Kjersti Holmen bisatt i dag:

- Har vært med meg i all min tid

Kjente og kjære samlet seg for å ta et siste farvel med Kjersti Holmen.

SPESIELT MINNE: Skuespiller Sven Nordin snakker om et spesielt minne han har med den nå avdøde skuespilleren Kjersti Holmen. Video: Jostein Sletten. Reporter: Emma Eriksson. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FROGNER KIRKE/ HASLE (Se og Hør): Søndag 26. september kom den triste nyheten om at den folkekjære skuespilleren Kjersti Holmen var gått bort. Holmen, som ble 65 år gammel, var et kjent og kjært ansikt fra teater, film og TV gjennom 40 år.

Mandag formiddag ble hun bisatt fra Frogner kirke i Oslo.

I god tid før bisettelsen begynte kjente og kjære å samle seg utenfor kirken. Ifølge Se og Hørs journalist på stedet var det mye mimring.

ET SISTE FARVEL: Skuespiller Kjersti Holmen bisettes mandag. Foto: Aleksander Andersen/ NTB
ET SISTE FARVEL: Skuespiller Kjersti Holmen bisettes mandag. Foto: Aleksander Andersen/ NTB Vis mer

- Nær venn

Blant de oppmøtte var skuespiller Geir Kvarme, som fortalte at Holmen var en nær venn og en stor inspirasjon for ham og andre i bransjen.

- Hun var en nær venn som jeg har veldig mye hyggelig å se tilbake på. Jeg vil minnes henne som en nær venn, en fortrolig venn. Vi tilbrakte mye tid sammen, mange reiser, ferier, høytider, fortalte han til Se og Hør, og fortsatte:

I SORG: Geir Kvarme har mistet en nær venn i Kjersti Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
I SORG: Geir Kvarme har mistet en nær venn i Kjersti Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Vi delte ikke så veldig mye av vårt yrkesliv, men var venner på andre premisser. Og så var hun en kjempestor inspirasjon som skuespiller og vil fortsette å inspirere også framover. Hun var kanskje den største ikke bare i sin generasjon, men den som faktisk var på brettet fram til nå.

BISETTES: Kjersti Holmen gikk bort 26. september. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BISETTES: Kjersti Holmen gikk bort 26. september. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Vært med meg i all min tid

Også Sven Nordin minnes Holmen som en god venn - og kollega.

- Vi har fulgt hverandre helt fra skoledagene. Vi gikk på gymnaset sammen, vi gikk på teaterskolen sammen og jobbet på de samme teatrene. Vi bodde også i Sverige sammen. Vi har spilt mann og kone både på film og fjernsyn og hun har vært med meg i all min tid, fortalte han.

LANG KARRIERE SAMMEN: Sven Nordin og Kjersti Holmen spilte mann og kone flere ganger gjennom karrieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LANG KARRIERE SAMMEN: Sven Nordin og Kjersti Holmen spilte mann og kone flere ganger gjennom karrieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Nordin la til at Holmen har stått han nær som både kollega og privatperson.

- Det jeg pleier å si om Kjersti er at det er «ingen over og ingen ved siden av». Hun mestret både komedien og tragedien like godt. Vi hadde det veldig moro sammen, fortsatte han.

- VIL BLI DYPT SAVNET: Per Christian Ellefsen og Ingar Helge Gimle. Førstnevnte åpnet seg om vennskapet med Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
- VIL BLI DYPT SAVNET: Per Christian Ellefsen og Ingar Helge Gimle. Førstnevnte åpnet seg om vennskapet med Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TIL STEDE: Skuespiller Lise Fjeldstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Skuespiller Lise Fjeldstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Skal feire livet hennes

Per Christian Ellefsen fortalte at Holmen har betydd mye for mange, både for kollegaer og publikum.

- Hun har gitt så mye av sin briljante skuespillerkunst. Det er helt fantastisk. I dag skal vi på en måte feire livet hennes, men også ta farvel. Hun vil bli dypt savnet. Teater-Norge blir ikke helt det samme uten Kjersti, sa Ellefsen til Se og Hør.

Han trakk også fram flere minner han har med skuespilleren. Blant annet reiste de sammen, og hadde det mye hyggelig i fellesskap.

- TRIST: Kim Haugen ankom Frogner kirke sammen med kona, programleder Nadia Hasnaoui. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
- TRIST: Kim Haugen ankom Frogner kirke sammen med kona, programleder Nadia Hasnaoui. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- En trist dag

Kim Haugen vil minnes Holmen med mye varme og veldig mye glede.

- Hun var så unik. Hun var både veldig faglig dyktig, men hun hadde også et vanvittig talent som gjorde at man ble så glad i henne, sa han før bisettelsen, og fortsatte:

- Hun er kanskje en av de aller fineste skuespillerne jeg har opplevd. Hun var en god venn og en nær venn. Dette er en veldig trist dag, men det er mye vi kan glede oss over med alt vi kan minnes med Kjersti.

NÆR VENN: Kim Haugan sier Kjersti Holmen var en god og nær venn under begravelsen 11. oktober 2021. Video: Jostein Sletten. Reporter: Emma Eriksson. Vis mer

Haugen, som ankom bisettelsen sammen med kona Nadia Hasnaoui, fortalte videre at det er mange som har lært mye av skuespilleren.

TALTE: Ellen Horn var blant dem som holdt tale i kirken. Her sammen med skuespiller Sven Nordin på vei inn. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TALTE: Ellen Horn var blant dem som holdt tale i kirken. Her sammen med skuespiller Sven Nordin på vei inn. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- En stjerne

Teatersjef Ellen Horn var blant dem som talte under bisettelsen.

- Endelig fikk Kjersti fred. Først vil jeg si takk til alle dere som holdt rundt henne time etter time, dag etter dag, år etter år, innledet hun talen.

Kjersti Holmen var syk de siste årene hun levde.

Horn kjente Holmen gjennom mange år. De bodde i samme strøk og gikk på skole sammen. Teatersjefen fortalte at alle forelsket seg i Holmen.

- Hun var helt ekstraordinært begavet. Talentet var så åpenbart, sa Horn, og beskrev skuespilleren som en perfeksjonist til fingerspissene.

- Kjære Kjersti. Du var selv en stjerne. Vi vil alltid være rundt deg og synge deg inn i evigheten. På vegne av dine venner og kollegaer ved Nationaltheatret sier jeg takk for alt du ga oss, og fred være med deg.

TIL STEDE: Elisabeth Andreassen og Guri Schanke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Elisabeth Andreassen og Guri Schanke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Etter bisettelsen fortalte Guri Schanke til Se og Hør at hun vil minnes Holmen som en enestående kunstner og god venninne.

- Jeg ble ganske nær henne etter «Spanske flue». Vi har hengt litt sammen opp gjennom årene. Hun var rett og slett enestående. Hun mestret alt, sa Schanke, som fortsatte:

ETTER BISETTELSEN: Kåre Conradi var også til stede i Frogner kirke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ETTER BISETTELSEN: Kåre Conradi var også til stede i Frogner kirke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TOK AVSKJED: Sven Nordin forlater kirken sammen med bl.a. kona Thorhild, Ingar Helge Gimle (bak t.v.) og Dennis Storhøi (t.h.). Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TOK AVSKJED: Sven Nordin forlater kirken sammen med bl.a. kona Thorhild, Ingar Helge Gimle (bak t.v.) og Dennis Storhøi (t.h.). Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Hun har betydd mye og vært en inspirasjon, ikke minst. Hun har satt igjen spor hos mennesker som har sett henne gjøre roller på scenen. Vi er så heldig at mye av det er på film, så vi har gleden av å få se henne videre framover, fortsatte hun.

PREGET: Geir Kvarme tørket tårene etter den vakre bisettelsen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PREGET: Geir Kvarme tørket tårene etter den vakre bisettelsen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TOK FARVEL: Elisabeth ANdreassen forlater Frogner kirke etter Kjersti Holmens bisettelse. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TOK FARVEL: Elisabeth ANdreassen forlater Frogner kirke etter Kjersti Holmens bisettelse. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
FULLSATT KIRKE: Ane Dahl Torp og ektemannen Sjur Miljeteig etter bisettelsen mandag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FULLSATT KIRKE: Ane Dahl Torp og ektemannen Sjur Miljeteig etter bisettelsen mandag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TIL STEDE: Skuespiller Sidsel Ryen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Skuespiller Sidsel Ryen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TAR FARVEL: Hege Schøyen og ektemannen Arild Andersen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TAR FARVEL: Hege Schøyen og ektemannen Arild Andersen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TIL STEDE: Dennis Storhøi. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Dennis Storhøi. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Folkekjær skuespiller

Kjersti Holmen hadde en lang karriere på både teaterscenen og filmlerretet. Hun var fra1981 tilknyttet Nationaltheatret, hvor hun spilte over to titalls større roller.

Hun har også hatt roller i norske filmer som «En ganske snill mann» og «Kunsten å tenkte negativt». Holmen mottok flere skuespillerpriser, blant annet Amanda for beste kvinnelige skuespiller i 2000.

I 2009 ble hun utnevnt til ridder av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk scenekunst. Samme år mottok hun Amandakomiteens ærespris.

LES OGSÅ: Rystende detaljer om stjernens siste dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer