Madonna:

Hardt ut mot sensurregler

«Kan ikke en manns nippel oppleves som erotisk?» spør Madonna på Instagram.

SENSUR: Madonna er ikke fornøyd med Instagrams sensurregler. Nå deler hun bilder som tildigere har blitt fjernet på grunn av brudd på reglene. Foto: Shutterstock/Jim Ruymen/UPI/NTB
SENSUR: Madonna er ikke fornøyd med Instagrams sensurregler. Nå deler hun bilder som tildigere har blitt fjernet på grunn av brudd på reglene. Foto: Shutterstock/Jim Ruymen/UPI/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Superstjernen Madonna (63) har nå valgt å republisere bilder som Instagram tidligere har fjernet på hennes konto uten advarsel.

63-åringen reagerer på at man fremdeles lever i en kultur hvor kvinnelige brystvorter seksualiseres.

«Kan ikke en manns nippel oppleves som erotisk?» spør hun i et innlegg på Instagram hvor hun deler sin frustrasjon over Instagrams sensurregler.

Hun publiserte nylig et bilde som tidligere skal ha blitt fjernet av Instagram, fordi en liten del av brystvorten hennes syntes. Nå har hun imidlertid dekt over den med en hjerte-emoji.

TV 2 er blant mediene som omtaler saken.

Reagerer på reglene

I bildeteksten skriver Madonna at hun nå vil republisere bilder som fjernes fra hennes konto uten advarsel.

Videre skriver hun:

«Det er fortsatt forbløffende for meg at vi lever i en kultur som lar hver del av kvinnekroppen vises bortsett fra brystvortene. Som om det er den eneste delen av en kvinnes anatomi som kan seksualiseres. Brystvorten som gir næring til barn!»

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

Madonna legger ikke skjul på at hun mener kvinner blir sensurert i sosiale medier, men legger også til flere måter kvinner, ifølge henne, blir undertrykt på.

«Takk for at jeg har klart å opprettholde fornuften min gjennom fire tiår med sensur … sexisme … alderisme og kvinnehat», fortsetter hun.

Ulik respons fra fansen

I kommentarfeltet har flere tatt til orde for å støtte superstjernen i kampen for like rettigheter mellom kvinner og menn. Men hun imidlertid ikke bare fått positiv respons på innlegget. Flere har uttrykt sin misnøye over hvordan Madonna ser ut og at hun selv bidrar til alderisme.

«Det er på tide å skifte image», skriver noen i kommentarfeltet, mens andre kommenterer at 63-åringen har et urealistisk utseende i forhold til alderen.

CORONABRÅK: Superstjernen Madonna er i hardt vær etter et innlegg på Instagram. Video/foto: Twitter/Instagram/NTB Scanpix Vis mer

Fikk kritikk for lettkledd bilde

Dette er imidlertid ikke første gang Madonna har fått reaksjoner for lettkledde bilder på Instagram.

Etter at superstjernen skadet seg under en konsert i Paris i mars 2020, poserte hun toppløs foran baderomsspeilet med en sort hatt på hodet. Hun støttet seg til en krykke under den høyre armen, mens hun holdt hendene foran brystene.

«Alle har en krykke», skrev hun under bildet.

Flere benyttet anledningen til å rose popstjernen opp i skyene for hennes ungdommelige utseende i kommentarfeltet. Noen var derimot ikke like begeistret over synet av Madonna, og flere påsto at hun deler lettkledde bilder for å holde seg relevant.

Flere er imot sensurreglene

Det er flere kjente profiler som også har uttrykt sin misnøye over sensurreglene til Instagram. En av disse er Sophie Elise Isachsen (26).

Isachsen delte tidligere i år et innlegg av seg selv i en nokså gjennomsiktig kjole med teksten:

«Jeg tenker på hvor sykt det er at kvinner blir kalt horer og slettet fra Instagram om man viser nippel, men for menn er det bare en vanlig dag på stranden / trening / whatever. Man må nesten le av det, for herregud så teite vi mennesker er. Jeg klarer faktisk ikke finne en eneste logisk grunn til at det fortsatt er sånn».

LES OGSÅ: - Dette er ekkelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer