Marit Bjørgen:

- Har vært tøft og vanskelig å ta innover seg

Marit Bjørgen snakker ut om tapet av venninnen.

VENNINNER: Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud hadde flere år sammen på kvinnelandslaget i langrenn. Foto: NTB Scanpix
VENNINNER: Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud hadde flere år sammen på kvinnelandslaget i langrenn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

29. juli 2018 det ble kjent at Vibeke Skofterud hadde omkommet i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal. Skiløperen og tv-profilen ble bare 38 år.

Vibeke ble bisatt den 9. august samme år, og til stede i kirken for å ta farvel var blant andre hennes gode venn og tidligere lagvenninne Marit Bjørgen (38).

- Hun var en god venninne. Klok. Varm. Omsorgsfull, glad og full av kjærlighet. Men hun var også tøff, uredd, sprø og gal på en positiv måte. Det var lett å bli glad i Vibeke, og det var aldri kjedelig rundt henne, sa Marit Bjørgen om venninnen under minnestunden etter bisettelsen.

BEGRAVES: Vibeke bæres ut av Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg. Vis mer

- Tøft og vanskelig

Vibekes dødsfall satte et preg på 2018 for mange, inkludert Marit. Til TV 2 forteller OL-vinneren at tiden i ettertid har vært tøff. I oktober ble det kjent at Marit venter sitt andre barn, og midt oppe i sorgen kom det også glede.

- Det har vært tøft og vanskelig å ta innover seg. Det å kjenne på at det vokser et liv inni meg, og så mister man samtidig en veldig god venninne; Det er brutalt, sier 38-åringen til kanalen.

- Jeg savner henne og venter bare på at vi skal treffes, legger hun til.

VENNINNER OG KOLLEGER: Vibeke og Marit var på kvinnelandslaget i langrenn sammen i mange år, og utviklet et nært vennskap. Her avbildet i 2012. Foto: NTB Scanpix
VENNINNER OG KOLLEGER: Vibeke og Marit var på kvinnelandslaget i langrenn sammen i mange år, og utviklet et nært vennskap. Her avbildet i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gode venner

Marit og Vibeke hadde kjent hverandre i mange år og reist på skisamlinger sammen siden de var i ungdommer. Under minnestunden etter bisettelsen snakket Marit om Vibekes egenskaper.

- Hun tok seg aldri så høytidelig. Vi kunne flire av alt. Vi har delt utrolig mange fine øyeblikk sammen. Vi har flirt og grått sammen. Vi har vært der for hverandre, og har reist sammen i 250 dager i mange, mange år. Vi blir som en stor familie. Som søsken. Vi delte alt, og visste det meste om hverandre, sa hun.

Marit kunne fortelle at hun og Vibeke ble kjent med hverandre som 14-åringer, da de møttes på Hovedlandsrennet. Hun snakket også varmt om hva venninnen hadde betydd for både henne selv personlig, og for langrennsmiljøet:

- Hun fikk oss til å pushe grenser, utfordre oss selv, være tøffere og ikke minst leve mer. Vibeke var aldri en A4-løper, hun var en fargeklatt som gjorde langrenn og damelangrenn enda mer spennende. Hun turte å gjøre ting utenom det vanlige. Det er ikke så mange langrennsløpere som har fått tilbud om statistrolle i Hotel Cæsar. Det gjorde Vibeke.

AVSKJED: I dag begraves den populære langrennsløperen Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke. Skijentene leste fra kransene rundt Vibekes kiste. Vis mer

Kjendis-Norge i sorg

Da nyheten om Vibekes bortgang ble kjent, hyllet sorgtunge venner Vibeke for hennes helt unike og positive karakter.

Artist Hanne Sørvaag (39) fortalte til Se og Hør at hun slet med å forstå at det kunne være sant, og mye av grunnen la hun i venninnens levende vesen.

- Det er vanskelig å tro at hun kan være død, hun som var så veldig levende, uttalte hun den gang.

TV3-profilen Jannecke Weeden (42) var også blant 38-åringens venninner som tok dødsbudskapet med stor sorg. Hun delte et lengre innlegg på Instagram, der hun uttrykte savnet etter venninnen.

Vibekes tidligere landslagslagvenninne Therese Johaug (30) fortalte også åpent om den store sorgen, og om minnene hun skulle ta med seg videre i livet.

- Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skrev hun blant annet i en melding via Norges Skiforbund.

LES OGSÅ: Tar bladet fra munnen om romansen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer