Petter Northug innrømmer rusproblem:

- Har nådd mitt livs bunnpunkt

I 45 minutter svarte Petter Northug (34) på spørsmål fra pressen i Trondheim fredag. Der la han seg flat etter råkjøringen og kokain-funnet i boligen sin.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er noe som sitter langt inne å innrømme. Jeg har et alvorlig rusproblem som inneholder alkohol og narkotika. Jeg har ikke tatt det på alvor, og skjult det for de rundt meg, sa en preget Northug foran et samlet pressekorps.

Han fortalte at rusproblemene har kommet etter langrennskarrieren, i jakten på spenning.

Han omtaler bruk av kokain og dop kun under hard festing, og ingen andre sammenhenger. Sommeren 2019, og de seneste månedene har det vært mest bruk, fortalte langrennsstjernen. Han forteller at januar 2019 var første gang han brukte kokain.

DETTE ER SAKEN: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Vis mer

- Det har vært perioder det har blitt festet, og brukt dop tre til fem dager i uka, innrømmer han.

- Jeg har nådd mitt livs bunnpunkt, og trenger hjelp, sier Northug, og forteller at Olympiatoppen har lagt opp et opplegg med psykolog og medisinsk personell for å hjelpe ham.

Han sier selv at han har fornektet problemene, til tross for å ha blitt konfrontert av mennesker i sin nærmeste krets. 34-åringen forteller videre at han avlyser alle oppdrag han har i høst, og vil tilbringe tid med familien, og fokusere på å bli frisk.

Kjørte i over 200 km/t

Han innrømmer å ha kjørt i over 200 km/t, og selv å ha filmet det. Han bekrefter også at politiet nå sitter på disse videoene.

- Det er flaut og idiotisk, sier Northug selv.

Han sier også at han er villig til å ta straffen han får for råkjøringen, og er forberedt på en fengselsstraff.

Han påstår han ikke vet hvilket resultat spyttprøven han avga etter å ha blitt stoppet ga.

MØTTE PRESSEN: Petter Northug fortalte om hendelsen og svarte på spørsmål fra pressen fredag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Petter Northug fortalte om hendelsen og svarte på spørsmål fra pressen fredag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Han forteller at han var på fest natt til onsdag, hvor han inntok rusmidler. Torsdag ble han stoppet av politiet, men sier at han ikke følte seg påvirket, hverken da han kjørte til, eller hjem fra Trysil.

Han bekreftet også at han hadde en betydelig sum i kontanter i bilen da han ble stoppet av politiet. Penger han hadde vekslet fra Euro etter en ferietur i Spania, ifølge Northug.

Han bekrefter også at det ikke var han selv som fortalte politiet om kokainen han hadde i sin bolig. Han forteller at politiet fant rundt 10 gram kokain hjemme hos ham, og at det var til eget bruk.

På spørsmål om han har solgt narkotika, svarte han nei.

Han forteller at han var på fest natt til onsdag, hvor han inntok rusmidler. Torsdag ble han stoppet av politiet, men sier at han ikke følte seg påvirket, hverken da han kjørte til, eller hjem fra Trysil.

Han bekreftet også at han hadde en betydelig sum kontanter i bilen da han ble stoppet av politiet. Penger han hadde vekslet fra Euro etter en ferietur i Spania, ifølge Northug.

Dette har skjedd

Forrige fredag kom nyheten om at Petter Northug hadde blitt stoppet av politiet etter å ha kjørt i 168 km/t i en 110-sone på torsdagen samme uke. I tillegg ble det gjort funn av kokain i leiligheten hans senere på kvelden.

Torsdag ble det klart at Northug kom til å uttale seg om hendelsen og situasjonen rundt siktelsen mot ham, som innebærer kjøring i høy hastighet, kjøring i ruspåvirket tilstand og oppbevaring av narkotika. Lørdag ble det også bekreftet at Northug var barneinstruktør på en sommerskiskole i Trysil.

- Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, skrev Northug på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer