Grevinne Alexandra:

- Har sett hverandre gjennom en lengre tid

Lykken smiler for grevinne Alexandra.

AVSLØRER: Grevinne Alexandra har fått seg ny kjæreste. Foto: NTB
AVSLØRER: Grevinne Alexandra har fått seg ny kjæreste. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grevinne Alexandra (56), kanskje best kjent for mange som prins Joachim av Danmarks (51) ekskone, har funnet lykken på ny.

Det bekrefter grevinnens presserådgiver Helle Von Wildenrath Løvgreen overfor danske BT onsdag ettermiddag.

FRIGJØRINGSDAGEN: Kongefamilien er til stede på Akershus festning fredag, på det som er det første offisielle oppdraget siden mars. Video: NTB SCANPIX Vis mer

- Det er korrekt at Grevinne Alexandra og Nicolai Peitersen har sett hverandre gjennom en lengre tid, men grevinnen har ingen ytterligere kommentarer til forholdet, sier Løvgreen.

Ifølge avisen har Nicolai Peitersen oppholdt seg i Kina i en årrekke, hvor han har stiftet virksomheten Wikifactory. I februar fortalte han imidlertid at han ville flytte bedriften til København.

Det nye paret skal ifølge BT ha tilbrakt tid sammen denne våren mens Peitersen har vært i Danmark. Grevinnen har kjent Peitersens bror Alexander Peitersen i mange år, men skal ha truffen sin utkårede nylig.

To skilsmisser

Grevinnen har som nevnt tidligere vært gift med prins Joachim av Danmark i ti år fra 1995 til 2005. Eksparet fikk sønnene Nikolai (21) og Felix (18) sammen.

STOR FAMILIE: Grevinne Alexandra (nummer to fra høyre) sammen med sine to sønner og eksmannen prins Joachim. Sistnevntes nye kone, prinsesse Marie, og deres to barn er også avbildet. Foto: Ronbog Lars/Action Press/REX/NTB
STOR FAMILIE: Grevinne Alexandra (nummer to fra høyre) sammen med sine to sønner og eksmannen prins Joachim. Sistnevntes nye kone, prinsesse Marie, og deres to barn er også avbildet. Foto: Ronbog Lars/Action Press/REX/NTB Vis mer

To år etter den kongelige skilsmissen var et faktum, giftet Alexandra seg på nytt. Denne gangen med den langt yngre fotografen Martin Jørgensen (43).

I 2019 var grevinnen også i et kortvarig forhold med Tony Lindkold.

Derfor ble det slutt

Likevel vil hun nok huskes best for ekteskapet med prins Joachim - et forhold hun har snakket om i den kinesiske dokumentaren «A Bigger Role».

I dokumentaren avslørte grevinne Alexandra årsaken til at det ble slutt med prinsen av Danmark i 2004.

- Han er en god venn, og han betyr mye for meg. Kanskje er det ikke meningen at to mennesker alltid skal være sammen. Vi skulle ikke være gift i evigheter, sa grevinnen i dokumentaren, gjengitt av danske Se og Hør.

ALDRI SKJEDD FØR: Kongeparet står som regel timesvis på Slottsbalkongen og vinker til folket. I år ble dagen annerledes. Video: NRK / TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grevinne Alexandra og prins Joachim møtte hverandre i grevinnens hjemsted Hongkong i 1994, og ble gift allerede i november året etter. I dokumentaren omtalte hun bruddet som «en lykkelig skilsmisse».

- Dersom du spør meg, er det vi har det nest beste etter et lykkelig ekteskap, nemlig en lykkelig skilsmisse. Det vi har, er ikke tvunget fram. Det er noe som føles veldig naturlig. Det er ikke bare fordi vi har to vakre barn sammen at vi føler at vi må gjøre en innsats, sa hun.

LES OGSÅ: - Hun er mitt livs kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer