Robbie Coltrane:

«Harry Potter»-stjernen er død

Ble 72 år gammel.

DØD: «Harry Potter»-stjerna Robbie Coltrane, kjent som Gygrid, er død. Foto: TopFoto/NTB
DØD: «Harry Potter»-stjerna Robbie Coltrane, kjent som Gygrid, er død. Foto: TopFoto/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Robbie Coltrane, kanskje best kjent som Gygrid i «Harry Potter», er død. Det bekrefter agenten hans til PA.

Han ble 72 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

«Robbie vil nok bli husket i flere tiår framover for rollen som Gygrid. En rolle som brakte glede til både barn og voksne, og som utløste en strøm av fanbrev hver uke i over 20 år», sier agententen til BBC.

Coltrane ble født i Skottland, med navnet Anthony Robert McMillan.

«HARRY POTTER»: Robbie Coltrane avbildet med Daniel Radcliffe, Emma Watson, J.K. Rowling, Rupert Grint, Kenneth Branagh. Foto: Alan Davidson/REX/NTB
«HARRY POTTER»: Robbie Coltrane avbildet med Daniel Radcliffe, Emma Watson, J.K. Rowling, Rupert Grint, Kenneth Branagh. Foto: Alan Davidson/REX/NTB Vis mer

Selv om den skotske skuespilleren var aktiv i bransjen siden starten av 1980-tallet, var det først i 2001 at han fikk sitt store gjennombrudd, den gang som Gygrid, eller Hagrid på originalspråket.

Han ble nominert til både en BAFTA- og en Saturn-pris for sin tolkning av J. K. Rowlings karakter - den snille og bustete skogvokteren. Coltrane spilte i alle de åtte filmene om den unge trollmannen, og den siste ble utgitt i 2011.

En av hans siste roller var i 2019, da han gjenopptok rollen som Gygrid i kortfilmen «Hagrid's Magical Creatures Motobike Adventure».

Han var også å se på skjermen på nyåret, da «Harry Potter»-gjengen hadde gjenforening, med HBO-spesialen «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts».

BLEMME: I HBO Max-serien «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» så en observant seer en stor bildeblemme. Vis mer

Coltrane har i flere år slitt med artrose, også kjent som slitasjegikt. I 2016 fortalte stjernen om vanskene han opplevde med sykdommen.

- Jeg er i konstante smerter hver dag. Jeg gjennomgikk en operasjon, og da oppdaget de at jeg ikke hadde noe brusk igjen i ett av mine knær. Det er helt oppløst, sa han til Mirror den gang.

LES OGSÅ: - Kunne blitt lam

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer