Leif Einar Lothe:

- Harry, klok og gal

Tv-profilen langer ut mot Svein Østvik og de andre demonstrantene som valgte å brenne munnbind utenfor Stortinget. Nå slår han tilbake.

GÅR HARDT UT: I en video på Instagram går hardangerværing Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bildene av reality-profil Svein Østvik (59) som kastet et munnbind på bålet utenfor Stortinget forrige lørdag har fått mye oppmerksomhet, og mange har reagert på stuntet.

LIV OG EGGERØRE: Camp Kulinaris-casten er sluppet, og det lukter allerede svidd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

Deriblant hans tidligere makker Hilde «Charter-Hilde» Skovdahl (51), som gått hardt ut og kritisert ham. Til både Se og Hør og Nettavisen har hun uttalt at hun ble både lei seg og rasende da hun skjønte at det nettopp Østvik som var avbildet foran Stortinget mens han brente munnbind.

Lørdag ettermiddag var en gråtkvalt Østvik tilbake på en ny demonstrasjon foran Stortinget.

DEMONSTRERTE: Svein Østvik tok forrige lørdag del i en demonstrasjon utenfor Stortinget, der de blant annet brant munnbind. Opptrinnet har vekket massive reaksjoner. Foto: Heiko Junge / NTB
DEMONSTRERTE: Svein Østvik tok forrige lørdag del i en demonstrasjon utenfor Stortinget, der de blant annet brant munnbind. Opptrinnet har vekket massive reaksjoner. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Så dumt at jeg griner

Skovdahl er langt fra alene om å ha fått med seg oppstyret i kjølvannet av corona-demonstrasjonen i forrige uke. Tv-profil Leif Einar Lothe (51), bedre kjent som «Lothpus», er én av dem.

På flere sosiale medier-plattformer, blant annet Instagram, gir nemlig Lothe, som denne vinteren har vært å se i TV3- og Viaplay-programmet «Camp Kulinaris», en klar melding til demonstrantene.

- Hei, en liten hilsen til dere som står og brenner bunnbind og tror dere vet alt om corona, starter han innlegget med.

Han fortsetter:

- Skam dere, herfra til helvete. Reis hjem og bruk de siste hjernecellene til å lese Donald Duck, så kan du se på bildene - for teksten forstår du faen meg ikke. Det er så dumt at jeg griner. Ellers får du ha en fantastisk god sommer.

Det var TV 2s «God kveld Norge» som omtalte saken først.

KUPPER SENDINGEN: Svein Østvik vant «årets kjendis»-prisen under årets kjendisgalla, og forteller om den tunge tiden. Midt i intervjuet avbryter Ulrikke Falch på merkelig vis. Video: Christian Wehus / Reportere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

Fortsatt kritisk

Innlegget følges opp med en lang rekke kommentarer og støtteerklæringer til tv-profilen.

Se og Hør har søndag vært i kontakt med Lothe, som står fast ved det han nylig publiserte på sine plattformer på sosiale medier.

- Man må være hard når folk ikke skjønner bedre, sier han til Se og Hør.

Han retter også skyts direkte mot Svein Østvik, som går i bresjen for demonstrasjonene.

- Jeg synes ikke noe om at han deltar i sånt når man ser at folk «vasser» inn i døden som en følge av pandemien vi lever i. Jeg har personlig ingenting imot Svein, men dette hører rett og slett ikke hjemme noe sted, mener Lothe, som synes det er ekstra problematisk når Østvik er såpass profilert og et forbilde for mange.

- Skremmende

Se og Hør har også vært i kontakt med «Charter»-Svein som han populært kalles. Han stusser over karakteristikken av ham som et «forbilde».

- Det vi ser nå er at når man stikker seg ut, så får man kjeft av dem som tviholder på den «sannheten» vi har fått servert gjennom propaganda i ett år nå. Men selv får jeg ikke gjort noe med at folk reagerer som de gjør på handlingene mine, sier han til Se og Hør.

PÅ TUR SAMMEN: Tidligere år fikk tv-seerne se at Leif Einar Lothe hadde med seg nettopp Svein Østvik i TV 2-serien «Ekspedisjon Lothepus». De to reiste rundt i statene Nord- og Sør-Dakota. Foto: TV 2
PÅ TUR SAMMEN: Tidligere år fikk tv-seerne se at Leif Einar Lothe hadde med seg nettopp Svein Østvik i TV 2-serien «Ekspedisjon Lothepus». De to reiste rundt i statene Nord- og Sør-Dakota. Foto: TV 2 Vis mer

- Den medieskapte og samfunnsmessige karakteristikken av et «forbilde» har jeg aldri trodd på. Jeg synes det er veldig skummelt, for man skal liksom leve på én spesiell måte. Vi skal være helt like, og det er skremmende. Å være et forbilde er, etter min mening, å leve ekte.

Hard medfart

59-åringen legger ikke skjul på at den siste uka har vært intens, og at han selv også har fått merke folks reaksjoner på kroppen. Han lar det likevel ikke gå inn på seg.

- Vanligvis er det sånn at man henger seg opp i den ene negative tilbakemeldingen når man samtidig får hundre positive. Min situasjon er motsatt, jeg får hundre negative før jeg får én positiv, og da velger jeg å være takknemlig for den ene.

Han fortsetter:

- Jeg var klar over at jeg ville legge meg på hoggestabba om jeg lot meg intervjue under den første demonstrasjonen, at det ville bli unntakstilstand. Mange har angrepet meg, men jeg ville ikke gjort dette om jeg ikke visste at jeg klarte stå i det. Heldigvis har jeg fått mye kjærlighet også.

Kreften er ikke det som har skremt Lothepus mest. Han har har hatt to arbeidsulykker der han var sikker på at han var ferdig. I kveldens «Senkveld med Helene og Stian» forteller han om dramatikken. Vis mer

- Harry, klok og gal

Tv-profilen stusser over at mange nå mener å vite «hvem han er».

- Folk mener at det har klikket for meg, at jeg er en konspirasjonsteoretiker og alt mulig annet. Det er utrolig at folk mener jeg er alt mulig som jeg selv ikke vet at jeg er. Først var jeg «harry», så ble jeg klok. Nå er «harry» gal. Hva blir det neste? spør han.

KJENNER HVERANDRE: Lothe og Østvik rakk å bli godt kjent gjennom innspillinga av «Ekspedisjon Lothepus». Det betyr ikke at de er enige i alt. Foto: TV 2
KJENNER HVERANDRE: Lothe og Østvik rakk å bli godt kjent gjennom innspillinga av «Ekspedisjon Lothepus». Det betyr ikke at de er enige i alt. Foto: TV 2 Vis mer

- Hva mener du om at Lothe oppfordrer dere til å bruke de siste hjernecellene deres til å lese Donald Duck?

- Jeg må bare le av det. Selv vil jeg oppfordre Lothe til å lese Nietzsche, Carl Gustav Jung og Aksel Sandemose, sier Svein Østvik lattermildt.

Lørdag uttalte Svein Østvik til Dagbladet at han har dorståelse for at folk reagerer på at han var til stede på demonstrasjonen mot coronatiltakene i forrige uke.

Oslo 20210410. 
Charter-Svein tilstede under koronaskeptikernes markering utenfor Stortinget lørdag ettermiddag.
Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo 20210410. Charter-Svein tilstede under koronaskeptikernes markering utenfor Stortinget lørdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Jeg skjønner jo at det er ekstremt mange som synes jeg er helt på bærtur, men det vet man jo at skjer. Når man er imot veldig mange, er det sånt som skjer, sa han da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer