Rebekah Wilkinson:

Har utlagt tarm:
- Vi er hjernevasket

Rebekah Wilkinson holder ikke igjen når hun nå slår et slag for kroppen.

ÅPENHJERTIG: Rebekah Wilkinson viser åpent frem et liv med utlagt tarm i sosiale medier. Det gjør hun ikke helt uten grunn. Foto: Skjermdump fra Instagram
ÅPENHJERTIG: Rebekah Wilkinson viser åpent frem et liv med utlagt tarm i sosiale medier. Det gjør hun ikke helt uten grunn. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

- Det kom til et punkt hvor jeg gikk på toalettet 25 ganger om dagen og mistet så mye blod og vekt at legen bestemte at jeg måtte fjerne tykktarmen, har den britiske influenseren Rebekah Wilkinson, også kjent som «thebaglifeofbeck» tidligere uttalt ifølge Shape.

Wilkinson, som følges av over 30 000 personer på Instagram, er ikke redd for å slå et slag for kroppspositivisme i sosiale medier, og viser blant annet åpenhjertig frem livet med utlagt tarm.

Influenseren har nemlig slitt med sykdommen Ulcerøs kolitt, som ifølge Lommelegen er en kronisk tykktarmsbetennelse som lager sår. Sykdommens alvorlighet varierer imidlertid sterkt.

SKREVET UT: Mario Riera, kjent fra «Paradise Hotel», «Ex on the Beach» og «71 grader nord» er endelig skrevet ut fra sykehus. Nå gir han en oppdatering på tiden videre. Video: Rød Løper Vis mer

Sommerkroppen

For Wilkinsons del har sykdommen resultert i utlagt tarm, og hun gjør fint lite for å skjule posen på magen i sosiale medier. Faktisk gjør hun det totalt motsatte - for hva er egentlig den perfekte sommerkroppen? spør hun seg.

På Instagram har Wilkinson i lengre tid postet bilder av seg selv i både undertøy og bikini, i håp om å normalisere det faktum at alle ser forskjellige ut.

Nylig delte hun et innlegg med flere bilder av seg i en rød bikini. Hvert bilde viser stomiposen på magen, med hver sin viktige beskjed.

«Ikke en grunn til å ikke gå med bikini», «alle kropper er en bikinikropp» og «du er allerede sommerklar,» skriver hun på bildene.

Hjernevasket

Samtidig har hun delt en lengre tekst hvor hun påpeker at selv om man ser litt annerledes ut, betyr ikke det at man ikke kan gå i bikini til sommeren.

«Vi har blitt hjernevasket med dette perfekte kroppsidealet og om å bli sommerkropp-klar. Men hva er egentlig en perfekt kropp? Hvem satt standarden? Hva er akkurat en sommerklar kropp?», spør hun seg.

«Jeg vet helt sikkert at det ikke er en kropp med stomi som folk snakker om. Hvis jeg skulle følge samfunnets forventninger ville jeg ikke vært klar for noen ting», fortsetter hun.

Samtidig skriver Wilikson at dette er slik hun ser ut, og at hun derfor alltid er klar - hele året.

Ifølge Shape er dette bare ett av mange innlegg influenseren har delt den siste tida for å få følgerne sine til å føle seg bedre som de er.

I kommentarfeltet beskrives hun blant annet som «et forbilde» og «inspirerende», mens andre takker henne for at hun setter ord på det flere andre også mener.

Rebekah Wilkinson har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

SE INTERVJU: - Jeg er veldig glad i organer, og synes det er veldig fint, så jeg spurte om jeg kunne få med meg blindtarmen hjem. Det sa artisten Aurora Aksnes da hun gjestes «Skavlan». Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Lungen min punkterte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer