Har samme lidelse som TV-rollen

«Girls»-stjernen Lena Dunham har mye til felles med sin rollefigur.

TV-STJERNE: Lena Dunham er både skaper av og spiller hovedrollen i TV-serien «Girls». Foto: All Over Press
TV-STJERNE: Lena Dunham er både skaper av og spiller hovedrollen i TV-serien «Girls». Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO:Skuespilleren Lena Dunham (27), kjent fra TV-serien «Girls», har meditert i over 18 år.

Den 27 år gamle TV-stjernen ga nylig en inspirerende tale om hvordan meditasjon har forandret livet hennes. Dunham bruker mediteringen til å takle tvangslidelsene skuespilleren sliter med.

PSYKISKE LIDELSER: Lena Dunham har gjort enorm suksess med HBO-serien «Girls». Nå forteller hun om sine opplevelser med tvangslidelse og angst. Her er 26-åringen avbildet etter en legetime i Beverly Hills i høst. Foto: All Over Press
PSYKISKE LIDELSER: Lena Dunham har gjort enorm suksess med HBO-serien «Girls». Nå forteller hun om sine opplevelser med tvangslidelse og angst. Her er 26-åringen avbildet etter en legetime i Beverly Hills i høst. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg har faktisk meditert siden jeg var ni år gammel. Moren min mediterer, bestemoren min mediterer og oldemoren min mediterte. Det får dere kanskje til å tro at jeg er en del av en gammel hippie-bevegelse, men vi er bare en gjeng nevrotiske kvinner som trenger meditasjon mer enn andre, spøkte Dunham fra scenen ifølge US Magazine.

Skuespilleren snakket også åpent om sine egne tvangslidelser.

- Da jeg var ni år fikk jeg diagnosen OCD. Jeg kommer til å være evig takknemmelig for at moren min bestemte seg for å lære meg å meditere i stede for å proppe meg full av medisiner. Det gjorde det mulig for meg å forstå hva jeg gikk gjennom, og takle det på en rolig måte, sa TV-stjernen.

Dunhams rollefigur i TV-serien «Girls», Hannah Horvath, lider også av OCD.

LES OGSÅ:   - Jeg var ganske enkelt en tvangslidende person