Har tjent millioner etter sin død

Ingen norske, avdøde artister er i nærheten...

UNIK: Salgstallene etter artistens død viser at han er en av de største norske stemmene gjennom tidene, heter det fra plateselskapet. Foto: SCANPIX
UNIK: Salgstallene etter artistens død viser at han er en av de største norske stemmene gjennom tidene, heter det fra plateselskapet. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Den populære artisten Jan Werner Danielsen gikk bort høsten 2006, 30 år gammel. I tiden etter har platene hans solgt for over to millioner kroner, skriver VG.

Avisen har kommet frem til tallene på bakgrunn av platesalget: Albumet «Stronger» kom i november 2006, og har solgt 90.000 eksemplarer, «One More Time - The Very Best of Jan Werner» kom ut i år, og har foreløpig solgt 53.000 eksemplarer. Det ble også solgt 106.000 eksemplarer av Danielsens julepplate for Frelsesarmeen i 2007.

Etter det VG kjenner til, er det artistens foreldre som har overtatt kontrollen over forvaltningen av boet etter Jan Werners død.

- Hvordan vi har disponert pengene i forhold til Werners gjeld og ellers i familien, er en ren personlig sak, og har ingenting i pressen å gjøre, sier Jan Werners far, Thor Egil Danielsen til avisen.

Yngve Næss er sjef for de norske artistene i plateselskapet Universal Music. Han sier at ingen andre norske, avdøde artister er i nærheten av å selge så bra som Danielsen har gjort.

- Det viser nok en gang at Jan Werner er en av de største talentene og stemmene vi har hatt gjennom tidene, sier han til VG.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Jan Werner tok ikke livet sitt