HOLDER KOKEN: I over 20 år har Fredrik Græsvik vært utenriksreporter i TV 2. Han har dekket kriger, konflikter og naturkatastrofer over hele verden. Foto: Bent Are Sigvaldsen
HOLDER KOKEN: I over 20 år har Fredrik Græsvik vært utenriksreporter i TV 2. Han har dekket kriger, konflikter og naturkatastrofer over hele verden. Foto: Bent Are SigvaldsenVis mer

Har vært singel i 14 år

- Lørdagskveldene kan være kjipe. Da sitter man benket hos familiene sine, sier utenriksreporter Fredrik Græsvik.

SEOGHØR.NO: Fredrik Græsvik (47) har de siste 20 årene dekket uttallige konflikter, naturkatastofer og kriger som utenriksreporter for TV 2, men forteller i et intervju med Dagbladet Magasinet (ekstern lenke) at jobben ikke akkurat er gunstig for å opprettholde forhold på privaten.

- For meg som er veldig glad i å lage mat... Lørdagskveldene kan være kjipe. Fredager går folk ut etter jobb, treffer kolleger. Men lørdager sitter man benket hos familiene sine. Det er de dagene jeg tenker mest på det. Lørdagkveldene når man lager god mat og har lyst at noen andre skal smake på det også.

DATTEREN: Fredrik Græsvik har datteren Julie (18) fra et tidligere samboerforhold. Her fra Gullruten i Bergen i fjor. Foto: Erlend Haugen
DATTEREN: Fredrik Græsvik har datteren Julie (18) fra et tidligere samboerforhold. Her fra Gullruten i Bergen i fjor. Foto: Erlend Haugen Vis mer

Rastløs foran TV-skjermen

Han har vært singel de siste 14 årene, og det siste forholdet han var i var med moren til datteren Julie (18).

- Det er ikke gitt at vi hadde vært sammen om jeg hadde hatt en annen jobb. Men jeg ser det utenfra: Du bor i et hus med en som, uansett hva som er planlagt av hyggelige ting, heller vil reise ut idet det smeller et sted i verden. Men verst var det de gangene jeg valgte å være hjemme. Jeg ville ut, og det syntes. Jeg var bare opptatt med tv-en, sier han til Dagbladet Magasinet.

For 18-åringen Julie har det vært en ekstra stor påkjenning å se pappa live via TV-skjermen i krigsherjede områder. Da korrespondenten var på Gaza-stripen før jul 2012, ble det svært dramatisk da bomber gikk av nær Græsvik, og Julie utrrykte bekymring på Twitter:

«Kjære pappaen min! Nå må du passe deg og ta vare på deg selv. Det er viktigere at du er i sikkerhet enn at vi får nyheter.. @TV2Fredrik <3», skrev hun.

Gjorde sterkt inntrykk

Græsvik fortalte at datterens melding gjorde sterkt inntrykk på ham.

- Jeg fikk første lest den noen timer etter at hun hadde skrevet den, fordi strømmen hadde gått i Gaza. Jeg klarte å holde tårene tilbake, men så skulle jeg fortelle det til to palestinske kolleger, og når de hørte det så begynte de å gråte. Da var det gjort. Da tror jeg alle satt og gråt, sa han til Seoghør.no i fjor.

I disse dager er Græsvik aktuell med sin femte bok, som har fått tittelen «Den tapte krigen. Norge i Afghanistan».

LES OGSÅ: Fredrik Græsvik fikk over 2000 hatmail

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.