VANT MELODI GRAND PRIX: Ole-Jørgen Olsen (t-v) var låtskriver da Haldor Lægreid vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2001. I bakgrunnen 60-årsjubilanten Jahn Teigen, som kom på fjerdeplass. Foto: SCANPIX
VANT MELODI GRAND PRIX: Ole-Jørgen Olsen (t-v) var låtskriver da Haldor Lægreid vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2001. I bakgrunnen 60-årsjubilanten Jahn Teigen, som kom på fjerdeplass. Foto: SCANPIXVis mer

Har solgt til gull i Japan

- Det er litt spesielt når noe du har skrevet hjemme på "hybelen" blir så stort på andre siden av jorden...

Hør låten nederst i saken!

SEHER.NO: Han skrev vinnerlåten til den norske Grand prix-vinneren Halldor Lægreid i 2001, nå har låtskriver Ole-Jørgen Olsen (39) oppnådd et internasjonalt gjennombrudd. Denne gangen på andre siden av jorden.

I sommer skrev VG om den japanske popduoen Tegomass, som 20. juli gikk til nummer én på de offisielle japanske albumlistene, med Ole-Jørgen Olsens "Power of Earth" i låtrekken.

Sist uke fikk låtskriveren beskjed om at platen hadde solgt til gull - det vil si over 100.000 solgte eksemplarer.

- Det føles veldig bra. Det er litt spesielt når noe du har skrevet hjemme på "hybelen" blir så stort på andre siden av jorden, sier han til Seher.no.

Teksten er skrevet helt ny, og originaltittelen var opprinnelig "All of me".

- De synger på japansk, og det er bare tittelen som synges på engelsk. Den handler litt om hvordan det er å bli kjent over natta, akkurat som man blir med Idol. Og hvordan det er å se seg selv på forsiden av blader som Se og Hør for eksempel, sier han.

På spørsmål om dette er noe han tror han kommer til å bli rik av, svarer han lettere ironisk;

- Millionene kommer til å renne inn på kontoen. Så nå kan jeg endelig gå og finne meg en kone.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ:
MGP koster 600.000 i minuttet

Hør Tegomass' norske låt her: