Tone Damli og Markus Foss:

Har solgt eiendom for 7,2 millioner kroner

Fikk nesten 800 000 kroner mindre enn prisantydning.

NY UTVIKLING: Tidligere i år ble det kjent at Markus Foss og Tone Damli hadde lagt ut deler av tomta rundt det omdiskuterte husprosjektet for salg. Nå har de funnet en kjøper. Foto: Andreas Fadum
NY UTVIKLING: Tidligere i år ble det kjent at Markus Foss og Tone Damli hadde lagt ut deler av tomta rundt det omdiskuterte husprosjektet for salg. Nå har de funnet en kjøper. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 kjøpte Tone Damli (30) og kjæresten Markus Foss (35) det som etter planen skulle bli drømmeboligen, «Villa Solum» i Bærum, for 9,4 millioner kroner. Det er ikke til å stikke under stol at husprosjektet har ført til mye hodebry for paret.

I mai ble det kjent at Damli og samboeren hadde lagt ut deler av tomten for salg. Prisantydning var på 7 950 000 kroner, og nå - snart et halvt år senere - er salget gått i boks. Det melder VG.

Imidlertid ble prisen en god del lavere enn paret hadde håpet på:

Ifølge VG gikk tomta for 7,2 millioner kroner, altså nesten 800 000 kroner under takst. Oppført som kjøper står selskapet Nøkkel-ferdig AS.

Falske klager

Tomten paret har solgt skal ligge på 800 kvadratmeter, og er skilt fra tomten som Damli og Foss har store planer om å bygge sin drømmebolig på.

Opprinnelig var planen å pusse opp millionvillaen, som var over 90 år gammel da de kjøpte den. På grunn av husets tilstand valgte paret imidlertid å levere en søknad til Bærum kommune om å rive villaen for å bygge et nytt hus på tomten.

Da denne planen ble kjent, forsøkte flere ukjente personer å sette en stopper for parets ønskede byggeprosjekt. Blant annet møtte de to motstand fra flere falske klagere.

HUSBRÅK: Tone Damli og Markus Foss har møtt mange utfordringer etter huskjøpet av «Villa Solum» i Bærum. Slik så tomten ut før boligen ble jevnet med jorden. Foto: Tor LindsethFoto: Tor Lindseth
HUSBRÅK: Tone Damli og Markus Foss har møtt mange utfordringer etter huskjøpet av «Villa Solum» i Bærum. Slik så tomten ut før boligen ble jevnet med jorden. Foto: Tor LindsethFoto: Tor Lindseth Vis mer

Flyttet fra svigerfar

Ifølge TV 2 mottok Plan- og bygningsavdelingen i Bærum kommune tre brev fra naboer som ønsket at kommunen skulle stanse parets byggeplaner, men alle brevene viste seg å være fra ikke-eksisterende personer.

En av klagene er undertegnet med et navn som ikke eksisterer i Folkeregisteret, én er fra en adresse som ikke eksisterer og den tredje er levert anonymt.

- Jeg synes det er veldig kjedelig at noen vil stikke kjepper i hjulene for oss. Selvfølgelig ønsker man at alt skal gå knirkefritt når man er i en slik prosess. Det viser seg jo at slik er det ikke, har Tone tidligere sagt til TV 2-programmet «God kveld Norge».

Grunnet boligproblemene har Damli og Foss bodd hos artistens svigerfar sammen med datteren Billie (4). I august i fjor fortalte imidlertid førstnevnte at hun og kjæresten hadde flyttet ut fra kjelleren til svigerfar.

- Vi har flyttet inn i noe eget, og det er veldig deilig. Det har gått veldig fint, men det å bo i kjelleren hos svigerfar er ikke for alle, sa Damli til VG den gang.

HUSPROSJEKT: Tone Damli snakket ut om det omdiskuterte husprosjektet i Senkveld. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Ulovlig riving

Ifølge Budstikka hadde ikke paret tillatelse til å rive hele villaen da dette ble gjort i januar i fjor. Saken har dermed bydd på store utfordringer i ettertid. I fjor sommer så det ut til at Bærum kommune ikke ville gi artisten og samboeren tilgivelse, og vedtok at paret måtte betale et gebyr på 400 000 kroner for ulovlig riving.

Allerede i april i fjor mente kommunen at rivingsfirmaet, som var engasjert av kjendisparet, åpenbart visste om søknadsplikten som forelå.

Til Se og Hør innrømmet Foss kort tid før nyheten om boten kom, at det har vært utfordrende å leve med byggebråket. Damli kunne overfor Se og Hør si seg enig.

- Jeg får ikke gjort så mye i hverdagen, for dette er styrt fra andre hold. Håper Bærum kommune kan få ut fingeren snart, jeg tror ikke de kjenner på at det sitter en familie her uten en plass å bo, sa hun den gang.

Se og Hør har vært i kontakt med Damlis manager, David Eriksen, som opplyser at artisten ikke har vært tilgjengelig for kommentar grunnet «Love Island»-innspilling.

LES OGSÅ: Tone Damli åpner opp om tiden borte fra rampelyset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer