BARNA I HØYSETET: Da Karita Bekkemellem og Jon Orheim (t.v) ble skilt i 2005, gjorde de to sitt beste for at barna skulle ha lik tilgang på foreldrene. Her er det daværende ekteparet på avskjedsfest på Akershus festning i 2001, dengang Bekkemellem var barne- og familieminister og kjempet for likeverdig foreldreskap. Foto: NTB scanpix
BARNA I HØYSETET: Da Karita Bekkemellem og Jon Orheim (t.v) ble skilt i 2005, gjorde de to sitt beste for at barna skulle ha lik tilgang på foreldrene. Her er det daværende ekteparet på avskjedsfest på Akershus festning i 2001, dengang Bekkemellem var barne- og familieminister og kjempet for likeverdig foreldreskap. Foto: NTB scanpixVis mer

- Har vært viktig for begge å ha nærhet til barna

Karita Bekkemellem sier hun har kjent på utfordringen ved å dele omsorg for barn etter skilsmisse.

SEOGHØR.NO: Den tidligere barne- og familieministeren for Arbeiderpartiet, Karita Bekkemellem (50), mottok denne uken en hederspris fra Foreningen 2 Foreldre.

Utmerkelsen fikk hun for sitt engasjement for likeverdig foreldreskap mens hun var statsråd.

Bekkemellem har selv erfart hvilke utfordringer samlivsbrudd kan by på, når de to partene har felles barn. Det forteller hun til Dagbladet.

I 2005 ble hun skilt fra Jon Orheim etter 11 års ekteskap, og dengang var barna deres, Julia og Christian, henholdsvis 9 og 11 år gamle. 

- Vi har delt på det slik at ungene har hatt lik tilgang på mamma og pappa. Det blir jo mye lapper og logistikk, men det har vært viktig for begge å ha en nærhet til barna, og å dele på omsorgsoppgavene, sier Bekkemellem til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

GODT GIFT: Karita Bekkemellem og Stein Røsberg har nå vært gift i snart åtte år. Her er de på «God kveld Norge»-fest i 2008. Foto: STELLA PICTURES
GODT GIFT: Karita Bekkemellem og Stein Røsberg har nå vært gift i snart åtte år. Her er de på «God kveld Norge»-fest i 2008. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Tobarnsmoren, som i dag er administrerende direktør i Legemiddelindustrien, legger ikke skjul på at det å ha barn med delt bosted, kan være vanskelig og smertefullt.

- Verken nye lover eller bidragssystem kan bøte på sorgen over å ikke være til stede i ungenes liv. At du plutselig ikke har den matpakka å smøre hver morgen, sier hun åpenhjertig til avisen.

I dag er begge barna til Bekkemellem voksne, og i disse dager nyter hun og Stein Røsberg - som hun giftet seg med i 2007 - livet i landlige omgivelser utenfor Moss.

- Jeg er trygg på meg selv og dem jeg har rundt meg, og har egentlig aldri hatt det bedre, fortalte en sprudlende opplagt Karita til Se og Hør i 2013.

LES OGSÅ: - Jeg savner det gamle håret mitt