Tobias Karlsson:

- Har vært et veldig forvirrende år

«Skal vi danse»-profilen forteller om hvordan han lever med hiv.

HIV: Danseren Tobias Karlsson sto fram som hivpositiv i september i fjor. Nå snakker han ut om tiden etter avsløringen. Her er han med polfarer Cecilie Skog, som han danset sammen med i 2010. Foto: NTB Scanpix
HIV: Danseren Tobias Karlsson sto fram som hivpositiv i september i fjor. Nå snakker han ut om tiden etter avsløringen. Her er han med polfarer Cecilie Skog, som han danset sammen med i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor fortalte den svenske «Skal vi danse»-profilen Tobias Karlsson (43) åpenhjertig at han ble diagnostisert med sykdommen hiv i 2016.

Karlsson ble et kjent fjes for nordmenn da han danset med blant andre polfarer Cecilie Skog (45) og «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias (38) i den norske versjonen av danseprogrammet.

Karlsson fortalte om sykdommen i et intervju med det skeive magasinet QX i fjor, der han sa at han hadde følt seg dårlig en god stund, og at han dermed bestemte seg for å ta en hivtest - som viste seg å være positiv.

VAR SYK: En av vårens «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Danseren valgte å holde tett om sykdommen frem til i fjor, men nå snakker Karlsson ut om hvordan tiden etter at han fortalte om sykdommen har vært.

- Det har vært et veldig forvirrende år. Men det har også vært spennende å gjøre dette, og jeg ville virkelig fortelle om det. Det føltes som at jeg var i et slags skap for andre gang. Det var kjempedeilig, men også krevende å gjøre det, sier 43-åringen i et intervju med Aftonbladet.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Gode tilbakemeldinger

Den kjente danseren forteller at har fått veldig gode tilbakemeldinger etter at han sto frem med sykdommen i fjor høst.

- Jeg har fått så mye kjærlighet, det er helt utrolig. Det er veldig snilt. Det er ingen forskjell å leve med hiv i dag. Det er fantastisk at man har kommet så langt med medisinene, men også at folk har fått opp øynene og innsett at det ikke er en dødsdom lenger, forteller Karlsson til den svenske avisen.

43-åringen sier at han aldri har hatt det bedre, og avslører også at han er åpen for å finne kjærligheten igjen.

FULL DANS: Tobias Karlsson svingte seg på parketten med Triana Iglesias i 2009. Foto: NTB Scanpix
FULL DANS: Tobias Karlsson svingte seg på parketten med Triana Iglesias i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I juni snakket Karlsson ærlig om uroen han opplevde i tiden før han fortalte om sykdommen. Det gjorde han i et intervju med svenske Hänt.

- For meg var det så viktig å fortelle det fordi jeg følte at jeg løy for meg selv. Hver gang det ble snakk om hiv kjentes det ut som at jeg hadde et trumfkort på hånden som jeg måtte velge om jeg skulle spille med. Fortelle eller ikke. Derfor ville jeg fortelle dere slik at jeg ikke ville føle at jeg satt på en hemmelighet, sa han.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

- Svettet om natten

Til QX fortalte 42-åringen i fjor at han våren 2016 begynte å merke at noe ikke var helt som det skulle. Han begynte å svette masse om natten, og bestemte seg på et tidspunkt for å oppsøke en lege. Til slutt tok han motet til seg og gjennomførte en hivtest.

- Jeg gikk inn til sykepleieren og tok en 20 minutter lang test. Når resultatet kommer, sier hun:« åh, dette ser ikke så bra ut». Hun hadde jobbet der i mange år, men aldri opplevd et positivt resultat. Denne testen var 99 prosent sikker. Der og da stoppet verden opp for meg, sa Karlsson.

Da sjokkbeskjeden kom våren 2016, fortalte han det med en gang til podkastkollegaen Gabriel Foss. Det skulle imidlertid gå to og et halvt år før han turte å fortelle om sykdommen til sine foreldre.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

I intervjuet sa Karlsson også at det var om lag 20 mennesker som kjente til sykdommen hans. 43-åringen fortalte også at han har lært seg å leve med smittefaren.

- Jeg har det veldig bra. Jeg føler meg jævlig sterk, og det er derfor jeg orker å fortelle det. Det høres kanskje rart ut, men jeg vil heller ha hiv enn diabetes. Den jeg er i dag, er en mye bedre versjon av meg enn den jeg var for tre år siden. Jeg har omfavnet alt jeg har vært gjennom, med mobbing, seksualitet - og nå hiv, sa danseren.

Karlsson har blitt en av de mest populære danserne i TV4-programmet «Let's Dance» de siste årene. I fjor ga Karlsson også ut boken «Inte alltid en dans på rosor» som blant annet tar for seg danserens liv som hivpositiv.

LES OGSÅ: Skjulte sykdom: - Jeg følte meg ekkel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer