INVESTERER I EIENDOM: Thomas Numme og Harald Rønneberg har blitt medeiere i et eiendomsselskap på Sri Lanka. I 2013 besøkte de landet i forbindelse med innspilling av «Senkveld med Thomas og Harald». Her avbildet på fisketur. Foto: TV 2
INVESTERER I EIENDOM: Thomas Numme og Harald Rønneberg har blitt medeiere i et eiendomsselskap på Sri Lanka. I 2013 besøkte de landet i forbindelse med innspilling av «Senkveld med Thomas og Harald». Her avbildet på fisketur. Foto: TV 2Vis mer

Harald Rønneberg og Thomas Numme betaler millionbeløp for hotell på Sri Lanka

«Senkveld»-duoen satser på strandsuksess langt fra Norge.

Onsdag publiserte Harald Rønneberg (42) et bilde fra den sørasiatiske øynasjonen Sri Lanka på sin Instagram-konto.

Bildet er geografisk tagget med «Mosvold Villa», og viser palmer, kritthvite strender og blått hav.

Bildeteksten lyder som følger:

«Når man først skal bli medeier i et hotell så er jo ikke dette stedet helt på jordet.. #mosvoldvilla #srilanka #surfinglife».

Kjøpte seg inn i fjor

Mosvold Villa er grunnlagt av norske Kurt Mosvold, og er det første av tre turistanlegg Kristiansand-mannen har bygd i landet.

Dagbladet har vært i kontakt med Mosvold, som forteller at både Rønneberg og «Senkveld»-makker Thomas Numme (46) har kjøpt seg inn i hotellsatsinga hans, som går under navnet Mosvold Lanka Estate.

Når man først skal bli medeier i et hotell så er jo ikke dette stedet helt på jordet..#mosvoldvilla #srilanka #surfinglife

A photo posted by Harald J. Rønneberg (@harald_ronneberg) on

Numme har sitt eierskap i Mosvold Lanka Estate gjennom Debut Holding, mens Rønneberg har sitt eierskap gjennom Basic Holding. Begge selskapene er heleid av programlederne selv.

Ifølge Mosvold var Rønneberg og familien hans de aller første gjestene da det siste hotellet i rekka åpnet i forrige uke.

Numme og Rønneberg besøkte øynasjonen i 2013 i forbindelse med innspillinga av «Senkveld med Thomas og Harald».

Den gang tok innspillinga utgangspunkt i Mosvold Villa.

- Da ble jeg godt kjent med Thomas og Harald, og i fjor kjøpte de seg inn i min satsing der nede, forteller Mosvold til Dagbladet på telefon fra Mallorca.

- Måtte ut med millionbeløp

Ifølge Mosvold eier Numme og Rønneberg fem prosent hver av selskapet hans.

- Hvor mye måtte de ut med for eierandelene?

- Det er konfidensielt, men det er millionbeløp, sier Kristiansand-mannen.

MILLIONBELØP: Ifølge Kurt Mosvold som startet prosjektet «Mosvold Villa» har Thomas og Harald betalt «et millionbeløp» for å bli deleiere i hotellet på Sri Lanka. Foto: Se og Hør
MILLIONBELØP: Ifølge Kurt Mosvold som startet prosjektet «Mosvold Villa» har Thomas og Harald betalt «et millionbeløp» for å bli deleiere i hotellet på Sri Lanka. Foto: Se og Hør Vis mer

- Vi forsøker å tjene penger, men vi har også et bistandselement i landet. Den beste formen for bistand er å drive næring, er min filosofi, sier Mosvold, som satte opp et barnehjem på Sri Lanka allerede i 2006.

Håper på ekstra markedsføring

Ifølge Mosvold har han inngått et forretningssamarbeid med Numme og Rønneberg «først og fremst fordi de er to knakende hyggelige karer».

Samtidig legger ikke eiendomsgründeren skjul på at han håper de to vil bidra med ekstra markedsføring, både av turistanleggene og landet.

- Det er ingen bindinger eller forpliktelser, men vi har jo et håp om at det kommer ekstra markedsføring ut av dette.

- Hvor mye tjener du på Mosvold Lanka Estate i dag?

- Det er en langsiktig og ny satsing, som vi er trygge på at skal gå bra. Når man starter hotell vil man aldri tjene penger de første to årene, men vi forventer å gå i pluss i løpet av ett eller to år på de tre hotellene her nede.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Numme og Rønneberg, uten å lykkes.

Daglig leder Line Konglevoll i selskapet Plan-B, som er begges management, sier til Dagbladet at verken Numme eller Rønneberg er tilgjengelige for kommentar da de er på ferie.

Denne saken stod opprinnelig på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Vi glemte bryllupsdagen begge to