Petter Northug innrømmer rusproblem:

- Har nådd mitt livs bunnpunkt

I 45 minutter svarte Petter Northug (34) på spørsmål fra pressen i Trondheim fredag. Der la han seg flat etter råkjøringen og kokain-funnet i boligen sin.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er noe som sitter langt inne å innrømme. Jeg har et alvorlig rusproblem som inneholder alkohol og narkotika. Jeg har ikke tatt det på alvor, og skjult det for de rundt meg, sa en preget Northug foran et samlet pressekorps.

Han fortalte at rusproblemene har kommet etter langrennskarrieren, i jakten på spenning.

Han omtaler bruk av kokain og dop kun under hard festing, og ingen andre sammenhenger. Sommeren 2019, og de seneste månedene har det vært mest bruk, fortalte langrennsstjernen. Han forteller at januar 2019 var første gang han brukte kokain.

- Det har vært perioder det har blitt festet, og brukt dop tre til fem dager i uka, innrømmer han.

- Jeg har nådd mitt livs bunnpunkt, og trenger hjelp, sier Northug, og forteller at Olympiatoppen har lagt opp et opplegg med psykolog og medisinsk personell for å hjelpe ham.

Han sier selv at han har fornektet problemene, til tross for å ha blitt konfrontert av mennesker i sin nærmeste krets. 34-åringen forteller videre at han avlyser alle oppdrag han har i høst, og vil tilbringe tid med familien, og fokusere på å bli frisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer