Helene Olafsen og Stian Blipp

- Har skjedd utrolig mye, og kontrasten er stor

Mye har skjedd på ett år for Helene Olafsen. Nå tar hun og Stian Blipp fatt på høstens store satsing.

RADARPAR: Helene Olafsen og Stian Blipp, her fotografert torsdag i Bergen på TV 2s høstlansering, leder nye «Senkveld» til høsten. Helene hadde ikke trodd hun skulle ende med dette. Foto: TV 2
RADARPAR: Helene Olafsen og Stian Blipp, her fotografert torsdag i Bergen på TV 2s høstlansering, leder nye «Senkveld» til høsten. Helene hadde ikke trodd hun skulle ende med dette. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

BERGEN (Se og Hør): Høsten 2018 byr på et skifte i norsk TV. «Senkveld» skal ikke lenger ledes av Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (45), for jobben har gått til det nye radarparet bestående av Helene Olafsen (28) og Stian Blipp (28).

Duoen hadde ikke hatt stort med hverandre å gjøre før de ble satt sammen for å gjennomføre denne oppgaven. Jo da, man hadde møttes her og der, men på kort tid måtte de virkelig jobbe for å bli godt kjent med hverandre.

- Det var vennskap i ekspressfart, sier Helene til Se og Hør, og fortsetter:

TV-DRONNING: Den blivende programlederen forteller at kjemien med makkeren sitter godt. Foto: NTB scanpix
TV-DRONNING: Den blivende programlederen forteller at kjemien med makkeren sitter godt. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har tenkt over det noen ganger. At alt kunne gått galt om vi ikke hadde passet bra sammen. Heldigvis skulle det vise seg at ting fungerte ganske bra, og at vi er ganske like på mange områder. Han har blitt en slags bror, forteller hun.

-På sitt verste

TV-duoen har blant annet tatt personlighetstester, vært i utallige møter og spilte nylig inn den kommende og revitaliserte utgaven av «Camp Senkveld» - som nå har fått navnet «Hvem kan slå mesternes mestere». Det vil bli 14 konkurranser, i ulike øvelser.

Helene kan røpe at hun har en god del blåmerker nå etter den intense konkurransen. Hun fikk også se makkeren fra en helt ny side.

- Vi har begge et ekstremt konkurranseinstinkt, og jeg føler at jeg virkelig fikk sett Stians ekte personlighet. Han er glad i å vinne, og det samme er jeg. I hele perioden vi spilte inn ble det et mål å konkurrere mot hverandre, koste hva det koste vil. Men nå som jeg har sett Stian på sitt verste, om man kan si det sånn, vet jeg hva jeg eventuelt må hanskes med fremover, flirer hun.

FREDAGSFJES: Fremover vil Katarina Flatland, Helene Olafsen, Fredrik Skavlan og Stian Blipp bli å se hver fredag kveld på TV 2 i respektive programmer. Foto: TV 2
FREDAGSFJES: Fremover vil Katarina Flatland, Helene Olafsen, Fredrik Skavlan og Stian Blipp bli å se hver fredag kveld på TV 2 i respektive programmer. Foto: TV 2 Vis mer

Hun ønsker ikke å fortelle stort om hvordan resten av «Senkveld»-konseptet blir. Det får seerne selv finne ut av, men hun kan avsløre at hun gleder seg til å møte mennesker med spennende historier.

Stor kontrast

Det var i fjor at den tidligere snowboardproffen virkelig ble «hele Norges Helene Olafsen».

Hun hadde allerede en imponerende karriere bak seg, men hadde aldri gjort spesielt mye TV. Da hun derimot ble lansert som en av deltakerne i «Skal vi danse», og gjennom høsten fikk tier på tier av dommerpanelet, vokste populariteten enormt.

At livet har forandret seg på kort tid, er det ingen tvil om.

- Da TV 2 hadde høstlansering i fjor så var jeg ikke der, fordi jeg satt på lærerhøgskolen og hadde forelesning om skole-hjem-samarbeid. Det har skjedd så utrolig mye, og kontrasten er stor til i fjor, sier hun og fortsetter:

- Noen ganger prøver jeg å stoppe opp og tenke på det, men det går ikke opp for meg hvor mye som faktisk har skjedd. Jeg er veldig takknemlig, og jeg har lært masse, sier hun og tar en liten tenkepause.

- Og det er ikke noe vits å legge skjul på at jeg droppet ut av skolen. Det var sånn det måtte bli, sier hun, og tilføyer at hun gleder seg til å være på skjermen sammen med Blipp i høst.

Da Se og Hør møtte ham litt senere på dagen, roste han kollegaen opp i skyene. Programlederen fortalte at han tror det hele kommer til å gå sømløst, spesielt siden de to som skal sitte i førersetet for det hele har fått så god kontakt.

- Det kunne jo hendt at vi ikke hadde fungert sammen i det hele tatt, og det hadde vært en krise. Men vi kan snakke om alt. Vi kan vitse, vi kan være alvorlige og vi henger masse på fritiden. Helene er skjønn, og har på kort tid blitt et av menneskene jeg forholder meg aller mest til her i livet, sier han, og fortsetter:

- Etter Jamina selvfølgelig, hun er viktigst. Få med det om min gravide kone plutselig leser dette, sier han.

LES OGSÅ: Viste frem kjæresten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer