- Har vært en tragedie for oss

Toni Gundersen er glad Mia skriver om morens rusmisbruk i selvbiografi.

STØTTER: Mias søster Toni, kjent fra rollen som Karianne Marcussen i "Hotell Cæsar", støtter søsteren når hun nå forteller om morens rusmisbruk i sin selvbiografi.  Foto: Hotell Cæsar/TV 2
STØTTER: Mias søster Toni, kjent fra rollen som Karianne Marcussen i "Hotell Cæsar", støtter søsteren når hun nå forteller om morens rusmisbruk i sin selvbiografi. Foto: Hotell Cæsar/TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Mia Gundersens (46) lilleøster, skuespiller Toni Gundersen (42), var først svært skeptisk til at søsteren skulle skrive om morens rusmisbruk i sin biografi "Jeg er Mia".

Men nå innrømmer skuespillerinnen, blant annet kjent gjennom rollen som Karianne Marcussen i "Hotell Cæsar", at hun er glad historien er ute, skriver Dagbladet.

- Da Mia fortalte meg at hun skulle skrive om mors rusmisbruk, sa jeg først nei. Men nå støtter jeg henne i det hun skriver. Mors rusmisbruk har vært en vanskelig del av livet vårt, og det har vært en tragedie for oss som familie. Likevel er jeg glad for at historien kommer ut slik at vi kan hjelpe andre som er i samme situasjon, sier Toni til Dagbladet.

Moren til Gundersen-søstrene, Unni, døde av en overdose heroin i februar i år, og hadde da i mange år slitt med alvorlige rusproblemer, selv om hun stadig benektet det overfor barn, venner og familie.

- Denne livsløgnen hadde hun servert oss fra første stund, selv de mangfoldige gangene vi fant henne i koma etter at hun hadde hevet i seg sterke medikamenter, alt på en gang i en eneste dødlig cocktail, benektet hun å ha et problem, har Mia uttalt til Se og Hør.

Ukebladet har inngått eksklusiv avtale med artisten, som ikke vil kommentere boken før neste uke. Men i boka sier skuespillerinnen at det var utrolig tungt å håndtere det med moren, og at det også påvirket karrieren henness.

- Rusmisbrukere kan ødelegge en hel familie. Vi har brukt utrolig mye tid på å passe på mor, men vi har heldigvis hatt hverandre, sier Mia til Se og Hør.

Toni vil selv ikke snakke om hvordan problemene har påvirket henne, men innrømmer at hun har blitt svært kritisk mot norsk helsevesen etter problemene til moren.

- Dette er Mias bok og hennes historie. Men jeg støtter henne og håper det kommer en debatt om norsk helsevesen i kjølvann av hennes biografi, sier hun til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: - Vet det vil skape debatt