Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Har sikkert stukket 200 sprøyter i Lene

«Farmen»-paret blir foreldre for første gang.

GLADNYHET: Tonje og Lene delte nyheten om graviditeten på en kreativ måte: Foto: Ihne Pedersen / @ihnebilder
GLADNYHET: Tonje og Lene delte nyheten om graviditeten på en kreativ måte: Foto: Ihne Pedersen / @ihnebilder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt surrealistisk. Vi forstår ikke hvor stort det faktisk er, men jeg skal innrømme at det ble mye tårer!

Det sier en smørblid Tonje Frøystad Garvik (31) når Se og Hør slår på tråden for å gratulere paret. Tidligere i dag delte hun og forloveden, Lene Sleperud (31), gladnyheten om at de venter barn på hver sin Instagram.

- Da vi fikk en positiv test måtte vi løpe på butikken å kjøpe en til, for å være helt sikker. Det er veldig, veldig koselig. Det har vært en lang og tung prosess med opp- og nedturer, så det har vært fint med profesjonell støtte, fortsetter Tonje.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

200 sprøyter

Paret forteller at det i perioder har vært slitsomt både psykisk og fysisk, og at fertilitetscoachen deres har motivert dem til å prøve videre.

Men de vurderte aldri å la det bli med forsøket:

- På forhånd hadde vi bestemt oss for at vi ikke kom til å gi opp, og at vi skulle prøve så lenge coachen mente det var mulig, forteller Tonje.

- Vi synes det er viktig å fortelle om IVF og den prosessen, spesielt siden vi vet at vi har mange skeive følgere som er i samme situasjon. Vi trodde det var enkelt, men det er en ganske heftig opplevelse så vi synes det har vært fint å lese andres historier, forklarer Lene på sin side.

IVF er en måte å hjelpe par som av ulike årsaker sliter med å bli gravide.

Det kalles også prøverørsbefruktning eller assistert befruktning, og innebærer at befruktningen skjer i et prøverør. Egg fra kvinnen og sædceller fra mannen føres sammen utenfor kroppen, før det befruktede egget settes tilbake i kvinnen igjen, ifølge Store medisinske leksikon.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer

De vordende mødrene startet prosessen med prøverør allerede vinteren 2019. I fjor sommer var de klare for første forsøk, men det skulle bli to til før de lykkes.

- Det er en påkjenning for kroppen, jeg er jo full av hormoner. Og det er ikke akkurat behagelig å ta ut egg. Jeg er veldig glad vi er to i alle fall, forteller Lene, og avslører at hun er den som skal bære frem barnet.

- Jeg har sikkert stukket 200 sprøyter i Lene det siste året, og 90 av de har vært blodfortynnende. Hun har vært sprøyteputen min, ler Tonje.

Lene først ut

Barnet i Lenes mage er parets første, men Tonje legger ikke skjul på at også hun kanskje vil bli gravid en dag.

- Lene er først ut, så må jeg se hvordan hun takler det før jeg eventuelt skal i ilden, sier hun og legger til:

- Det går veldig fint, hun var litt kvalm og trett i starten, men nå jogger hun og går tur. Hun er ved overraskende godt mot.

Julie Bergan gjestet Else Kåss Furuseth i «Kåss til kvelds», og kunne avsløre at hun har en helt spesiell angst. Vis mer

Det er godt kjent at man som gravid kan få ulike «cravings», noe Lene også har fått, ifølge Tonje.

- Vannmelon! Vannmelon er det viktigste nå, til og med viktigere enn meg! sier hun spøkefullt.

Lene på sin side er strålende fornøyd - ikke minst fordi hun slipper å stresse over én spesifikk ting.

- Jeg trenger ikke å tenke på bikinikroppen i år, ler hun, og røper at hun har fått en liten kul på magen allerede.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestuen i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Rømmer til «Farmen»-hytta

Paret forteller ivrig om alle de fine tilbakemeldingene de har fått, og spesielt familien har uttrykt sin glede på deres vegne.

Verken foreldrene til Tonje eller Lene har barnebarn fra før av, så babyen i oktober blir deres første.

- Det er superfint! Veldig gøy å se hvor gira folk er, jeg er utrolig glad og stolt over hvordan familien har reagert. Det er stas, stråler Tonje.

Nå venter første sommer som gravid for Lenes del, og tidspunktet kunne ikke vært bedre.

- Det er en fin tid å bli gravid på. Jeg er en som vil være med på alt, så det at det er corona nå passer meg egentlig helt utmerket.

Pandemien gjør likevel at paret må være forsiktige, og da er det ypperlig å ha et sted å kunne rømme til.

- Vi bruker mye tid på hytta, forsikrer Tonje.

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth avslørte 30. desember i fjor at hun hadde blitt mor til en liten gutt. Nå har hun vært på «P3morgen» og snakket om fødselen. Video: NRK Vis mer

Og det ser absolutt ut til at de stortrives, både på sin flunkende nye hytte, og med det lille barnet i magen. Så gjenstår det å se når de røper kjønnet.

LES OGSÅ: «Farmen»-paret venter barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer