SELGER SAMLINGEN: Victoria Beckham har tatt vare på disse antrekkene i årevis. Nå selger hun dem på auksjon - isteden for å gi dem videre til datteren Harper. Kjolene som kommer til salg er blant annet den neongule Roberto Cavalli-kreasjonen hun brukte på VM-fest i 2006, den glitrende Dolce & Gabbana-kjolen med korsettliv fra 2003 og det sjokkrosa antrekket hun brukte på Vogue-fest i 2000. Foto: All Over Press
SELGER SAMLINGEN: Victoria Beckham har tatt vare på disse antrekkene i årevis. Nå selger hun dem på auksjon - isteden for å gi dem videre til datteren Harper. Kjolene som kommer til salg er blant annet den neongule Roberto Cavalli-kreasjonen hun brukte på VM-fest i 2006, den glitrende Dolce & Gabbana-kjolen med korsettliv fra 2003 og det sjokkrosa antrekket hun brukte på Vogue-fest i 2000. Foto: All Over PressVis mer

Harper får ikke arve mammas kjoler

Victoria Beckham selger sin private garderobe.

SEOGHØR.NO: Victoria Beckham (40) var lenge blant verdens mest utskjelte kjendiser. Korte kjoler, dype utringninger og skyhøye splitter var varemerket til Spice Girls-stjernen.  I dag er hun langt mer elegant kledd – passende hennes nye image som en respektert klesdesigner og forretningskvinne.

- Stilen min er blitt mye bedre, innrømmer hun selv i et nytt intervju med Grazia.

Mandag ble det kjent at David Beckhams kone selger hele 600 klesplagg og tilbehør, til inntekt for veldedighetsorganisasjonen mothers2mothers. Mange av plaggene er det 10-15 år siden hun brukte.

Det virker som Victoria har tatt vare på hver eneste kjole og tilbehør hun har brukt siden hun slo gjennom på 90-tallet. Nå selger hun mange av de mest vågale antrekkene, blant annet en korsettkjole med ekstrem pushup som hun skapte oppstandelse med på MTV Awards i 2003.

Søsteren slaktet stilen

Firebarnsmoren fikk hjelp av moren Jacqueline og søsteren Louise da hun sorterte den enorme motesamlingen. 

Designer Roberto Cavalli (t.v.) spesiallaget denne neonfargede gallakjolen til Victoria Beckham i 2006. Nå går den under hammeren, til inntekt for HIV-positive mødre i Afrika.  Foto: All Over Press
Designer Roberto Cavalli (t.v.) spesiallaget denne neonfargede gallakjolen til Victoria Beckham i 2006. Nå går den under hammeren, til inntekt for HIV-positive mødre i Afrika. Foto: All Over Press Vis mer

- Søsteren min var krass. Jeg sa «Ååå, jeg kan ikke gi bort denne». Og hun sa «Gi meg den. Jeg pakker den bort. Harper kommer aldri til å ville ha på seg den der!» forteller hun i et videointervju med nettbutikken The Outnet.

Se intervju med Victoria Beckham nederst i saken! Der viser hun også frem flere av kjolene som auksjoneres bort.

Datteren Harper (3) får heller ikke kle seg i den neongule kjolen med splitt som Victoria hadde på under en VM-fest i 2006.

- Mange har spurt om jeg ikke vil ta vare på disse plaggene så Harper kunne arve dem. Men for meg er det viktigere å samle inn penger til et godt formål, fastslår Victoria.

Samler inn penger til Afrika

De fleste av plaggene selges til faste priser, når motesamlingen legges ut for salg på nettbutikken The Outnet onsdag 20. august. 10 av de mest ikoniske kjolene vil selges i en nettaksjon, som starter 20. august og avsluttes fire dager senere.

Alle inntektene vil gå til organisasjonen mothers2mothers, som hjelper HIV-positive mødre i Afrika.

MOTEVENNER: Victoria Beckham er i dag en velrespektert motedesigner som er inne i varmen hos amerikanske Vogues mektige reaktør Anna Wintour.  Foto: All Over Press
MOTEVENNER: Victoria Beckham er i dag en velrespektert motedesigner som er inne i varmen hos amerikanske Vogues mektige reaktør Anna Wintour. Foto: All Over Press Vis mer

- I februar i år besøkte jeg Sør-Afrika sammen med Anna Wintour. Der møtte jeg Mitch Besser, som grunnla mothers2mothers og Mentor-mødrene, som er de mest beundringsverdige kvinnene jeg noensinne har møtt. Da jeg kom hjem igjen tenkte jeg «Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?» forteller Victoria, som innrømmer at det ble både gråt og latter da hun sorterte garderoben for å bestemme hva som skulle beholdes og hva som skulle selges.

- Plaggene bringer tilbake mange minner, fra meg og David, meg og barna. Mange av plaggene er laget spesielt for meg av designerne, de kommer ikke fra en butikkhylle.

LES MER: Harper kåret til årets best kledde