Harket priset Coldplay

Morten Harket fra a-ha var prisutdeler på Brit Awards 15. februar. Han ga pris til sin "læregutt" Chris Martin i Coldplay.

DELTE UT PRIS: Det var Morten Harket som delte ut prisen til Coldplay. Foto: All Over Press
DELTE UT PRIS: Det var Morten Harket som delte ut prisen til Coldplay. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaiser Chiefs vant tre priser, og var kveldens høvdinger. Da britene delte ut sine Brit Awards for 25. gang var det en stjernespekket affære. Morten Harket fra a-ha var også på plass. Han delte ut prisen for beste britiske single, og det var nok hyggelig for Morten at det var Coldplay som vant med sin "Speed of Sound".


Coldplays fronfigur Chris Martin har tidligere uttalt at Morten Harket er hans store forbilde, og mange mener at Chris synger i god Harket-stil, med stort register og følsomhet.


Kaiser Chiefs fikk prisene for beste britiske gruppe, beste britske rock og beste liveopptreden. De fikk bevist at de kan opptre live da de spilte sin hit "I Predict A Riot" for fullsatt sal og millioner av TV-seere.


James Blunt som har slått gjennom med låten "You're Beautiful" fikk to priser, for beste mannlige soloartist og beste britiske pop.


- Nå som jeg er kåret til årets mannlige artist må jeg nesten begynne å synge som en mann. Jeg lover å prøve, sa James Blunt med et glimt i øyet i sin takketale.


Coldplay fikk ikke bare prisen for beste single. De fikk også årets album, med sin bestselger X&Y. Chris Martin falt på kne da han mottok prisen.


- Det er vanskelig for oss, fordi vi er engelske. Da har vi jo aldri lov til å innrømme at vi er bra, men i kveld vil jeg gjerne si meg enig med dere som har gitt oss disse prisene. Vi fortjente dem, sa Gwyneth Paltrows ektemann.


Ellers var det et sjokk for mange at KT Tunstall slo ut Katie Melua i kategorien for beste kvinnelige soloartist.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer