Evanna Lynch:

«Harry Potter»-stjernen ærlig om sykdommen

Evanna Lynch åpner opp om den vanskelige tiden.

LANG KAMP: Evanna Lynch deler åpenhjertig om den harde kampen mot sykdommen. Foto: Dan Wooller/REX/NTB
LANG KAMP: Evanna Lynch deler åpenhjertig om den harde kampen mot sykdommen. Foto: Dan Wooller/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den irske skuespilleren Evanna Lynch (30) er nok aller best kjent for sin opptreden i filmene fra den verdenskjente serien, «Harry Potter». Her spilte hun den trofaste og folkekjære «Luna Lovegood» i kampen mot det onde.

På privaten har imidlertid 30-åringen kjempet en annen kamp.

I et intervju med E! News - i forbindelse med sin nye bok - røper Lynch detaljer om sin lange vei til helbredelse fra den grusomme sykdommen.

Spiseforstyrrelse

Overfor nettstedet forteller Lynch at hun allerede i en alder av elleve ble både mentalt og fysisk syk med spiseforstyrrelsen anoreksia. I sin nye memoar «The Opposite of Butterfly Hunting: The Tragedy and The Glory of Growing Up» forteller Lynch om sin tid med sykdommen.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Hun kan imidlertid røpe til E! News at hun nå er frisk, men at hun har gått gjennom en vanskelig prosess.

- Det har gått flere år med normal og sunn spising med balanserte vaner. Noen spurte meg nylig: «kan det sammenlignes med alkoholavhengighet, hvor man alltid må prøve å unngå det?», og det er det ikke fordi man må spise, det man gjøre, forteller 30-åringen, og legger til:

- Og man må lære seg å gjøre det på en funksjonell måte. Så jeg tror at man kan bli ordentlig frisk, men jeg tror at helbredelsesprosessen fortsetter.

- Inn og ut av sykehuset

Lynch har tidligere vært åpen om spiseforstyrrelsen, som kom i tidlig alder. Hun har også tidligere havnet på sykehuset grunnet sykdommen, der forfatteren bak «Harry Potter»-serien, J.K. Rowling, skal ha fungert som en viktig støttespiller.

Skuespiller Ulrikke Falch, kjent fra ungdomsserien «Skam», har selv slitt med spiseforstyrrelser. Nå bruker hun erfaringene sine for å hjelpe andre, forteller hun til «God kveld Norge». Vis mer

- Jeg begynte å skrive til J.K. Rowling og hun skrev tilbake, og vi ble brev-venner etter det. Jeg var inn og ut av sykehuset da jeg fikk disse brevene, fortalte stjernen til E! News i 2018.

Hun håper at den nye boken åpner opp for flere samtaler om mental helse og ærlighet om traumer.

- Jeg ville skrive denne boken i årevis fordi jeg har snakket om disse temaene i livet mitt i lang tid, men jeg har aldri fått kompleksiteten og nyansen av budskapet mitt gjennom, forteller Lynch.

LES OGSÅ: «Harry Potter»-stjernene: Dette gjør de i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer