HUNDEVENN: Kona til Rema-arvingen har reddet 76 hjemløse hunder i Spania. Hjemme i Norge er hun mamma til chihuahuaene Timmi (bildet), Bella og Minni. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HUNDEVENN: Kona til Rema-arvingen har reddet 76 hjemløse hunder i Spania. Hjemme i Norge er hun mamma til chihuahuaene Timmi (bildet), Bella og Minni. Foto: Morten Eik / Se og HørVis mer

Har reddet 76 hjemløse hunder

- Jeg vil redde så mange som mulig, sier milliardær Magnus Reitans kone, Siv Beate Reitan.

SEOGHØR.NO: Rema1000-arving Magnus Reitan (39) og kona Siv Beate Reitan (42) er blant Norges rikeste ektepar. Feriene tilbringer paret med sine to barn ofte i sin eksklusive feriebolig i solfylte Marbella i Spania.

Det var der Siv Beate, som er utdannet sykepleier, fikk ideen om å starte et senter for mishandlede og hjemløse hunder i fjor.

– Jeg så med skrekk at løshunder blir samlet inn i store biler og fraktet til såkalte «killing- shelters», der de blir drept. Det er helt grusomt, forklarer Siv Beate til Se og Hør.

FLOTT PAR: Siv Beate er gift med Rema 1000-arving Magnus Reitan.  Foto: Andreas Fadum
FLOTT PAR: Siv Beate er gift med Rema 1000-arving Magnus Reitan. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Gir hunder en ny sjanse

I fjor bestemte hun og Mariann Høili, kona til milliardær Terje Høili og Siv Beates venninne, seg for å hjelpe de hjemløse hundene.

– Vi startet MS Rescue i mai i fjor. Hittil har vi hjulpet og adoptert bort 76 hunder, stort sett til nye eiere i Norge, forteller hun.

Hjerteskjærende

Det er ingen tvil om 42-åringen lever og ånder for de firbeinte. Hun er svært takknemlig for at hun har midlene til å kunne hjelpe hunder med et bedre liv.

– Vi har fått inn hunder med oppskåret hals, noen dødssyke av undernæring og andre infisert av alvorlige virus. Det er ikke alle vi klarer å redde, men heldigvis kommer de aller fleste seg på beina igjen hos oss, forteller hun.

En av de første somrene hun ferierte i Marbella kom hun over en dyrebutikk midt i byen som stilte ut og solgt svært unge valper. Siv Beate reagerte på at de så veldig medtatte og syke ut. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at alle hundene var rammet av et dødelig virus.

- Jeg snakket med en som hadde kjøpt en valp som hadde dødd bare et døgn etter kjøpet. Det viste seg at alle valpene hadde det samme dødelige viruset. Jeg prøvde å få butikkeierne til å gjøre noe med situasjonen, uten å lykkes. Jeg tok kontakt med myndighetene i Marbella, som til slutt tok affære og fikk stengt butikken. I mellomtiden kjøpte jeg alle valpene som ble satt til utstilling i butikken, forteller hun engasjert.

FØR. Da Tilly ankom MS Rescue var hun så tynn at man kunne se kraniet hennes og alle andre bein i kroppen. Foto: Privat
FØR. Da Tilly ankom MS Rescue var hun så tynn at man kunne se kraniet hennes og alle andre bein i kroppen. Foto: Privat Vis mer

Støttes av familien

Familien er gode støttespillere i jobben med hundesenteret.

– Mannen min er ekstremt glad i dyr. Han støtter meg i alt jeg foretar meg, fordi han vet hvor mye det betyr for meg. Det samme gjelder barna min, de er ofte med og jobber som frivillige på hundesenteret, forteller hun.

Familien Reitan fikk sin første hund Timmy for 10 år siden, og i dag har den vesle chihuahuaen
fått selskap av Bella og Minni.

– Huset vårt ble ikke et ordentlig hjem før vi fikk Timmy. Å ha tre hunder er helt fantastisk. De er med oss overalt, forteller Siv Beate.

Blir kalt «dog lady»

I Marbella har hun blitt godt kjent for sitt engasjement.

NÅ: I dag er Tilly helt frisk. Hun bor fortsatt på hunesenteret i Marbella, mens hun venter på at noen vil adoptere henne. Foto: Privat
NÅ: I dag er Tilly helt frisk. Hun bor fortsatt på hunesenteret i Marbella, mens hun venter på at noen vil adoptere henne. Foto: Privat Vis mer

– Jeg blir kalt «The dog lady». Fremmede kommer bort til meg med gaver til hundene overalt hvor jeg er, sier Siv Beate med et smil.

Ekteparet Kriztina og Phil Hardy fra England driver det daglige arbeidet på senteret, men Siv Beate bor i Marbella flere måneder i året for å jobbe. Når hun er hjemme i Norge har hun daglig kontakt med aktuelle adoptivfamilier.

– På facebooksiden vår MS Rescue legger vi ut bilder av alle hundene våre. Hvis man vil ha mer informasjon kan man også besøke hjemmesiden vår www.msrescue.co. Vi er opptatt av å bli kjent med de som vil adoptere for å sikre at hundene kommer til familier som passer deres behov, sier Siv Beate.

LES FLERE DYRESAKER PÅ VÅR DYRESIDE HER.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.