«Skal vi danse»:

Har rast ned i vekt

Nate Kahungu og Andreas Wahl går «head to head» lørdag kveld.

FINALE: Både Nate Kahungu og Andreas Wahl er klare for finalen i «Skal vi danse». Her røper de detaljer om finalen. Video: Ruben Pedersen/Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så var det bare to igjen. Etter en intens høst med elleville løft, hopp og sprang, som har resultert i tier på tier fra dommerne, skal alt endelig avgjøres. Vitenskapskjendis Andreas Wahl (37) og realityprofil Nate Kahungu (24) skal nå knive om å bli årets «Skal vi danse»-vinner, i en finale ingen av dem så for seg å stå i, da eventyret begynte.

Litervis med svette og lange timer på dansestudioet har likevel gitt resultater. Begge deltakerne har, sammen med sine respektive dansepartnere, fått gode poengsummer av dommerne, og har ligget høyt på oddsen siden premieren.

Som i fjor, da Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Aleksander Hetland sto i finalen, er det helt umulig å spå hvem som går seirende ut. Deltakerne selv tør heller ikke spå utfallet.

AU: Nate fikk seg en skikkelig trøkk rett i familiejuvelene under lørdagens semifinale i «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

Vanskelig å spå

- Det å stå med Nate er «anyones game», alt kan skje. På lørdag håper jeg folk stemmer på dansingen, og ikke på personlighet. Det synes jeg er ryddig. Men - hvis Nate og Helene vinner unner jeg dem det, og jeg er fornøyd med å stå i finale med dem uansett, sier Andreas Wahl til Se og Hør.

GODE VENNER: Selv om de har måttet opprettholde avstand i hele høst, har de to finalistene blitt gode venner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GODE VENNER: Selv om de har måttet opprettholde avstand i hele høst, har de to finalistene blitt gode venner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Selv om de har vært med i samme program siden høstens spede begynnelse, må de, i likhet med Se og Hør, holde god avstand under intervjuet. Produksjonen har klart å holde seg coronafri, og man vil nødig at noen skal bli smittet i siste innspurt.

Det sørger også deltakeransvarlig for, som flere ganger poengterer at avstanden ikke er stor nok. Wahl og Kahungu har likevel klart å bli venner de siste månedene, til tross for at de ikke har kunnet gi hverandre en eneste klem.

De eneste deltakerne får lov til å være tett på, er dansepartnerne. Kahungu har danset med Helene Spilling og Wahl med Mai Mentzoni. Og finalistene sparer ikke på kruttet når de beskriver de to damene som har transformert dem om til lettbevegelige svaner på så kort tid.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Skader og vektnedgang

- Altså, Helene har klart å gjøre underverker. Hun har lært meg så sykt mye de siste månedene, og jeg er veldig takknemlig for det i dag, sier Kahungu, før han forteller om hvordan dansingen har påvirket kroppen.

HYLLES: Helene Spilling får æren for danseprestasjonene til Nate Kahungu. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HYLLES: Helene Spilling får æren for danseprestasjonene til Nate Kahungu. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Alle ledd er «knekt og skjært» og, nei. Jeg merker det skikkelig på kroppen. Trodde det skulle bli lettere med ukene, men det gjør ikke det. Det blir bare mer og mer vondt. Jeg tror jeg må bli flinkere til å tøye ut og strekke ordentlig. Det er undervurdert, sier han.

Spesielt korsryggen og lysken har fått kjørt seg. Finaleuken har heldigvis, foreløpig, gått skadefritt for seg. Wahl har faktisk kommet seg gjennom hele perioden uten å strekke noe eller skade seg.

HYLLES: Helene Spilling får æren for danseprestasjonene til Nate Kahungu. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HYLLES: Helene Spilling får æren for danseprestasjonene til Nate Kahungu. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han har imidlertid kjent dansingen på kroppen på andre måter.

- Denne buksa her, som jeg danser i, er den eneste jeg har som passer. Det er den eneste buksa jeg har igjen. På søndag vet jeg ikke hva jeg skal ha på meg. Da må jeg nok sy inn buksene mine, humrer han, og fortsetter:

- Antakeligvis må jeg nok splitte opp stingene igjen fort, men ja ja. Jeg aner ikke hvor mye jeg har gått ned, det har jeg ikke hatt tid til å måle. Men jeg føler meg og ser helt annerledes ut, sier han.

HARD MEDFART: Det gikk ikke helt som planlagt for radioprofil Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Nøstvold Svalastog under lørdagens «Skal vi danse». Video: «Skal vi danse», TV 2 / Privat / Rød Løper Vis mer

- Aldri skjedd før

Det de har levert på skjermen de siste månedene, har åpenbart imponert folk landet rundt. Begge forteller at de har fått hyggelige meldinger fra ukjente, og at de tidvis stoppes på gaten av folk som muligens ikke visste hvem de var før deltakelsen nå.

Ekstra spesielt er det for Kahungu, som har blitt et forbilde for flere. Det stempelet bærer han med stolthet.

- Det morsomste med det har vært alle meldingene jeg får fra foreldre og barn om at de ser en som er lik dem selv på skjermen. Det er viktig med representasjon, det er viktig for å bekjempe rasisme. Akkurat det har nok varmet mest, forklarer han.

De to guttene trenger bare levere én siste kveld nå, før hverdagen igjen venter. Lørdagen vil by på totalt seks danser - tre fra hvert par. To av dansene har vi fått se før, men parene har altså koreografert hver sin unike og egne showdans i tillegg.

SPESIELL DANS: Wahl forteller at han og dansepartneren skal danse en dans omhandlende skjermbruk i finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPESIELL DANS: Wahl forteller at han og dansepartneren skal danse en dans omhandlende skjermbruk i finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kahungu er ikke beskjeden når han forteller om hva han og Spilling har kokkelert frem til lørdag.

- Det blir litt salsa-hip hop-fusion, noe jeg tror aldri har skjedd før i «Skal vi danse». Det blir veldig spennende, sier han.

Wahl er også full av lovord om egen showdans.

FÅR LIKEVEL VÆRE MED: Nate Kahungu og dansepartner Helene Spilling må ikke forlate «Skal vi danse». Vis mer

- Vi skal danse til Cezinandos «Håper du har plass». Det er et helt nytt nummer, og skal handle om at man ikke må bruke så mye tid foran skjermer - om det så er mobil eller tv, sier han.

Hvilken showdans som treffer folket og dommerne mest, får man først vite førstkommende lørdag på TV 2.

LES OGSÅ: Ondskapsfull fremstilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer