Harald Rønneberg innlagt på sykehus

Hyller norsk helsevesen etter å ha fjernet nyrestein.

TAKKNEMLIG: Harald Rønneberg ble innlagt på sykehuset og nå skryter han av helsepersonellet. Video: Harald Rønneberg / InstagramVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

Mandag ettermiddag avslørte tidligere «Senkveld»-programleder Harald Rønneberg (45) at han er innlagt på Aker sykehus i Oslo. Via sin egen Instagram-profil forteller 45-åringen at han har gått rundt med nyrestein over mange uker, og at han nå har fått behandling.

Nyrestein kan være svært smertefullt, men som oftest kommer steinene ut av seg selv. Ifølge Norges helseinformatikk er betennelsesdempende medisiner førstevalg ved behandling av nyrestein. Dersom steinen ikke kommer ut av seg selv, er kirurgisk behandling nødvendig.

- Nå skal jeg slå et slag for norsk helsevesen. Jeg var på jobb på Malta i helgen, og bodde på fint hotell, men dette her overgår alt. Nå har jeg, etter ni uker, endelig blitt kvitt nyresteinen, sier Rønneberg i en video på Instagram og viser frem en steinlignende klump i et lite plastrør.

- Den har jeg laget. Den var deilig å få ut, fortsetter han.

Saken fortsetter under:

GIKK GALT: Det gikk ikke helt som det skulle da TV-profil Harald Rønneberg skulle på hyttetur. Vis mer

Rønneberg benytter samtidig anledningen til å gi helsepesonellet ved sykehuset all heder og ære for vel gjennomført behandling.

- Alle folkene her har vært helt fantastiske. For en service, og innstilling og alt. (...) Så ja, jeg må bare si tusen takk til alle. Dette var gledelig.

Se og Hør har vært i kontakt med Harald Rønnebergs manager, Espen Andresen, som opplyser at tv-profilen ikke ønsker å kommentere saken utover Instagram-innlegget.

Samarbeider med kona

Sykehusinnleggelsen kommer kort tid etter at Se og Hør intervjuet den tidligere programlederen om hva han bedriver tiden sin med nå - etter at han ga seg i TV 2-programmet «Senkveld».

45-åringen kunne røpe at han blant annet jobber med et hytteprosjekt i Numedal i Buskerud. Med seg på laget har Rønneberg fått kona Sølvi Haugland (46), arkitekt Simen Forsberg (45) og interiørdesigner Halvor Bakke (48), kjent fra TV3-programmet «Eventyrlig Oppussing».

NYTT PROSJEKT: Harald Rønneberg har tatt fatt på nye prosjekter etter «Senkveld». Her sammen med kona Sølvi Haugland under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør
NYTT PROSJEKT: Harald Rønneberg har tatt fatt på nye prosjekter etter «Senkveld». Her sammen med kona Sølvi Haugland under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Vi er et godt team og har det veldig gøy sammen. Det er vel en grunn til at vi fortsatt er gift på 18. året, sa han om å samarbeide med kona.

Nytt eventyr

Rønneberg fortalte til Se og Hør at tidspunktet var perfekt for å kaste seg ut på et nytt eventyr nå som han ikke lenger leder «Senkveld» hver uke.

- Nå hadde livet plass til et slikt prosjekt, når ikke hver uke går med til å lage talkshow. I tillegg ble dette området tilgjengelig for utvikling. Så det passet egentlig perfekt.

Selv om Rønneberg nå jobber med helt andre prosjekter enn tv, avslørte 45-åringen at han snart skal returnere til skjermen. Hva han skal gjøre i tv-sammenheng, ønsket han derimot ikke å røpe overfor Se og Hør. Likevel kunne Rønneberg melde følgende:

- Thomas og jeg jobber med nye konsepter for TV 2, og gleder oss til å komme tilbake på skjermen etter hvert. Men vi ville ikke løpe rett inn i det første og beste etter 15 fantastiske år med talkshowet, sa han.

I mai 2018 gikk den aller siste utgaven av «Senkveld» med Rønneberg og makkeren Thomas Numme (48) på tv. Da kunne duoen se tilbake på hele 30 sesonger av fredagsprogrammet.

Arbeidet med talkshowet gikk ikke ubemerket hen, og under Gullruten i 2018 mottok Rønneberg og Numme den gjeveste prisen av dem alle, nemlig selveste hedersprisen.

LES OGSÅ: Eksens hyllest vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer