Amanda Lundgren:

Har sett seg lei på presset

Den svenske influenseren har sett seg lei på gutters reaksjon når kroppen ikke er plettfri.

LEI: Den svenske influenseren Amanda Lundgren tar et oppgjør med gutters reaksjon når kroppen ikke er plettfri. Foto: Jari Kantola/STELLA PICTURES/Instagram
LEI: Den svenske influenseren Amanda Lundgren tar et oppgjør med gutters reaksjon når kroppen ikke er plettfri. Foto: Jari Kantola/STELLA PICTURES/Instagram Vis mer
Publisert

I likhet med her til lands vokser det stadig fram flere og flere såkalte influensere i Sverige. De når ut til flere titalls, ofte flere hundre, tusener mennesker, og har en viktig stemme som blir hørt.

Nå ønsker Amanda Lundgren å fremme noe viktig på sin plattform hvor hun på Instagram har over 155 000 følgere.

På sin Instagram-story har hun ifølge Expressen delt et bilde av rumpa si, for å fortelle at hun har sett seg lei på hvordan cellulitter og strekkmerker blir oppfattet av det motsatte kjønn.

«Noe jeg konstant blir veldig, veldig lei meg over er når jeg deler et liknende bilde, eller viser et liknende bilde til en gutt og forteller at dette er menneskelig og helt normalt», skriver hun, og fortsetter:

«Da titter de fortvilet på meg og sier «usj, nei». Jeg har cellulitter her og der, og jeg blir skikkelig lei meg når en gutt skriker« usj, fy» når jeg viser det. De tror at alle ser ut som redigerte, plettfrie mennesker i virkeligheten uten cellulitter».

Foto: Skjermdump fra Instagram/amandaaalundgren
Foto: Skjermdump fra Instagram/amandaaalundgren Vis mer

«Æsj»

Influenseren, som selv sier at hun har hatt cellulitter siden hun var tolv år gammel, påpeker at hun forsøker å opplyse gutter om at de bildene er redigerte. Hun åpner også opp om en uhyggelig opplevelse hun selv har hatt.

Hun fikk nemlig ekle kommentarer av en kompis etter å ha bestemt seg for å forstørre brystene for noen år siden, noe som resulterte i flere strekkmerker.

«Jeg husker blant annet etter brystoperasjonen min da jeg hadde fått operert inn 625cc på hver side. Mer enn et kilo veide de til sammen», skriver hun, og fortsetter:

View this post on Instagram

I love my body 💗

A post shared by Amanda Lundgren (@amandaaalundgren) on

«Da pekte en guttevenn på puppene mine og sa «oi, du har fått strekkmerker, æsj» Da tenkte jeg «du er dum i hodet. Selvsagt har fått det. Det er helt naturlig, ikke noe i veien med det, det er helt menneskelig», men jeg sa ingenting, jeg bare gikk derfra.

Amanda Lundgren har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

Fikk ros

Tidligere i år fikk også den tidligere Miss World-deltakeren Alexandra Backström mye oppmerksomhet. Den forholdsvis nybakte mora delte et åpenhjertig innlegg med et svært ærlig bilde av seg selv på Instagram, hvor man ser magen hennes med flere strekkmerker.

Backström skrev blant annet følgende:

«Det er lett å føle seg mislykket med «gravidjobben» når man ser sånn her ut 15 uker etter fødsel. Jeg sammenlikner meg med andre nye mammaer, lurer på hva hemmeligheten deres er. Løfter jeg ikke babyen min nok, går jeg ikke lange nok turer?»

Videre påpekte hun at det på bildedelingstjenesten florerer med vakre «mammakropper», med tilsynelatende lite strekkmerker og hengepupper.

Til Se og Hør fortalte den nybakte mammaen at hun ikke var forberedt på at kroppen fortsatt skulle se slik ut bare få måneder etter fødselen av sønnen. Nå ønsker hun derfor å dele sin erfaring med andre mødre.

- Forandringene er «non reversible». Det er slik kroppen min er nå, og det må man innse og forsøke å elske, selv om den ikke ser ut som den gjorde, fortalte hun.

At Backström nå velger å dele sin opplevelse, forklarte hun med at hun opplever at det mangler et bredere utvalg i hvordan «mammakroppen» framstilles på det sosiale mediet.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

LES OGSÅ: - Han flørter alltid med henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer