Harrison Ford:

Harrison Ford reddet kvinne etter trafikkulykke

Det er ikke bare på film «Indiana Jones»-stjernen viser seg som en ekte helt.

REDDENDE ENGEL: Harrison Ford var raskt på pletten, da en kvinne kjørte av veien utenfor Los Angeles søndag. Foto: NTB Scanpix
REDDENDE ENGEL: Harrison Ford var raskt på pletten, da en kvinne kjørte av veien utenfor Los Angeles søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I roller som Han Solo i «Star Wars» og actionhelten Indiana Jones, er Harrison Ford (75) vant til tøffe tak på filmlerretet.

Men søndag viste Harrison seg også som en superhelt privat, da han hjalp en kvinne ut av et bilvrak etter en ulykke utenfor Los Angeles.

MEGA119857_002
MEGA119857_002 Vis mer

Ifølge nettsiden TMZ skal kvinnen ha kjørt østover på California State Route 126, da bilen hennes havnet utenfor veibanen.

Øyenvitner sier til nettstedet at Harrison kjørte bak kvinnen da ulykken skjedde.

Sammen med flere andre skal han ha løpt til ulykkesstedet og hjulpet kvinnen ut av bilen før ambulansepersonell kom på plass.

Ifølge TMZ skal kvinnen ha blitt fraktet til sykehus, hvor det ble konstatert at hun kun hadde pådratt seg lettere skader.

Harrison Ford har foreløpig ikke uttalt seg om ulykken.

Filmstjernen er gift med «Ally McBeal»-stjernen Calista Flockhart (53). Sammen har de sønnen Liam (16). Han har fem barn fra to tidligere ekteskap.

Den populære skuespiller-veteranen og amatør-piloten er imidlertid ikke ukjent med dramatiske episoder i privatlivet.

FILMSTJERNE: Harrison Ford og Shia LaBeouf i en scene fra filmen «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» fra 2008. Foto: Filmweb
FILMSTJERNE: Harrison Ford og Shia LaBeouf i en scene fra filmen «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» fra 2008. Foto: Filmweb Vis mer

Flyulykke

6. mars 2015 ble nemlig Ford skadd da han krasjet flyet sitt på en golfbane i California.

Den gang avslørte lydloggen at Ford rapporterte om en feil på den ene motoren, og ba om å få returnere til landingsstripen.

En ansatt ved golfanlegget skildret den gang hva han ble vitne til, til NBC:

- Det var blod over hele ansiktet hans. To veldig flinke doktorer tok vare på ham. Jeg hjalp til med å få et teppe under hofta hans.

Unngikk kollisjon

Og februar vekket skuespilleren oppsikt internasjonalt, da han var i det som fort kunne ha blitt en katastrofal flyulykke.

På flyplassen suste han over en American Airlines Boeing 737 med 110 passasjerer ombord, og det skal bare ha vært flaks at ikke liv gikk tapt.

Hendelsen, som fant sted på John Wayne-flyplassen i Orange County, sørget for at en etterforskning ble iverksatt av luftfartsmyndighetene.

Alt gikk fint med Ford og de andre passasjerene, men som resultat av etterforskningen kunne pilotlisensen hans ha blitt inndratt.

CNBC siterer Fords advokat, Stephen Hofer, avslørte i april at skuespilleren var frikjent:

- FAA (Luftfartstilsynet, journ anm) hadde en fullverdig etterforskning, inkludert et intervju med herr Ford, og konkluderte med at ingen administrative eller tvangstiltak trengtes, forklarte Hofer.

LES OGSÅ: Her glemmer Harrison Ford navnet på sin berømte kollega

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer