Rupert Grint:

«Harry Potter»-stjernen avslører store pengeproblemer

- Det tok meg en stund å få et forhold til personlig økonomi, sier Rupert Grint.

PENGEPROBLEMER: «Harry Potter»-stjernen Rupert Grint avslører i et nylig intervju at han lenge ikke hadde kontroll over pengebruken sin. Foto: NTB Scanpix
PENGEPROBLEMER: «Harry Potter»-stjernen Rupert Grint avslører i et nylig intervju at han lenge ikke hadde kontroll over pengebruken sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med sin rolle som Ronny Wilterson i de populære «Harry Potter»-filmene, basert på de syv bøkene skrevet av den britiske forfatteren J.K Rowling, har Rupert Grint (30) lenge vært en av de best betalte skuespillerne i verden.

God lommebok til tross, Rupert har likevel klart å opparbeide seg et anstrengt forhold til penger.

I et større intervju med den britiske avisen Independent avslører «Harry Potter»-stjernen at han i flere år slet med å få kontroll på sin egen lommebok.

Tenkte ikke over pengene

Ifølge avisen brukte 30-åringen store summer på bisarre ting som en isbil, et såkalt luftputefartøy, bedre kjent som en hovercraft, og et strutseskjelett i sin fulle form.

Rupert var bare 13 år da den første «Harry Potter»-filmen kom ut. Verken han, eller foreldrene hans var på den tiden forberedt på fanskaren og inntektene som ventet. Som liten drømte Rupert om å jobbe som en isbilselger, derav kjøpet av isbilen.

Selv husker ikke 30-åringen hvor mye han tjente på alle «Harry Potter»-filmene, men ifølge Independent er lønnen estimert til 28 millioner dollar, noe som tilsvarer over 230 millioner norske kroner.

- Det tok meg en stund å få et forhold til personlig økonomi. Det er på mange måter veldig flaut. Jeg kjøpte mye rart, men jeg har stoppet med det nå, forteller Rupert.

Fikk opp øynene

Ifølge «Harry Potter»-stjernen var det hans skuespillerkollega Daniel Radcliffe (29), som spilte hovedrollefiguren Harry Potter, som fikk ham til å åpne øynene.

- Jeg tror det var Dan som en gang sa til meg at jeg langsomt konstruerte et slags eventyrland rundt meg, forteller han.

I samme intervju forteller Rupert at han lenge slet med å forholde seg til kjendisstatusen som kom med suksessfilmene. Han klarte blant annet aldri å stole på hvem som ville henge med han på grunn av statusen, eller hvem som var hans ekte venner.

MAGISK: Huset hvor Harry Potter bodde i under Harry Potter og de vises stein er til salgs for i overkant av fem millioner kroner. Slik ser det ut i virkeligheten. Foto: Chancellors Estate Agents Vis mer

- Det er som å ha to personligheter. Noen ganger kan det være svært umenneskelig å ha folk etter deg som tar bilder av deg mens du går på gata. For dem er du bare et objekt. Det er en merkelig følelse, men det er livet mitt. Jeg kan ikke huske livet før «Harry Potter», forteller han.

Mistet kontakt

Til tross for at Dan på mange måter var en slags hjelp i den tunge tiden, har «Harry Potter»-duoen svært lite kontakt i dag.

«HARRY POTTER»: Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliffe i forbindelse med promoteringen til den første «Harry Potter»-filmen i 2001. Foto: NTB Scanpix
«HARRY POTTER»: Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliffe i forbindelse med promoteringen til den første «Harry Potter»-filmen i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I «Harry Potter»-filmene henger Harry Potter (Daniel Radcliffe), Hermine Grang (Emma Watson) og Ronny Wiltersen (Rupert Grint) stort sett sammen som erteris.

I et tidligere intervju med The Telegraph røpet imidlertid Rupert at det nære forholdet mellom de tre skuespillerne ikke har strukket seg frem til i dag.

Når han ramser opp hvilke «Harry Potter»-motspillere han har beholdt kontakten med, ble verken Dan eller Emma nevnt på listen.

- Jeg møter Tom Felton (Draco Malfang, journ.anm.) innimellom, og tvillingene (Oliver og James Phelps, som spilte brødrene hans i filmene), uttalte Rupert i intervjuet.

Fortsatt ett tett bånd

Da den aller siste «Harry Potter»-filmen hadde premiere i New York i juli 2011, stilte Dan, Emma og Rupert på den røde løperen sammen. I etterkant er det imidlertid lite den berømte trioen har sett hverandre:

2011: Fra venstre Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe og Rupert Grint under premieren på den aller siste «Harry Potter»-filmen i New York i 2011. Foto: NTB Scanpix
2011: Fra venstre Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe og Rupert Grint under premieren på den aller siste «Harry Potter»-filmen i New York i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi tilbrakte så mye tid sammen, det var en så intim prosess, i hvert fall for meg, Dan og Emma. Det var hver dag i omtrent ti år. Alle antar at vi møtes hele tiden sosialt, men det er egentlig ikke tilfelle, uttalte Rupert, og la til:

- Likevel kommer vi alltid til å ha et ganske tett bånd, fordi dette var en enorm del av livene våre.

LES OGSÅ: TV-tvillingene har fylt 18 år