Nick Cordero:

Har våknet etter amputasjonen

«Lilyhammer»-stjernen er endelig ved bedre helse.

VÅKNET: Skuespiller Nick Cordero har amputert beinet etter komplikasjoner med covid-19. Som følge av det har han ligget i koma i ukevis. Nå deler kona Amanda Kloots en gladnyhet. Foto: NTB scanpix
VÅKNET: Skuespiller Nick Cordero har amputert beinet etter komplikasjoner med covid-19. Som følge av det har han ligget i koma i ukevis. Nå deler kona Amanda Kloots en gladnyhet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har vært alt annet enn enkle for skuespiller Nick Cordero (41), kjent for nordmenn fra suksessen «Lilyhammer». For en drøy måned siden måtte han amputere beinet som følge av coronasmitte. En blodpropp i høyrebeinet hadde oppstått som følge av smitten, og det var for å redde livet hans at legene tok avgjørelsen.

Han ble lagt i kunstig koma etter operasjonen, og det har lenge vært usikkert hvordan han ville klare seg. Hans kone, Amanda Kloots, har hele tiden oppdatert fansen om hvordan det går med stjernen.

Hun har selv vært ærlig om at det har vært vanskelig å være optimistisk tidvis. Det har likevel lønnet seg å bevare et snev av håp, for nå har skuespilleren våknet igjen.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Våknet igjen

Som tidligere er det på Instagram at kona videreformidler den hyggelige nyheten, til fansens store begeistring.

«Vi fikk noen fantastiske nyheter denne morgenen. Nick har begynt å følge kommandoer og klarer å følge fingre med øynene. Han er veldig svak, så bare det å åpne øynene er vanskelig, men det skjer. Han våkner!», skriver hun, og fortsetter:

«Vi er på ingen måte friskmeldte riktig ennå, vi har fortsatt andre bekymringer, men nyheten i dag er altså at han fungerer mentalt. Det er en seier», mener kona.

Innlegget inneholder et bilde av skuespilleren på bryllupsreise i Italia, der han smiler fra øre til øre. Kona legger ikke skjul på at det gjerne er slik hun vil se ham igjen - frisk, rask og glad.

SLUTT: Talkshow-verten Trish Regan kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser om Corona-viruset på direkten. Det var noe av det siste hun gjorde i jobben sin. Video: Rød Løper Vis mer

Lang prosess

Han må derimot trolig bli på sykehuset i lang tid framover. Først må han våkne ordentlig, og tilpasse seg situasjonen han nå er i. Livet med bare et bein blir ikke enkelt å tilpasse seg, men det er altså målet på sikt.

I tillegg er lungekapasiteten hans svært nedsatt, som følge av en betennelse han fikk i komaet. Coronasmitten kjørte den langt ned før infeksjonen. Målet har vært at antibiotika på sikt skal fjerne infeksjonen, og at riktig opptrening kan bidra til at noe av lungekapasiteten returnerer.

Paret trodde først at det var lungebetennelse Cordero led av, ettersom de to første coronatestene var negative. Den tredje ga imidlertid beskjeden som skulle snu livene deres på hodet.

Cordero ble innlagt på intensivavdelingen og satt i en ventilator, samt en såkalt ECMO-maskin, som tilfører oksygen til blodet. Maskinen reddet livet hans, men kunne gi blodpropp, noe som var tilfelle med skuespillerens høyre bein.

Rolle i Lilyhammer

Nick Cordero er best kjent for sine opptredener på Broadway - ofte i mafiaroller.

I 2014 hadde han også en rolle i den kjente Netflix-serien «Lilyhammer». Samme året ble han nominert til en Tony for rollen sin i Woody Allen-skuespillet «Bullets Over Broadway».

Han har også hatt roller i skuespill som «Waitress» og «A Bronx Tale» samt i TV-serier som «Blue Bloods» og «Law & Order: Special Victims Unit».

LES OGSÅ: Derfor er ekspertene fortsatt målløse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer