Erlend Elias Bragstad:

Hardt ut: - Ligner ikke grisen

Kjendisstylisten er langt fra fornøyd med Oslo kommunes nye elsparkesykkel-tiltak.

REAGERER: - Elendig bypolitikk, sier tv-profil Erlend Elias Bragstad om beslutningen om å kutte antall elsparkesykler fra 20 000 til 8000. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
REAGERER: - Elendig bypolitikk, sier tv-profil Erlend Elias Bragstad om beslutningen om å kutte antall elsparkesykler fra 20 000 til 8000. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag vedtok bystyret i Oslo å forby utleie av elsparkesykler fra klokka 23.00 til 05.00. I tillegg skal antallet elsparkesykler reduseres fra over 20 000 til 8000.

Tiltakene kommer etter en periode med mange elsparkesykkel-ulykker i hovedstaden. I forrige uke opplyste Oslo skadelegevakt at det i helgene i juni måned skjedde i gjennomsnitt 18,5 sparkesykkel-skader per døgn.

Den lokale forskriften trer i kraft først i september, man mange har allerede reagert kraftig på at Oslo kommune innskrenker bruken av det omstridte transportmiddelet.

Kjendisstylist og tv-profil Erlend Elias Bragstad (39) er blant dem som er misfornøyd med de nye reglene. I et innlegg på Facebook omtaler han kommunens tiltak som «for drøyt». Særlig reagerer 39-åringen på byrådets beslutning om å kutte i antallet sparkesykler, noe han mener vil gå utover tilgjengeligheten.

- Det som er tåpelig, er at de skal redusere antallet. Det fine med elsparkesykler er at man kan gå ut og vite at man finner en sparkesykkel uten å måtte leite. Jeg husker da antallet sykler var mindre for noen år siden, da var det nesten umulig å få en ledig sparkesykkel, forklarer Bragstad til Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer