KAN BLI SKALLET: Naomi Campbell risikerer å bli skallet etter overbruk av hår extensions. Bilder fra en fotoshoot i New York tidligere denne uken, viser at hun mangler store flekker hår på siden av hodet.
KAN BLI SKALLET: Naomi Campbell risikerer å bli skallet etter overbruk av hår extensions. Bilder fra en fotoshoot i New York tidligere denne uken, viser at hun mangler store flekker hår på siden av hodet. Vis mer

- Håret vil aldri gro tilbake

Supermodellen risikerer nå å bli skallet.

SEHER.NO:  I 2008 vekket supermodell Naomi Campbell (40) oppsikt, da bilder av henne viste at hun hadde begynt å miste håret.

Og nå, to år etter, ser det ut til at hårtapet bare øker hos den skandaleomsuste modellen.

Under et fotoshoot for designeren Dennis Basso i New York tidligere denne uken, kunne man nemlig se at 40-åringen mangler store flekker hår på siden av hodet, og ifølge kilder risikerer Naomi snart å bli skallet, skriver Daily Mail.

Årsaken til hårtapet skal være at supermodellen har benyttet seg av hår extensions, som har svekket veksten av hennes eget hår. Overbruk av extensions kan nemlig ødelegge hårsekkene og føre til at håret brekker og faller ut.

Ifølge eksperter har Naomis extensions i dette tilfellet forårsaket varige skader på hodebunnen hennes.

- Det ser ut til at hun har fått traction alopecia - som da er hårtap som følge av bruk av extensions. Dette kommer av at extensionsene har dratt på hennes naturlige hårstrå og gjort at de brekker. Det fører som regel til hårtap ved hårfestet, samt på sidene av hodet, hvor håret er svakest. Det kan ta flere måneder, eller år før håret vokser tilbake, og det er i moderate tilfeller. Dersom man forsetter å bruke extensions vil håret aldri gro tilbake, og da må man eventuelt transplantere hår, sier Marilyn Sherlock, lege ved the Institute of Trichologists, til Daily Mail.

Det er imidlertid ikke bare Naomi som har opplevd hårtap som følge av extensions. Også stjerner som Paris Hilton, Victoria Beckham, Britney Spears og Alexandra Burke skal ha mistet hår på grunn av traction alopecia.

Philip Kinglsey, som er hårekspert for stjernene, forteller at stramme frisyrer, hestehaler, hardhendt børsting og innvevd hår også kan forårsake hårtap.

- De gamle extensions-typene ble festet ved at man vevde tråder som hadde hår festet til dem inn i det naturlige håret. De ble vevd tett inntil hodebunnen og knyttet stramt for at de skulle holde. Dette kan være veldig skadelig, sier han.

Så langt ser det imidlertid ikke ut til at Naomi bryr seg spesielt om hårtapet, selv om venner tidligere har fortalt at hun er veldig klar over problemet.

- Det har skjedd en stund. Hårstylist Sam McKnight sa til meg på begynnelsen av 90-tallet at Naomi burde være forsiktig med extensions, ellers ville hun miste håret, har motefotograf og supermodell Huggy Ragnarsson tidligere uttalt.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Hun gikk 18 dager uten mat