Harrison Ford i flykrasj

Det var som tatt ut av en «Indiana Jones»-film. Harrison Ford i flykrasj, men slapp utrolig nok unna med moderate skader. Se video av vraket!

Publisert

SEOGHØR.NO: Hvor mange ganger har man ikke tenkt at det Harrison Ford (72) har gjort på film i «Star wars» og «Indiana Jones» har vært helt urealistisk?

Natt til fredag ble det en høy grad av realisme for skuespilleren da hans fly plutselig fikk motorhavari i lufta. 
 

Se video øverst i artikkelen!

Rolig nødanrop

Like før flyet nødlandet på Penmar golf-klubb, kunne trafikk-kontrollen i California høre en rolig Harrison Ford, som ba om nødlanding fordi motoren hadde feilet, ifølge Daily Mail.

DRAMATISK: Harrison Ford (72) satte nok en støkk i kona Calista Flockhart (50) da hans fly krasjet.   Foto: All Over Press
DRAMATISK: Harrison Ford (72) satte nok en støkk i kona Calista Flockhart (50) da hans fly krasjet. Foto: All Over Press Vis mer

Minutter seinere lå vrakrestene igjen på bakken, men som om det var «Indiana Jones» som satt bak spakene – kom helten fra ulykken utrolig nok uten alvorlige skader. 

Vitner på stedet sier Ford blødde kraftig fra hodet etter krasjen. Han ble raskt kjørt til sykehus med det som da ble omtalt som «kritisk tilstand», men seinere ble det klart at skadene han pådro var moderate. Det er også ventet at han utrolig nok vil bli helt frisk igjen etter den dramatiske flykrasjen, ifølge Daily Mail. 

Forslått

«Er på sykehuset. Pappa er ok. Forslått, men ok! Han er som den mannen man tror han er. Han ere n utrolig sterk mann,» tvitret hans sønn Ben fra sykehuset. 

Det var da det ble klart at han ikke ville nå fram til flyplassen i Santa Monica at Ford måtte nødlande på de grønne slettene golf-klubben. Nå hylles han av andre piloter for måten han landet på, og at han valgte nettopp golfbanen til å lande på. Fordi det kan ha spart mange liv. 

Ford er heller ingen nybegynner i pilotsete, og har flydd siden 1960-tallet. 

- Harrison er en stor pilot. Man kan se ved at han overlevde denne nødlandingen at han er en dreven pilot, sier Paul Mitton, som tidligere har produserte en dokumentar om Fords lidenskap for å fly, til CNN.

- Når man ser på krasj-stedet, ser man trær like bak flyet. Hadde vingen hans gått inni der, kunne flyet at rotert, og han kunne ha blitt kastet ut, eller endt opp-ned. Det ville vært svært ille, sier Mitton. 

- Alt han gjorde var perfekt, sier en annen ekspert, Rick Dake, til People. 

Forfulgt av skader

Dette er andre gang på ett år at Hollywood-legenden har vært i ulykke. I juni maks uflaks på filmsettet til den neste «Star Wars»-filmen, da en dør falt over beinet hans.

Ulykken førte til at Harrison brakk ankelen og at han måtte gå med krykker. Innspillingen av den sjuende «Star Wars»-filmen i historien måtte også utsettes i to uker på grunn av hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer