ERFAREN: Åge Hareide startet fotballkarrieren som spiller på Hødd på begynnelsen av 70-tallet. Her under en kamp mellom Rosenborg og Viking i 2011, da han var trener for Stavanger-laget. Foto: NTB scanpix
ERFAREN: Åge Hareide startet fotballkarrieren som spiller på Hødd på begynnelsen av 70-tallet. Her under en kamp mellom Rosenborg og Viking i 2011, da han var trener for Stavanger-laget. Foto: NTB scanpixVis mer

Hareides barnebarn lider av ukjent sykdom

- Det er en voldsom påkjenning for alle, sier den tidligere landslagstreneren Åge Hareide.

SEOGHØR.NO: Åge Hareide (59) bestemte seg tidligere i år for å legge fotballen permanent på hylla.

Til VG Helg forteller han at barnebarnets sykdom er mye av grunnen til at han nå heller ønsker å rette fokus mot familien. Ingen vet hva den nå åtte måneder gamle jenta, som er sønnen Bendiks (34) første barn, er rammet av:

- Fødselen var for så vidt grei, alt så ok ut. Kort tid etter fødselen begynte hun imidlertid å få sterke kramper, spasmer rett og slett. For foreldrene og alle oss andre var det selvsagt en svært traumatisk opplevelse. Legene trodde det kanskje kunne være epilepsi. Hun er utredet ved sykehus i Oslo, Trondheim og i Sandvika, men fortsatt har vi ikke fått noen diagnose.

For Hareide er det derfor desto viktigere for ham å kunne stille opp for familien:

- Det er en voldsom påkjenning for alle. Det gir meg en god følelse å kunne være med på å hjelpe, slik situasjonen er nå. Kunne bruke tid, og stille opp når det er nødvendig, sånn har det ikke alltid vært. Jeg har vært altfor lite flink med mine egne unger, nå får jeg tatt igjen litt for det.

Hareide var landslagstrener for Norge i perioden 2003 til 2008, og har også vært trener for topplag som Rosenborg, Molde og Viking.

Han og kona Annbjørg har datteren Anne Henrikke (29), som også har en datter.

LES OGSÅ: - Kronprinsen er blitt et forbilde som stefar