Harrison Fords stunt får «Star Wars»-fansen til å juble

Nå kan du eie en bit av «Han Solo».

FOR EN GOD SAK: Harrison Ford auksjonerer bort den ikoniske skinnjakka fra den populære kinofilmen «Star Wars: The Force Awakens». Foto: Zuma Press
FOR EN GOD SAK: Harrison Ford auksjonerer bort den ikoniske skinnjakka fra den populære kinofilmen «Star Wars: The Force Awakens». Foto: Zuma Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skuespiller Harrison Ford (73) har spilt mange ikoniske filmkarakterer gjennom sin årelange karriere, blant andre «Star Wars»-karakteren Han Solo. 

I midten av desember ble 73-åringen nok en gang aktuell i den kjente karakteren, da filmen «Star Wars: The Force Awakens» hadde verdenspremiere. 

Nå er det også mulig for én heldig person - med en svært tykk lommebok - å komme litt nærmere den kjente kapteinen.

Ford auksjonerer nemlig vekk skinnjakken karakteren hans bruker i den nyeste kinofilmen, ifølge nettstedet PerezHilton.com. 

Til et godt formål

Donasjonen går til epilepsiforskning - en diagnose datteren Georgia (25) har slitt med i flere år. Pengesummen går dermed til det medisinske senteret NYU Langone Center og organisasjonen FACES (Finding A Cure for Epilepsy and Seizures). 

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS: «Star Wars: The Force Awakens» kom på kinoer verden over rett før jul, og allerede første helg slo filmen alle rekorder. Til høyre er Harrison Ford i den auksjonerte skinnjakken.  Foto: Zuma Press
SUKSESS: «Star Wars: The Force Awakens» kom på kinoer verden over rett før jul, og allerede første helg slo filmen alle rekorder. Til høyre er Harrison Ford i den auksjonerte skinnjakken. Foto: Zuma Press Vis mer

Det er via nettstedet IfOnly.com jakken auksjoneres bort, og i skrivende stund er høyeste bud på omtrent 280.000 norske kroner. Det er fremdeles 13 dager igjen av auksjonen.

Ifølge IfOnly.com er den eksklusive jakken spesialdesignet til Fords karakter i filmen, så det finnes ingen lignende. I tillegg er den signert av skuespilleren selv. 

Alt for familien

Ford har lenge vært en stor tilhenger av NYU Langone Center, etter Dr. Ornin Devinsky, leder for epilepsi-avdelingen, diagnostiserte datteren hans. 

Harrison har tidligere snakket åpent om frykten han har følt for datterens helse. 

- Når man har en person i livet sitt som man elsker og som sliter med en sykdom, er det hjerteskjærende. Det går utover livet, fremtiden og mulighetene til den personen. Man ønsker bare å finne en måte som gjør at de kan leve et komfortabelt liv, har han fortalt ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter nedenfor. 

STØTTER DATTEREN: Harrison Fords dattere Georgia (t.v) har slitt med epilepsi i en årrekke. Her sammen med Harrison og hans nåværende kone Calista.  Foto: © Byron Purvis/AdMedia/AdMedia/Corbis
STØTTER DATTEREN: Harrison Fords dattere Georgia (t.v) har slitt med epilepsi i en årrekke. Her sammen med Harrison og hans nåværende kone Calista. Foto: © Byron Purvis/AdMedia/AdMedia/Corbis Vis mer

Den legendariske skuespilleren har datteren Georgia og sønnen Malcolm (28) sammen med sin avdøde ekskone Melissa Mathison. I tillegg har han sønnene Willard (46) og Ben (48) med sin første kone Mary Marquardt. 

I 2010 giftet sølvreven seg med «Ally McBeal»-stjernen Calista Flockhart (51) og paret har adoptivsønnen Liam (15) sammen.

LES OGSÅ: Vurderte selvmord etter datterens dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer