«Jan Thomas pusser opp»:

- Har vært et lite helvete

I Se og Hørs «Jan Thomas pusser opp» bryner kjendisstylisten seg på uante utfordringer.

NY SERIE: I «Jan Thomas pusser opp» følger vi Jan Thomas når han skal pusse opp sitt nye hjem - en gammel stall - på Frogner. Går alt som det skal? Selvsagt ikke. Foto/klipp: Hamza Nebolsi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det premiere på Se og Hørs splitter nye serie «Jan Thomas pusser opp». I fjor sikret kjendisstylisten seg en 110 kvadratmeter stor bolig på Frogner i Oslo, til den nette sum av 7,2 millioner kroner. Han falt pladask for bygget fra 1920, og fikk romantiske følelser da han så det for første gang.

Bygget er en gammel stall, og hadde sårt behov for oppgraderinger. Derfor bestemte 52-åringen seg for å pusse opp, og Se og Hør fikk være med på den mildt sagt fascinerende og særdeles humpete reisen.

  • Se første episode øverst i artikkelen!

Jan Thomas kan virke handy, men i serien blir det raskt avslørt at han verken har rørt en hammer eller byttet en lyspære på en god stund.

I dag rulles det ut hele to episoder, og hver fredag fremover blir serien å finne på Seoghør.no. Serien består av totalt syv episoder, og vil by på kjendiser, humor og gode mengder frustrasjon.

KAOS: Jan Thomas' nye bolig så ut som et falleferdig hobbithull da Se og Hør begynte filmingen. Foto: Se og Hør
KAOS: Jan Thomas' nye bolig så ut som et falleferdig hobbithull da Se og Hør begynte filmingen. Foto: Se og Hør Vis mer

Friksjon

I anledning den store premieren, har Se og Hør tatt en prat med hovedpersonen selv. For selv om han er en racer med saks, er han hjelpeløs som en baby når det kommer til muttere og fliser.

- Jeg trenger hjelp til alt. Jeg kan ingen verdens ting, og jeg er en total katastrofe når det kommer til oppussing. Jeg er helt upraktisk og klarer ikke henge opp et bilde hjemme hos meg selv, sier han, og fortsetter:

- TRENGER HJELP: Her poserer 52-åringen foran sin nye bolig på Frogner i Oslo. Selv om den gamle stallen ser aldri så lekker ut fra utsiden, kunne innsiden minne om en leilighet i Chernobyl. Foto: Se og Hør
- TRENGER HJELP: Her poserer 52-åringen foran sin nye bolig på Frogner i Oslo. Selv om den gamle stallen ser aldri så lekker ut fra utsiden, kunne innsiden minne om en leilighet i Chernobyl. Foto: Se og Hør Vis mer

- Derfor har jeg vært helt avhengig av hjelp fra både håndverkere og gode venner. Men alle er blitt ganske lei av meg til tider, fordi problemet er at jeg er så sjelden hjemme selv. Så når snekkeren lurer på hvor han skal sette opp veggen, og han ikke får tak i meg, så skaper det friksjon, forklarer kjendisstylisten.

Heldigvis kommer hjelpen for 52-åringen i form av byggeleder Dane, som stylisten i starten konsekvent omtaler som Dana - en klar assosiasjon til Dana International. At de har to forskjellige morsmål gjør ikke saken noe enklere.

GOD HJELP: Den artige entreprenøren Dane har vært til god hjelp, men språkforvirring har også sørget for frustrasjon. Foto: Se og Hør
GOD HJELP: Den artige entreprenøren Dane har vært til god hjelp, men språkforvirring har også sørget for frustrasjon. Foto: Se og Hør Vis mer

- Når vi har snakket sammen på telefonen er det fort blitt store misforståelser. Han skjønner ikke hvordan jeg vil ha det, og jeg skjønner ikke hva han foreslår. Da blir det vanskelig, forklarer stylisten.

Ingen oversikt

Dane medvirker selvsagt også i serien, i tillegg til eksmannen Christopher Mørch Husby og et knippe andre celebriteter. Men mange kokker kan også bety mye søl, som til tider har vært utfordrende.

- Det har vært et lite helvete. Det har kostet både energi og krefter, for ting tar alltid så mye lengre tid enn man regner med. Dette skulle være ferdig for et halvt år siden, og først nå er det blitt ordentlig fint. Alle som en gang har pusset opp et hus, vet hva jeg snakker om, sier han.

Se episode to under her:

HJELP: Det kommer tydelig frem at Jan Thomas ikke aner hva han driver med, så han får hjelp av to gode venner til å finne egnet kjøkken og riktig materiale. Foto/klipp: Hamza Nebolsi Vis mer

Heldigvis har ikke penger vært noe problem her. Det er viden kjent at det er eksmannen som styrer stylistens økonomi, som han selv har liten oversikt over. Derfor aner han ikke hva han faktisk har brukt totalt på prosjektet.

- Jeg kjøpte det gamle huset for over syv millioner. Jeg vet ikke helt hvor mye jeg har brukt i oppussing, men det er nok halvannen million. Eller - det var i alle fall da jeg sluttet å regne på det.

- ET HELVETE: Kommer Jan Thomas i mål med oppussingen? Det får du vite i «Jan Thomas pusser opp», som sendes hver fredag på Seoghør.no. Foto: Se og Hør
- ET HELVETE: Kommer Jan Thomas i mål med oppussingen? Det får du vite i «Jan Thomas pusser opp», som sendes hver fredag på Seoghør.no. Foto: Se og Hør Vis mer

- Men vet du egentlig hva ting koster?

- Nei, det er sant. Det vet jeg jo ikke, flirer han.

«Jan Thomas pusser opp» vises hver fredag på Seoghør.no. Serien vil gå frem til påske.

LES OGSÅ: Avslører dramatikk på «Farmen kjendis»

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer