Falske nyheter om corona

«Harry Potter»-stjernen avkrefter smitte

Daniel Radcliffe var offer for en falsk nyhet om at han var smittet av covid-19.

IKKE SMITTET: Daniel Radcliffe har måttet avvise at han er smittet av corona etter at det dukket opp falsk nyhet om ham. Foto: NTB scanpix
IKKE SMITTET: Daniel Radcliffe har måttet avvise at han er smittet av corona etter at det dukket opp falsk nyhet om ham. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken dukket det opp en Twitter-melding som så ut til å være fra nyhetskanalen BBC. Der sto det at «Harry Potter»-stjerne Daniel Radcliffe (30) var den første kjendisen som hadde testet positivt for corona.

Den angivelige nyhetsmeldingen ble delt hyppig, men det tok ikke langt tid før løgnen ble avslørt og Twitter-kontoen deaktivert.

FALSK NYHET: Denne Twitter-meldingene gjorde mange fans bekymret for Daniel Radcliffe. Foto: Skjermdump
FALSK NYHET: Denne Twitter-meldingene gjorde mange fans bekymret for Daniel Radcliffe. Foto: Skjermdump Vis mer

Den falske nyheten nådde også Radcliffe selv, som har avkreftet at han er smittet. Nå uttaler han seg også om saken, og forteller at han ble svært overrasket over at han angivelig skulle ha testet positivt for viruset.

- Jeg ser syk ut

På et spørsmål fra radioverten Smallzy forteller han hvordan han ble gjort oppmerksom på nyheten.

- Det er morsomt at du spør meg om det i dag, fordi jeg gikk inn i hår- og sminkerommet for et teaterstykke i går, og sminkøren sa «niesen min sendte meg nettopp en melding og sa at du har corona», forteller han.

Sminkøren viser deretter Radcliffe Twitter-meldingen som lyder «Daniel Radcliffe er den første kjente personen som er smittet av coronaviruset» og 30-åringen får seg mildt sagt et sjokk.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Radcliffe avviser at han er smittet, og tar den falske nyheten med godt humør.

- Jeg tror det er fordi jeg ser syk ut hele tiden, så du kan virke troverdig om du sier det om meg. Fordi jeg er veldig bleik, spøker han.

Skuespilleren legger til at han er smigret over å bli valgt til falskt coronaoffer.

Sykdom i Hollywood

Til tross for at Radcliffe er frisk, påvirkes også Hollywood av coronaviruset. Festivaler, filmpremierer og fester avlyses som følge av virusutbruddet og smitterisikoen. Denne uken ble det også klart at skuespiller Tom Hanks og kona Rita Wilson var smittet av viruset.

Lørdag fortalte supermodell Heidi Klum at hun var blitt syk, men at hun ikke hadde fått coronatest.

Søndag forteller hun på Instagram at både hun og ektemannen Bill Kaulitz, som også er syk, har tatt testen, og at de venter på resultatene.

Hun oppfordrer også følgerne sine til å holde avstand fra hverandre.

- Sosial distanse er det vi alle trenger å sørge for akkurat nå for å være ansvarlige borgere av verden. Vi er alle i dette sammen og det er opp til oss å beskytte våre kjære, våre naboer og våre samfunn. Vær så snill og hør på myndighetene og bli hjemme hvis du kan, skriver hun under en video av henne og ektemannen som kysser på hver sin side av vindu.

LES OGSÅ: Norske kjendiser i corona-karantene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer