevisninger har hun sittet ved siden av celebre gjester som blant andre Vogue-redaktør Anna Wintour.

LES OGSÅ: Dette er prinsens kjendisnettverk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer