Amy Schumer:

Hardt rammet

Komikeren og skuespilleren slet med ekstrem svangerskapskvalme.

RAMMET: Komikeren og skuespilleren Amy Schumer hadde store problemer under svangerskapet. På et tidspunkt måtte hun legges inn på sykehuset. Foto: NTB Scanpix
RAMMET: Komikeren og skuespilleren Amy Schumer hadde store problemer under svangerskapet. På et tidspunkt måtte hun legges inn på sykehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mai i fjor kunne Amy Schumer (39) dele gladnyheten at hun var blitt mamma for første gang. Hun og ektemannen Chris Fisher (40) kunne endelig glede seg over å være foreldre, etter at førstnevnte hadde hatt en veldig trøblete graviditet.

Hun var nemlig åpen om at hun led av ekstrem svangerskapskvalme, noe som preget henne i alle ni måneder.

På et tidspunkt ble det så ille at stjernen ble innlagt på sykehus og måtte avlyste stand up-show.

Store utfordringer

På grunn av at Schumer har hatt utfordringer med å bli gravid, har hun og ektemannen vært gjennom assistert befruktning da de ønsker å gi sønnen et søsken.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til at Schumer har vansker med å bli gravid, men den aldersbetingede reduksjonen i fruktbarhet hos kvinner kan starte allerede når man er 27, ifølge NHI.

Det har heller ikke vært noen enkel prøve for 39-åringen.

I januar delte hun bilde av magen sin som var gul og blå. Der skrev hun at hun følte seg sliten og emosjonell, og ba følgerne sine innstendig om råd rundt behandlingen.

I biografien sin på Instagram har hun også lagt ved nummeret sitt hvor følgerne kan tekste hennes om sin opplevelse - åpent for millioner av mennesker.

I en senere oppdatering kunne hun fortelle at de hadde lyktes med å skape ett normalt embryo gjennom assistert befruktning.

GRAVID: Det er ikke lenge før Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe blir foreldre for første gang. Og underveis i et svangerskap er det mye rart og nytt som skjer. Det fikk Dennis oppleve på kloss hold. Vis mer

- Kan ikke være gravid

Schumer ønsker imidlertid ikke selv å gå gravid igjen, på grunn av vanskeligheten ved det første svangerskapet. Det forteller hun som gjest hos «Sunday Today with Willie Geist», ifølge People.

- Jeg har bestemt meg for at jeg aldri kan være gravid igjen. Vi har tenkt på surrogati, men akkurat nå tenker vi bare å vente, sier hun.

39-åringen forteller også om prøvelsene ved assistert befruktning.

- Vi gjorde IVF (in vitro-fertilisering journ.anm.) og det var virkelig tøft for meg. Jeg tror ikke jeg kan gjøre det noensinne igjen, sier hun.

GRAVID: Superstjerna Katy Perry venter barn med skuespillerkjæresten Orlando Bloom, og er slett ikke redd for å vise fram sin høygravide mage. Video: Rød Løper Vis mer

Endret sønnens navn

Schumer har vært åpen om at de ønsker å gi sønnen Gene David (1) et søsken, men nå kan det altså se ut som om det ikke blir tilfelle. Hun forteller imidlertid at hun nyter hvert øyeblikk med sønnen, og at hun elsker å være mor.

- Livet er så mye vakrere. Han er det beste i livet mitt, sier hun.

Sønnen het opprinnelig Gene Attell, som en hyllest til ekteparets felles venn, komiker Dave Attell. Da gutten var ett år gammel valgte imidlertid paret å endre navnet hans. Grunnen var at navnet hørtes for mye ut som «genital», det engelske ordet for kjønnsorgan.

LES OGSÅ: Åpen om sin vonde fortid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer