Cape-medlem Phung Hang (40):

- Har tatt meg nesten 20 år

Det er 21 år siden musikk-gruppen Cape tok Norge med storm. Nå kommer sangeren Phung Hang med en gladnyhet.

CAPE: Gruppen Cape tilbake i 2001. Fra venstre Hanne- Karine Sørby, Mette Olsson Årbø, Kjetil Tefke, Alf Gunnar Nilsen og foran Phung Hang. Foto: Knut Falch / NTB
CAPE: Gruppen Cape tilbake i 2001. Fra venstre Hanne- Karine Sørby, Mette Olsson Årbø, Kjetil Tefke, Alf Gunnar Nilsen og foran Phung Hang. Foto: Knut Falch / NTB Vis mer
Publisert

Det er over 20 år siden de gikk til topps på hitlistene med sin første singel «Tic tac», men det er likevel mange som husker gruppen Cape.

Gruppen ble satt sammen i 2001 som følge av TV3-serien «Popstars», og selv om TV-programmet ble omtalt som «en flopp» tok Cape Norge med storm.

Tar opp musikken

Cape, som besto av Kjetil Tefke (46), Phung Hang (40), Hanne-Karine Sørby (44), Alf Gunnar Nilsen og Mette Olsson Årbø (47) rakk å selge sitt første, og eneste album, til platina, toppe VG-lista, varme opp for bandet Westlife og nomineres til Spellemann før de allerede i 2002 kunngjorde at medlemmene gikk hvert til sitt.

LATTERMILD: Jennifer Aniston var spøkefull da hun fortalte om tiden etter «Friends»-avslutningen og bruddet med Brad Pitt. Video: Youtube/Ellentube Vis mer

Med unntak av en reunion i 2018, hvor Tefke, Hang, Sørby og Årbø sto på scenen sammen igjen etter 17 år under «We love the 2000s», har flere av medlemmene trukket seg tilbake fra livet i rampelyset.

NY MUSIKK: Phung Hang avslører at hun planlegger ny musikk. Her fra premierefesten til «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NY MUSIKK: Phung Hang avslører at hun planlegger ny musikk. Her fra premierefesten til «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Nå røper imidlertid Phung Hang i podkasten «Gi meg alle detaljene» at hun tar opp musikken igjen.

- Det har tatt meg nesten 20 år, to barn og to pandemier før jeg da faktisk har dratt i studio og bestemt meg for å gi ut musikk igjen, avslører hun til podkastvert Linnea Myhre (32).

TAKKET NEI: I år hadde 90-tallsgruppa «Spice Girls» en gjenforeningsturné, men én av jentene valgte å utebli. Nå forklarer hun hvorfor. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Vil ta med favorittlåten

Det er ikke første gang Hang gir ut musikk som soloartist. I 2006 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Shut up and kiss me».

Hun har også vært å se på TV flere ganger etter Cape-eventyret, blant annet som programleder i «Superkviss» hos NRK Super og på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Hun forteller i podkasten at hun er takknemlig for mulighetene hun fikk etter at hun var med i gruppen som briljerte på starten av 2000-tallet, og at hun alltid vil være stolt over å ha vært en del av det.

Noen reunion ser hun derimot ikke for seg i første omgang.

- Jeg kan ikke si at vi aldri kommer til å gjøre det (reunion, journ. anm.), (...) men jeg har ikke noe behov for å dra på turne med Cape. Akkurat nå har jeg behov for å dra på turne med Phung sine ting, men jeg har kanskje lyst til å ta med meg en av mine favorittlåter fra Cape-albumet inn i reportoaret, sier hun og sikter til låten «Together in eternity».

LES OGSÅ: Ble bonuspappa over natten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer