Falske nyheter om corona

«Harry Potter»-stjernen avkrefter smitte

Daniel Radcliffe var offer for en falsk nyhet om at han var smittet av covid-19.

IKKE SMITTET: Daniel Radcliffe har måttet avvise at han er smittet av corona etter at det dukket opp falsk nyhet om ham. Foto: NTB scanpix
IKKE SMITTET: Daniel Radcliffe har måttet avvise at han er smittet av corona etter at det dukket opp falsk nyhet om ham. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken dukket det opp en Twitter-melding som så ut til å være fra nyhetskanalen BBC. Der sto det at «Harry Potter»-stjerne Daniel Radcliffe (30) var den første kjendisen som hadde testet positivt for corona.

Den angivelige nyhetsmeldingen ble delt hyppig, men det tok ikke langt tid før løgnen ble avslørt og Twitter-kontoen deaktivert.

Den falske nyheten nådde også Radcliffe selv, som har avkreftet at han er smittet. Nå uttaler han seg også om saken, og forteller at han ble svært overrasket over at han angivelig skulle ha testet positivt for viruset.

- Jeg ser syk ut

På et spørsmål fra radioverten Smallzy forteller han hvordan han ble gjort oppmerksom på nyheten.

- Det er morsomt at du spør meg om det i dag, fordi jeg gikk inn i hår- og sminkerommet for et teaterstykke i går, og sminkøren sa «niesen min sendte meg nettopp en melding og sa at du har corona», forteller han.

Sminkøren viser deretter Radcliffe Twitter-meldingen som lyder «Daniel Radcliffe er den første kjente personen som er smittet av coronaviruset» og 30-åringen får seg mildt sagt et sjokk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.