<strong>SNAKKER UT:</strong> - De første meldingene om flere titalls drepte på Uyøya satte meg virkelig ut. Og da vi fikk de første bekreftelsene på drepte i regjeringskvartalet, det gjorde sterkt inntrykk, sier statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix
SNAKKER UT: - De første meldingene om flere titalls drepte på Uyøya satte meg virkelig ut. Og da vi fikk de første bekreftelsene på drepte i regjeringskvartalet, det gjorde sterkt inntrykk, sier statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix Vis mer

- Har tillit til dem som passer på min sikkerhet

Men Jens Stoltenberg var dypt urolig da han fikk nyheten om hva som var iferd med å skje.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Statsminister Jens Stoltenberg satt på sitt kontor i statsministerboligen og jobbet da han ble varslet av sine egne medarbeidere om bomben som hadde gått av i regjeringskvartalet. Stoltenberg fikk raskt varslet sine nærmeste om at han var uskadd.

Redd for sin egen sikkerhet var han imidlertid aldri, skriver Dagbladet.

- Jeg var ikke redd for egen sikkerhet. Jeg har tillit til dem som passer på min sikkerhet, og følte ingen redsel knyttet til det. Jeg opplevde at jeg ble godt tatt vare på. Men jeg var dypt urolig for andres liv. De første timene var det en veldig uoversiktlig situasjon. Vi hadde et håp om at det ikke skulle være noen i regjeringskvartalet, men vi skjønte jo raskt at sjansene for det ikke var særlig store, sier Stoltenberg til avisen.

Regjeringsråd Arne Spildo og kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland hadde vært i regjeringsbygningen da bomben gikk av. Begge kom seg ut, selv om spesielt Spildo blødde kraftig etter angrepet.

Den norske statsministeren har høstet svært mye skryt for måten han har håndtert denne krisen på. Selv mener han at han får trøst av å trøste andre. Til Dagbladet klarer han ikke peke på hva han opplevde som det verste under fredagens dramatiske hendelser.

- Alle meldinger om døde var like ille. De første meldingene om flere titalls drepte på Uyøya satte meg virkelig ut. Og da vi fikk de første bekreftelsene på drepte i regjeringskvartalet, det gjorde sterkt inntrykk. Vi hadde jo i det lengste håpet at det ikke skulle være noen drepte der, forteller statsministeren.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Dette var en del av en kriseplan  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer